Sanggup dimarahi 'binatang' asalkan peserta tidak diganggu - Mas Idayu
Berita

Sanggup dimarahi ‘binatang’ asalkan peserta tidak diganggu – Mas Idayu

5/5 - (1 vote)

MAS IDAYU RELA DICACI

SHAH ALAM – “Digelar binatang, celaka, malang dan sebagainya dalam tempoh seminggu (kejadian berlaku), saya tidak menjawab apa-apa asalkan tidak mengganggu peserta”.

Begitulah imbasan juri tetap Family Duo, Mas Idayu saat dia diserang netizen gara-gara komen pedasnya terhadap persembahan penyanyi, Sissy Imann bersama sepupunya, Naim Daniel pada konsert suku akhir pertandingan itu beberapa minggu lalu.

Mas Idayu 51, lebih rela berdiam diri dan dipersalahkan rata-rata pihak yang mengkritiknya daripada membiarkan peserta yang terusik akibat kritikan netizen.

“Saya mahu mereka fokus sehingga pergaduhan tamat di pentas Family Duo, itu sahaja yang saya harapkan. Jadi tidak mengapa, bersumpah walaupun anda digelar bodoh dan pelbagai lagi kata-kata kesat.

“Saya tidak rasa apa-apa apabila dikecam atau dihina kerana saya mempunyai jiwa yang kuat,” katanya selepas sidang kemuncak Duo Keluarga, semalam.

Pada masa sama, penyanyi senior itu mengakui turut menerima mesej (DM) daripada peserta lain yang mengatakan dia seperti keterlaluan dan sangat mahu melihat prestasi Sissy dan Naim bertambah baik berbanding pasangan duo lain.

“Ada seorang peserta DM yang mengatakan bahawa saya lebih menyayangi dua sepupu itu daripada mereka, tetapi saya juga tidak membalasnya.

“Pada minggu keenam, Sissy dan Naim mempersembahkan lagu keroncong dan kami berbincang perkara itu luar biasa, tetapi ada kesilapan sehingga saya tidak dapat membantu.

“Saya kena telus dan tak boleh bagi markah tinggi sebab nanti orang luar kata saya berat sebelah dan tak cerdik. Akhirnya Sissy mula faham,” katanya kepada Kosmo! dalam talian.

Ditanya lagi mengenai tangisan dan merajuk Sissy tempoh hari sehingga meletakkan dirinya sebagai punca masalah, juri berpengalaman menegaskan dia tidak sakit hati dengan tindakan penyanyi berusia 27 tahun itu.

“Saya tidak sakit hati dengan tangisan Sissy di atas pentas minggu itu kerana saya dapat lihat dia menangis bukan kerana komen saya.

“Sissy tak marah saya, tapi saya perasan dia menangis selepas teguran Ajai kerana mungkin tegurannya lembut dan menyebabkan hatinya mula mengusik.

“Saya lihat Sissy sebenarnya lebih kecewa dengan dirinya, hanya kerana diam, netizen memukul saya.

Mengulas tindakan enggan mengulas prestasi pasangan sama pada minggu separuh akhir, Mas Idayu mempunyai alasan tersendiri.

“Saya mahu mereka kuat seperti orang lain. Saya mahu Sissy dan Naim minta saya komen kerana saya mahu mereka kuat seperti peserta lain.

“Mereka bijak dalam muzik, saya dan Ajai akui sejak minggu pertama, cuma berlaku kesilapan pada minggu keenam.

“Kami tidak pernah kata persembahan mereka tidak bagus, cuma minggu itu nampaknya ada kekurangan,” ulasnya lagi.

Pada pertandingan akhir yang berlangsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Sissy dan Naim menduduki tempat keempat dan membawa pulang hadiah wang tunai RM10,000. – COSMO! DALAM TALIAN

Jawatan Sanggup dimarahi ‘binatang’ asalkan peserta tidak diganggu – Mas Idayu muncul pertama kali pada Kosmos Digital.

[ad_2]

KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL

Related posts

Gempa bumi membunuh lebih 3,800 di Turki, Syria

info

Elvina Mohamad sedang hamil anak kedua di Tokyo Disneyland

info

Tun Mahathir cemerlang kerana UMNO

info

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy