tempat menarik di selangor untuk family
Melancong

Rumah Kotej LADANG SEGITIGA | Bilik Keluarga | Sekinchan Bahagian 1

5/5 - (2 votes)



TRIANGLE FARM Cottage House Staycation Viral berdekatan Bilik Sekinchan – Bilik Keluarga Tarikh daftar masuk: 29-30 April 2021 Harga – RM178 semalam Deposit xde. Bayar at the end of the day Kena check website / FB diorg untuk info & promosi terkini. www.farmvillehomestay.com.my Kakitangan okay. Semua orang peramah. Jalan masuk ke lobi simple je, depan ada kaunter…depan kaunter ada banyak basikal untuk tetamu. Terdapat ruang kedap udara & ruang tempat duduk & bilik permainan di sebelah kiri. Bilik keluarga. Terdapat satu katil super queen SB yang luas dan satu katil single. TV xde, diorg cuma ambil satu botol air dengan gelas. Boleh isi semula di kaunter hadapan. Nescafe sugar milo coffee sachet mmg xde. Cerek, seterika & papan seterika tidak disediakan, tetapi anda boleh menghubungi kakitangan untuk menghantarnya. Itu akan membebaskan anda. Tab mandi bilik air xde yer. Di dalam ada sabun mandi & syampu rambut. Peralatan mandian lain xde ok Triangle Farm ni xde cafe & xde mkn2 dekat sini Lokasi betul2 hujung sawah…lebih kurang 7km dari Jalan Besor,tak mau. untuk ke sana…kalau tak nak cari tempat, masuk je memang menjengkelkan hahaha tapi dia jalan cantik tak jadi masalah. Semua kemudahan berdekatan adalah PERCUMA kecuali aiskrim, hihi. Boleh main basikal, ada ping pong, memanah & mini snuker. Boleh tengok tv atau tak ada dalam bilik game memandangkan tv ada dalam bilik kan Masa kat sana dah book set bbq. Set kan rm50 sekali sekala dengan dulang kipas starter arang (x percaya video tu ok) Masa tu xde sediakan bahan mentah ape 2 pon. Baru syok dengan sosej bakor, marshmellow & mentarang yang dah siap dibakar..nak share pengalaman dengan anak-anak syok time bakor malam ni hihi Overall semua ok. Kalau nak lari dari kesibukan kota & beriadah bersama keluarga dengan aktiviti di sini, tempat ni memang saya rekomen dekat anda semua Parking memang best depan booth..PERCUMA plk ada Orang ada jadi tahu takut Nyamuk masuk bilik pada waktu malam tetapi setakat ini kami semua tidur lena. Janji tutup pintu rapat-rapat bila keluar masuk bilik, OK. So, kalau nak melawat sikit, kat area hujung minggu Sekinchan ni memang banyak, ada KFC, Family Mart, Speedmart, Mr Diy, Mamak dan banyak lagi kedai. Tempat makan perempuan pun tak jauh. Saya mencuba Mentarang dan Belangkas dari Aji Mentarang Bakar kedua-duanya sedap. Tapau Pari Asam pedas untuk berbuka puasa Laman Tebu Aidil lauk murah hanya Rm3 mengenyangkan. Balik ke tempat jual biskut kerepek tepi jalan area Sg Besar. Agak murah. Selain bersantai di Triangle Farm, di kawasan Sekinchan terdapat pelbagai tempat yang boleh anda lawati, contohnya minum petang di Laman Tebu Aidil, lawatan ke kilang padi, membuat kenangan membeli makanan ringan di rumah Ah Ma, berbasikal ke melihat sawah padi yang menghijau yang cantik, bersantai di pantai redang dan pastinya terdapat tempat menarik dan makanan popular ialah mentarang dan belangkas. hihi.. penat dan pening berjalan ke sana ke mari lalu tidur. Hi hi..

SUMBER VIDEO

Related posts

Tempat pelancongan di Pulau Pinang yang wajib dikunjungi

TUMPAT KELANTAN: 12 LOKASI PERJALANAN YANG WAJIB ANDA BERHENTI JIKA MELANCONG KE NEGERI KELANTAN

Pertama Kali di INDONESIA!! / Jakarta Penuh Kejutan! / Jelajah Makanan Jalanan Indonesia 2023

42 comments

lollipop October 10, 2023 at 5:09 am

Adik2 staf tu patut diberi lebih lathan utk lebih welcome guest yg dtg.Layanan tu paling penting supaya sikit2 kecacatan yg ade xdijadikn isu

Anuar October 10, 2023 at 5:09 am

๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ค๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ

Joe Jantan October 10, 2023 at 5:09 am

Ada untuk family kah 4 orang

Yusnizam yusof October 10, 2023 at 5:09 am

Bagi orang utara..kami Tak heran view nie semua… biasa2 ja ponggg

Hafiz Aziz October 10, 2023 at 5:09 am

Kenapalah baru jumpa Channel abg ni. Memang bagus review macam ni. Satu persatu dia jelaskan. Mudah untuk orang lain selidik background tempat ni. Anyway, tempat cantik & tenang.

mohamad azis October 10, 2023 at 5:09 am

Dinding dalam pakai ape ye

Mohd Asri5229 October 10, 2023 at 5:09 am

Brapa hrga 1mlm

Sofea Madeena October 10, 2023 at 5:09 am

Ade dewan tak

Morinkashi Kataki October 10, 2023 at 5:09 am

Tempat ni chinese punya kan? Just to satisfy my curiousity, you ada tunjuk tempat BBQ. Kat situ dibenarkan grill pork tak? I rasa wasยฒ.

haziq art October 10, 2023 at 5:09 am

Panas duduk situ satu lagi takde TV

Muaz Channel October 10, 2023 at 5:09 am

Datang New Zealand broo..

Atty Hassan October 10, 2023 at 5:09 am

Ada sediakan break fast n lunch x..

Saypol Say October 10, 2023 at 5:09 am

Laluan aku balik kg ni..setuap kali balik kg memang lalu kawasan ni..kawasan die menghadap hutan simpan selangor..sebelahnye sawah padi..memang ngam la sesape nak bawa family bersantai

tupai studio October 10, 2023 at 5:09 am

Berapa 1 malam ni. Best jgk holiday kat sini

AnFiha October 10, 2023 at 5:09 am

bilik tu mane tv nye yeop?

Mohd Redzuan Abu Halipah October 10, 2023 at 5:09 am

berapa rate bilik tu

kayley loves singing October 10, 2023 at 5:09 am

I went there last week and I drove the ATV and I rlly want to go again

Fivezal Rose October 10, 2023 at 5:09 am

Semua harga sama ke

Hadi wahab Channel October 10, 2023 at 5:09 am

internet ada ke

Nor Arnida October 10, 2023 at 5:09 am

Kolam tu dalam ke? Mcm utk budakยฒ je

Aruna ibba unlimited October 10, 2023 at 5:09 am

clean and beautiful cottage. Nice video

Babahadeeb9289 October 10, 2023 at 5:09 am

Ajenye iye…org awk gayanye…aje gemo๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Nor Arnida October 10, 2023 at 5:09 am

Bpe smlm ye? Nk booking kt mne

John Jambul October 10, 2023 at 5:09 am

Adik beradik dgn miza huzairi ke?

Dsfm Mdlz October 10, 2023 at 5:09 am

Pening kepala aq cara dy ambk video…iskฤทk mls layan bey๐Ÿ˜‘

Tomy Amirul October 10, 2023 at 5:09 am

Hey kome dorian da berbunga

Aini Rasul October 10, 2023 at 5:09 am

seronok lah aku selalu jalan jalan dekat situ aku duduk dekat haji dorani selalu jalan situ

Azmeer October 10, 2023 at 5:09 am

Menarik review ni, saya akan pegi minggu ni ๐Ÿ˜€

Ainihusna Muhammadrasul October 10, 2023 at 5:09 am

aku dah perki ke satu tapi nak perki kenduri itu lalu ya nampak aku kan duduk di simpang lima selalu nampak disitu

mohd alif ehsan October 10, 2023 at 5:09 am

Ade LOC tk

anuar Hamid October 10, 2023 at 5:09 am

Tq info

Z_1 October 10, 2023 at 5:09 am

kome pahang saya.. kome perak awak

Distrik 58 October 10, 2023 at 5:09 am

Halo salam kenal, Malaysia punya ni rupanya, mantap vlognya…keren

eazha Ali October 10, 2023 at 5:09 am

Pekat Peraknya Yeob..

zulkiflee othman October 10, 2023 at 5:09 am

Bro.booking melalui apa..boleh bgtau. Tq

zulkiflee othman October 10, 2023 at 5:09 am

Terbaik bro naim..vudeo dan review sentiasa menarik. Byak info2 berguna dan membuat kami utk staycation di sana juga..Tq

AQIL FURQAN October 10, 2023 at 5:09 am

Bang blh tak buat review hotel everly putrajayaโ˜บ

namsor October 10, 2023 at 5:09 am

Ok done subsc๐Ÿ‘Œ

Nur Hazwany Wahap October 10, 2023 at 5:09 am

saya yang duduk sekinchan seumur hidup saya … saya tak pernah nampak or dengar tempat ni ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚ boleh lah try nnti

Linds iris October 10, 2023 at 5:09 am

Saya mmg tgh mencari review berapa tempat, setelah tgk abg Ni punya review trs Aku subscribe channel dia. Teruskan yg terbaik…

Amin Hussin October 10, 2023 at 5:09 am

tak sabar nak pegi sana juga nanti bawa family.. terima kasih bro

muhammad ifwat October 10, 2023 at 5:09 am

Saya pernh datang tapi saya panggil bangkenel

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy