tempat shoping mall
Melancong

Plaza Indonesia, Pusat Beli-belah Mewah untuk Sultan & Artis, Pusat Beli-belah Mewah di tengah-tengah Jakarta

5/5 - (1 vote)



Salam kawan-kawan, kali ini kita berada di Plaza Indonesia.Mall yang terletak betul-betul di hadapan bulatan hotel Indonesia ini merupakan salah satu pusat membeli-belah mewah di Jakarta, kegemaran sultan dan artis di ibu kota Jakarta. Selain lokasinya yang sangat strategik, apa yang menjadikan Plaza Indonesia sebuah pusat membeli-belah mewah disokong oleh jenama bertaraf dunia seperti Luis Vuitton, Zara Home, Balenciaga, Rolex, Chanel dan banyak lagi jenama bertaraf dunia yang lain. Bagi rakan-rakan yang mempunyai wang yang cukup dan sukakan fesyen, pusat beli-belah ini nampaknya sesuai untuk anda. OK, kawan-kawan, nak tahu apa yang berlaku di Plaza Indonesia Mall? tonton video sampai habis, jangan lupa subscribe, like, comment dan share dengan kawan-kawan semua. Selamat menonton!. =================================================== ========================= Hello kawan-kawan, dalam video ini kami melawat salah satu pusat membeli-belah mewah di Jakarta yang terletak di bulatan Hotel Indonesia yang terletak di di tengah-tengah Jakarta, pusat membeli-belah ini mempunyai banyak jenama mewah seperti Louis Vuitton, Rolex, Balenciaga, Zara Home, Dior dan banyak lagi. Tempat ini juga bersambung dengan hotel Grand Hyatt – hotel lima bintang dengan lebih kurang 300 bilik dan kini tempat ini juga bersambung dengan The Plaza – bangunan pejabat gred A di Jakarta dan pangsapuri Keraton. Seperti kehidupan sehenti, anda boleh membeli-belah di pusat membeli-belah, bekerja di bangunan pejabat The Plaza dan tinggal di apartmen Keraton bersama orang tersayang. Jadi bagi anda yang berada di luar Indonesia, jika anda tidak pernah berkunjung ke tempat ini dan sangat menyukai fesyen, suatu hari nanti anda harus mengunjungi tempat ini dan jangan lupa untuk bergambar di Bulatan Hotel Indonesia sebelum anda bertolak… :). Instagram : Google Map & Review : Website : #plazaindonesia #mallmewah #jalanjalan

Video source

Related posts

Tempat Paling Menarik di Miri Sarawak Wajib Lawati Part 1

Traveling Channel

Pantai Tuban yang berangin PERCUMA, ada banana boat, suasana terbaru 2022, Rasa macam di Bali tour murah Tuban

S Shoni’ah

10 Tempat Menarik di KL/Selangor Part 2 || Vlog Perjalanan || Eng Sub ||

Azim Aziz Channel

31 comments

HerChannel August 11, 2023 at 2:21 am

Tiap aku melangkah ke mal ini entah kenapa reflek merasa seperti sangat miskin, pdhl cuma numpang parkir mobil demi naik mrt utk makan di blok M. Hahah.

Lahap Makassar August 11, 2023 at 2:21 am

nih mall isinya emang gada lawan

Leo Cah Bagus August 11, 2023 at 2:21 am

Mantap

Ilna Annisa August 11, 2023 at 2:21 am

Mantap sih bagus.. sekarang sih maunya jalan terus ke mall biar adem

Muhammad Degga August 11, 2023 at 2:21 am

mall sebelum saya lahir dah ada πŸ˜…

Saraswati Nurwahidah August 11, 2023 at 2:21 am

Mantap

Muhammad aswar wirayudha August 11, 2023 at 2:21 am

Mantap kak teruskan

Panon Channel August 11, 2023 at 2:21 am

Mal favorit saya sepanjang masa dari tahun 90-an sampe sekarang, lorongnya tuh luas , bersih dan terang

Qq Qq August 11, 2023 at 2:21 am

Di jepang keluar masuk plaza tiap hari udah bosen.pingin lihat yg alami rasanya.

GAJAHMADA August 11, 2023 at 2:21 am

user fashion tanah abang ☝

Hafifi 188 August 11, 2023 at 2:21 am

Brend menengah kbwah..kayak…jeep..kswiss..lacoste..champion.. gues..kappa..ada smua gk disana bag..?

Sumrati Aja August 11, 2023 at 2:21 am

Barang ahhahahsshsjaajaja iam twaaaaaaa not

mhmd Cengly August 11, 2023 at 2:21 am

Bang ada gucci ga disana, saya mau ngecek baju saya ori atau kw

Nunuk Setyaningwati August 11, 2023 at 2:21 am

Plaza

Anita Susilawati August 11, 2023 at 2:21 am

Masuknya ga bayar kan bang?🀣🀣

Menangis For Nothing August 11, 2023 at 2:21 am

SMP kelas 1 pertama masuk plaza Indonesia. Emang mevvah bgt sih isinya 😁

muhammad ilham August 11, 2023 at 2:21 am

Respon dong bang, aku dapet rezeki nih orang kaya, di kampungku dia nyari kaos christian dior, yg premium, berapapun siap beli bang

muhammad ilham August 11, 2023 at 2:21 am

Respon dong bang, aku dapet rezeki nih orang kaya, di kampungku dia nyari kaos christian dior, yg premium, berapapun siap beli bang

muhammad ilham August 11, 2023 at 2:21 am

Bang kalau Christian Dior ada gak bang πŸ™

LYTONET travel & kuliner August 11, 2023 at 2:21 am

Keren bgt mallnya ya πŸ‘πŸ’•πŸ™

Muhamad Asrori August 11, 2023 at 2:21 am

Gucci paling mendominasi

Armani Armani August 11, 2023 at 2:21 am

Kenapa GK berani masuk kedalam toko nya bro takut ya.

Mulia Riza Hanum August 11, 2023 at 2:21 am

Terimakasih sharingnya…sejak covid belum main & belanja lagi di PI…πŸ‘πŸ˜

Susanti 99 August 11, 2023 at 2:21 am

Kak, tolong ke Saint Laurent (Fashion luxury) dan Tiffany & CO (perhiasan luxury) kak, aku pengen lihat. Soalnya kakaknya ngeshootnya agak kecepetan kak. Tadi lihat Tiffany & CO dan YSL (Saint Laurent) cuma sekilas aja 😭.

Khamidnur August 11, 2023 at 2:21 am

Ada gak ya jual sarung ama mukena

Rizal Ahong August 11, 2023 at 2:21 am

Parkir kapal ada ga

perjalananku perjalananmu August 11, 2023 at 2:21 am

Pengen belanjain duit disana dehhhhhh

Muhamad Danur August 11, 2023 at 2:21 am

Parkir motor ada ga ?

Vicky Saputra August 11, 2023 at 2:21 am

Plazanya daerah Jakarta mna ea kak
Trus jlan apa itu

Yemima Sri purnami August 11, 2023 at 2:21 am

Biasa jelasin gak cara masuk nya gmn?pernah ksana tapi aq ga bisa masuk,,ga tau cara registrasi nya

Mur Topo August 11, 2023 at 2:21 am

ada kaoss 70rb gaksih

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy