tempat menarik di kuching
Melancong

Melihat adat resam dan budaya masyarakat Sarawak di Muzium Budaya Borneo | tempat menarik di Kuching

5/5 - (1 vote)



Hai semua, assalamualaikum, kali ini saya akan kongsikan satu lagi tempat menarik yang boleh anda lawati di Kuching Sarawak iaitu Muzium Budaya Borneo yang akan dibuka kepada orang ramai pada Mac 2022. . boleh rujuk halaman web ini untuk yuran penyertaan dan masa terima kasih kerana singgah di saluran saya. ambil like dan subscribe untuk menyokong channel saya. dialu-alukan juga tinggalkan komen untuk saya menambah baik video pada masa hadapan. selamat menonton ________________________________________________ hai semua, selamat datang ke channel saya, saya ingin berkongsi tempat menarik di Kuching Sarawak. Muzium Kebudayaan Borneo dibuka kepada orang ramai pada Mac 2022. Mulai 1 Ogos 2022, bayaran masuk dikenakan. Semak laman web ini untuk pesanan dan maklumat. Jika anda suka, sila menyokong suka, komen, dan melanggan saluran saya. Terima kasih dan selamat menonton. Ikuti saya di dapur pelancongan #borneoculturemuseum

Video source

Related posts

24 TEMPAT MENARIK DI SEOUL | VLOG | KOREA SELATAN

Asyraf Shahar

12 Tarikan Pelancong Mesti Dilawati di Sydney Australia

Tempat di MALAYSIA ni nampak macam JEPUN. Ia membuatkan kami terdiam

Project Where

35 comments

Buddy's August 11, 2023 at 2:25 am

Sangat interative… Boleh sampai berjam-jam di sini. Harap2 museum Negara kita adalah iktiar untuk di upgrade seperti ini…

Dhuha Rizqin channel... August 11, 2023 at 2:25 am

Muzium yang banyak menyimpan sejarah,bagus untuk ilmu.. terima kasih di atas perkongsian nya

CPStudio - The Traveller August 11, 2023 at 2:25 am

muzium yang penuh info sejarah. Sgt interaktif.

kekwa kembang August 11, 2023 at 2:25 am

Menariknya museum ni.. macam2 ada..mcm2 cara juga dipersembahkan utk pelawat merasai keunikan negeri sarawak.. tq for sharing kakπŸ‘πŸ»

Mama Sham August 11, 2023 at 2:25 am

Bagus sekali perkongsiannya πŸ‘πŸ˜πŸ₯°

Dilah dilot August 11, 2023 at 2:25 am

Luas betul muzium ni. Banyak yang kita boleh belajar.

Ong Shiying August 11, 2023 at 2:25 am

Nice museum πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

om tono August 11, 2023 at 2:25 am

Cantik bangunan museum Borneo Sarawak dan dalam nya penuh dgn barangan yang bersejarah

MUDA CREATOR August 11, 2023 at 2:25 am

pengen juga kesana kak

Nona Kenat August 11, 2023 at 2:25 am

Apin klo ke Malaysia, mau berkunjung kesini juga. Bagus sekali

King Qaiser August 11, 2023 at 2:25 am

Belumm sampaii lagi ke sini…heheh next insyallah

ah oh ong August 11, 2023 at 2:25 am

Nice place to visit πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Cik Moon Shuhada August 11, 2023 at 2:25 am

Menarik la muzium ni kak.. Dia macam ada adventure kat dalam tu. Tak la rasa bosan kan..

chia jason August 11, 2023 at 2:25 am

Nice place to visit πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Orkids Channel August 11, 2023 at 2:25 am

rajinnya kak rakam2, hari tu saya g genting, xlarat nak rakam view semua, sayangkan πŸ˜‚

ZASUFA TV August 11, 2023 at 2:25 am

bagus muzium ni..boleh kata antara muzium terbaik untuk dilawati..

RK@RumahKita August 11, 2023 at 2:25 am

wah..best ni…

Iyanie D'Adza August 11, 2023 at 2:25 am

So excited to watch the museum.. Very informative..

Yadin channel August 11, 2023 at 2:25 am

Wahh cantik

Water Bay August 11, 2023 at 2:25 am

Nice place to visit πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

BIASA TAPI SEDAP August 11, 2023 at 2:25 am

Muzium yang serba lengkap adat budaya πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ€©

ctzai CH August 11, 2023 at 2:25 am

luas betul muzeumnya.. tmpt lawatan yg menarik😍

Vlog Nahma August 11, 2023 at 2:25 am

tempat baru untuk dilawati jika ke Kucing nanti
terima kasih berkongsi

JYchia JYchia August 11, 2023 at 2:25 am

Nice video πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

NF Arte CreaciΓ³n August 11, 2023 at 2:25 am

Wah TQ Sis Mala bwk kami masuk Borneo Culture Museum. Jauh dpt berjalan hehe.

AMIR5307 August 11, 2023 at 2:25 am

nice place to visit

saiful fitness August 11, 2023 at 2:25 am

Muzium ye kak. Cantik sekali

Monarch Leo August 11, 2023 at 2:25 am

Info yg jelas… Insyallah moga smp ke sarawak pula nnt πŸ˜ŠπŸ‘

Sha Mohd Channel August 11, 2023 at 2:25 am

perkongsian yg menarik sisπŸ‘πŸ‘

Syahid Salma asisten August 11, 2023 at 2:25 am

Semoga sehat selalu dan dilancarkan rizkinya……….. Aamiin

Kaksya RBS August 11, 2023 at 2:25 am

Besar juga tempatnya..menarik setiap aras ada tarikan tersendiri. Corak kat lantai yg boleh tukar2 tu buat sy teringat kek lapis kak mala πŸ˜‹πŸ€­

Dorianzz Kuning August 11, 2023 at 2:25 am

besar muzium sna ya

DJ ALONG TV August 11, 2023 at 2:25 am

Best nya dapat pergi ke muzium, teropong apa tu hi hi hi ok sambung lagi menonton

Baik punyerrlah August 11, 2023 at 2:25 am

seronoknya

MAL KITCHENS & HANGAR August 11, 2023 at 2:25 am

Bagus. Tempat yg menarik.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy