tempat menarik di kuching
Melancong

11 Tempat Menarik di sekitar Kuching Sarawak | tempat menarik di Kuching Sarawak

5/5 - (1 vote)



(Melayu) Hai semua, assalamualaikum, kali ini saya nak kongsikan tempat-tempat menarik yang boleh anda lawati di sekitar Kuching Sarawak. – 00:00 – intro 00:34 – replika kucing/ patung kucing 00:55 – Kuching waterfront 02:34 – Square Tower 02:56 – Darul Hana Bridge/ Golden Bridge 03:28 – Kuching India Mosque/ Kuching Floating Mosque 04 :39 – Indian Street 05:30 – Lukisan mural jalan Kuching 06:28 – Jambatan Gantung Satok/ Jambatan gantung Satok 07:15 – Medan Niaga Satok 11:31 – Kampung Telaga Air/ Kampung Telaga Air 13:15 – Malam Matang Metrocity Pasar / pasar malam – terima kasih kerana singgah di saluran saya. ambil like dan subscribe untuk menyokong channel saya. dialu-alukan juga tinggalkan komen untuk saya menambah baik video pada masa hadapan. Selamat menonton. ——————————- (Indonesian) hai semua, selamat datang ke channel saya, saya nak kongsi tempat menarik di Kuching , Sarawak Jika anda suka, sila suka, komen dan langgan saluran saya. Terima kasih dan selamat menonton. Follow me on.. journey kitchen #kuching #placemenarikdi kuching #sarawak

Video source

Related posts

Jalan-jalan: Pasar Malam Lee Garden, Hat Yai #Thailand – Mac 2023 untuk #Shopping #StreetFood

Petua untuk Berjalan di Jepun

Tempat Korea baharu di Lotte Shopping Avenue! #korea #jakarta #mall #kwangya

38 comments

Agus fadila June 9, 2023 at 11:43 am

Saya pernah ke serawak , paspor hilang untung masih bisa pulang ke indonesia di bantu pak polisi.

Miswanto Suliman June 9, 2023 at 11:43 am

Terimakasih Sis dh kongsikan tempatยฒ menarik di Bandar Kuching…pertengahan Jun ini Kami plan nak g sana… Alhamdulillah terjumpa video ini…done support ๐Ÿ˜„

Afuan Junaida June 9, 2023 at 11:43 am

waahh menarik! mcm nak kena pergi ni.

andak mohd June 9, 2023 at 11:43 am

bg nma hotel yg terdekat dgn tempat menarik ni sbb akan berjalan kaki sje di sekitar kawasan ini

Zulkapli Ismail June 9, 2023 at 11:43 am

Best

andri aan June 9, 2023 at 11:43 am

Mohon info nya bos

andri aan June 9, 2023 at 11:43 am

Bos numpang tanya bisa nggk kita orang indo jualan di sna

Darana Wakisana June 9, 2023 at 11:43 am

Kalo ke Kuching Sarawak saya nginap di Tune hotel

Darana Wakisana June 9, 2023 at 11:43 am

Masjid India ada di tepi sungai Sarawak

Dea Saprina June 9, 2023 at 11:43 am

sarawak kucing kota bersih,,banyak pemandangan indah,,senang rs nye bs liburan tahun baru menyambut 2023 dikucing.. semoge bs kembali lg liburan kesni ๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿฅฐ

Nour C Studio June 9, 2023 at 11:43 am

nice info. thanks for sharing.

Olendus Channel June 9, 2023 at 11:43 am

Wow..Kuching cantik gila

Udin Unsu June 9, 2023 at 11:43 am

Wow terbaik perkongsian video bosku salam dari sri aman tu ๐Ÿ‘๐Ÿ™๐Ÿ™

PENCARI LAUK June 9, 2023 at 11:43 am

Kami sudah pernah melakukan perjalanan dari Indon,. via plBn arUk menuju kuching ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€ salam persahabatan ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

Norkiah Sahari June 9, 2023 at 11:43 am

Cik Normala hebat menunjukan persekitarannegeri Sarawak yg hebat dgn berbagaik kaum saya tabik Spring untuk cik Normala buat lh conten seterus nya supaya berkembang lagi

STK.plantation June 9, 2023 at 11:43 am

Saya suka tempat nya menarik

Fitri Suci June 9, 2023 at 11:43 am

Ikan terubuk khas Sarawak Kuching

Suara Sarawak June 9, 2023 at 11:43 am

Terima kasih kerana sudi datang ke Kuching, Sarawak

Mai Marsha June 9, 2023 at 11:43 am

Insya Allah tahun depan…saya mengunjungi kuching…rindu nak lepak kat jembatan darul hana

Joseph Kalang June 9, 2023 at 11:43 am

,,๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Azryl Abb June 9, 2023 at 11:43 am

Terbaik sis Normala, juh kita kolaborasi buat aerial view guna dron. Sis dron model yg mana satu?

ROSLINDA ABDULLAH June 9, 2023 at 11:43 am

Video ok terapi gaya penceritaan perlu lebih menarik

CPStudio - The Traveller June 9, 2023 at 11:43 am

bru sampai kuching hari nie. exploring kuching. good vlog sis

Muhamad Fadzil Bin Hassan June 9, 2023 at 11:43 am

Nk tya klo ke Kuching better naik grab or sewa kereta

Nik Man B.A Cyclo June 9, 2023 at 11:43 am

Saya belum berkesempatan naik jambatan tu, last saya pergi tahun 2018 dulu tak siap lagi

Jelajah Dunia June 9, 2023 at 11:43 am

Rindu juga lama gak ke Malaysia lagi, makanannya enak2

Oven Ummi June 9, 2023 at 11:43 am

Cantiknya pemandangan dkt sana.

M.Kitchen official June 9, 2023 at 11:43 am

hai awak….. terimakasih awak menceritakan serba serbi keindahan kucing. mmg sgt menarik. penerangan yang mantap dan jelas sgt2. boleh jadi

Jia yi Chia June 9, 2023 at 11:43 am

Nice place to visit ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

ah oh ong June 9, 2023 at 11:43 am

Nice place ๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—

chia jason June 9, 2023 at 11:43 am

Will visit there๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿ‘๐Ÿป

Water Bay June 9, 2023 at 11:43 am

Nice place to visit ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป

Kaksya RBS June 9, 2023 at 11:43 am

Suka betul tengok jambatan tu.kalau ada rezeki ke sarawak kena follow video2 nbs ni buat panduan.

Lan sarawak June 9, 2023 at 11:43 am

๐Ÿ’š๐Ÿ’š๐Ÿ’š

Felicia Chia June 9, 2023 at 11:43 am

Nice to visit ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป

Alkisah Alam June 9, 2023 at 11:43 am

Menarik. Semakin bertambah hebat.

Dunia Ninura June 9, 2023 at 11:43 am

Cantiknya serawak.. x pernah lg sampai. terima kasih ats prkongsian

Nazrin Nor June 9, 2023 at 11:43 am

Ntah bila la dapat sampai Sarawak ..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy