tempat menarik di sibu
Melancong

Tempat Popular Di Sibu | Panduan Kembara Sarawak – Episod 2

5/5 - (1 vote)



Melancong ke bumi Sarawak, Bumi Kenyalang, merupakan satu pengalaman baharu kerana ini merupakan kali pertama Danial berkunjung ke Sarawak. Sarawak merupakan negeri terbesar di Malaysia dan terdapat banyak tempat menarik untuk diterokai. Ikuti kami: ciniestarproduction@gmail.com Kamera: – Kanta lebar: – – Kanta telefoto: – – Gimbal: – – Mic: – – Hos – @ariefdanial22 Penerbit – @nurhadi31 Penerbit Bersekutu – @na_q_deen, @izy_ismail Pengarah Kreatif – @nurhadi31 Juruvideo – @nurhadi31, @syafiqzahin Pembantu Produksi – @syafiqzahin Penyelaras – @syafiqzahin Pengarah Pos – @nurhadi31 Grafik & Animasi – @nurhadi31 Editor – @nurhadi31 Β© Ciniestar Production

Video source

Related posts

pemandangan laut semasa berjalan di laut | trip ke Pulau Manukan Sabah

Kumpulan Kesaksian

6 Tempat Menarik di Kuala Lumpur (KL) Malaysia

TMM Vlog

Sebaik sahaja anda kembali ke Balik Pulau, anda akan dapat pergi lagi – Salah satu tempat menarik di Pulau Pinang

omar hashim omara

21 comments

gjjenjen August 11, 2023 at 2:25 am

Dtg sik study dolok tok nampak tuyuk lah bro

JEFFERY JENGING August 11, 2023 at 2:25 am

Info pun tak betul…macam perli je ko bossku….not only in sibu have a kampua srwak…all the srwak ada mee kampua..apa yg kau cakap kampua biasa tu pun salah..kampua kicap dan kampua putih itu je beza…kalau kau nak cari di semenanjung mee kampus kau prgi johor di area megah ria dan taman tun aminah area skudai…dekat selangor pun ada…cuma aku lupa mna tempat tu…kalau dtng srwak jangan lah sakai sangat..aku duduk di semenjung 9 tahun aku buat biase je bro..tak juga macam sakai…tq

igat labit August 11, 2023 at 2:25 am

Info yang salah, mee kampua kat seluruh Sarawak ada bro. Host yang xde ilmu.

Borneo Tracker August 11, 2023 at 2:25 am

Org malaya tunjuk eksen bila pegi Sarawak….kau org ingat kmi nie kuno sgnt ke???

Jere yii August 11, 2023 at 2:25 am

Tempat aku selalu breakfast #mascorner

Ucak Lawa August 11, 2023 at 2:25 am

Dia ketawa sbb bangunan Paling tinggi di srwk cuma 28 floor saja..x mcm tmpt dia Ada menara berkembar..mcm perli Jak kao pok.. nya x sdr slama ni hasil bumi srwk ni la yg byk di salurkn ke semenanjung…

SIMPAI IBAN CHANNEL August 11, 2023 at 2:25 am

kampua made melayu mane nyaman….kau cakap kalau sedap kau tipu…asal kampua cina yg buat….

black angel August 11, 2023 at 2:25 am

Rumah Panjai Catherine, selalu selalu g situ….sebelah jer rumah kawan nenek saya hehehe

η₯žζ§˜ August 11, 2023 at 2:25 am

On Sarawak only bro

SABTU Channel August 11, 2023 at 2:25 am

video yang bagus dikongsikan. Tahniah, Jemput jg melawat SABTU Channel. banyak video yg menarik jg, TQ

KCHSWKMSIA August 11, 2023 at 2:25 am

Di Kch pun dah ada mee kampua bro…duplicate la.😁

Ambrose Love August 11, 2023 at 2:25 am

Mcm xreti mengacara je.boring

Aason Official August 11, 2023 at 2:25 am

Laksa Sarawak? You go to the wrong place, Sibu laksa is the worst laksa I ever eat.

Upp Yny August 11, 2023 at 2:25 am

Indah khabar dari rupa..πŸ˜…

Dra Gon August 11, 2023 at 2:25 am

Nymai gk mee kmpua ba kedai slalu kmi mkai,udh pulai ngpub nya,tebing ai heeher

Robert Hii August 11, 2023 at 2:25 am

Sibu is king of foodπŸ˜‹πŸ˜ taktau nak pilih yang manaπŸ˜‚

The Best Sales 16 August 11, 2023 at 2:25 am

Mee kampua tu telan ke sedut? Hahaha thorbaek ah review!

MONICA ELA KULONG August 11, 2023 at 2:25 am

Terimakasih dah dtg ke sibu… 😊

yan la August 11, 2023 at 2:25 am

semua mee tu ,dah ada di mana2 ,seluruh serawak ada..skrg pun ada di beberapa negeri di semanjung..

kalcubemaster August 11, 2023 at 2:25 am

3:49
PHONE SILENT ON SET PLEASE ;P

kalcubemaster August 11, 2023 at 2:25 am

nice intro shots <3

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy