Malaysia 4-1 Singapore (AFF Mitsubishi Electric Cup 2022: Group Stage)
SUKAN

Malaysia 4-1 Singapore (AFF Mitsubishi Electric Cup 2022: Group Stage)

5/5 - (1 vote)



🎦 #MASvSGP 𝗛𝗜𝗚𝗛𝗟𝗜𝗚𝗛𝗧𝗦

🇲🇾 Malaysia 4⃣-1⃣ Singapore 🇸🇬

A five-goal thriller saw @FAM_Malaysia propel themselves into the semi-finals 👏

#AFFMitsubishiElectricCup2022 | #BeTheGameChanger

Follow all the action from the AFF Mitsubishi Electric Cup:
Facebook:
Instagram:
Twitter:
TikTok:
Website:

SUMBER VIDEO INI

Related posts

Vietnam lwn Thailand (AFF Mitsubishi Electric Cup 2022: Sorotan Lanjutan Pusingan Pertama Akhir)

AKU MAIN BADMINTON 😂 FIRST TIME BERSUKAN SETELAH BERTAHUN 🤣

Aqil Zulkiflee

15 TUKANG HELAH Badminton Terbaik 2022

Shuttle Flash

49 comments

manĐjango88 March 16, 2023 at 4:21 am

Dalam bnyk² bendera di dlm dunia, bendera Malaysia lah yang paling cantik lawa.Sama seperti america tetapi Malaysia punya lagi menawan …BERAPA JAUH kita sudah ditinggalkan oleh pasukan Negara harimau Malaysia dan sokongan peminat 'ULTRAS' mereka bersama lagu semangat yang padu berbahasa Melayu yang cukup elok sedap serta bersatu hati dengan iringan gendang dan kompang.Sungguh mempesonakan pasukan Malaysia dan para penyokongnya.Berbeza pada zaman Piala Malaysia 70-80 'an dahulu, kitalah yang membuat bising dalam stadium sekarang sudah berubah sama sekali.Terima kasih menteri sukan,FAS dan kerajaan Singapura..kamu memang tidak menyukai dan tidak menyokong sukan yang bernama 'BOLASEPAK' ini. Zaman Fandi Ahmad lah yang paling terakhir kesedapan kita sebagai satu rakyat Singapura yang bahagia dan bersatu hati pada semua bangsa yang ada.Bilakah lagi akan ada perasaan sebegini rupa lagi?
Wallahu a'lam …

Fahmi Patopang March 16, 2023 at 4:21 am

Pemain malaysia kerjasamanya bagus dalam laga ini tidak egois dalam hal mencetak gol

Mas Diki March 16, 2023 at 4:21 am

Keren cuy Timnas Malaysia, aku berdoa semoga Indo dan Malay bisa ketemu di final, 😊👍

Ibrahim Hussin March 16, 2023 at 4:21 am

Ronaldo:👁️👄👁️

Vicky Pratama putra March 16, 2023 at 4:21 am

Da daah Singapur

hario bayu March 16, 2023 at 4:21 am

Saya fans Indonesia, tapi saya harus akui kalau calon juara aff taun ini antara malaysia & vietnam

VALID_DRIVERS_LICENSE_VENDOR March 16, 2023 at 4:21 am

Malaysia is getting stronger all day

Dony Gian March 16, 2023 at 4:21 am

Kolektifitas Tim Malaysia lebih baik dri Timnas indo. Hrus diakui.

Vem Bukko March 16, 2023 at 4:21 am

Darren bukan jenis tunggu bola tapi tunggu peluang

Kwan March 16, 2023 at 4:21 am

Malaysia's win is so satisfying, their goals in this match were class and gorgeous, all the best to you in the Semis, love from VN

AV March 16, 2023 at 4:21 am

Malaysia ngeri banget. jan takut karena indonesia ketemu vietnam. karna sesungguhnya Malaysia lebih mengerikan. respect dari batam.

blue sky March 16, 2023 at 4:21 am

Safawi played very well. he had found the true touch. KPG coach is very good at identifying the strengths of his players. HM boleh..

Shannaroo smith March 16, 2023 at 4:21 am

No JDT no Problems

Rafaël March 16, 2023 at 4:21 am

Congrats Malaysia! As an Indonesian (who also has an SG passport so this match made me feel tipsy) I hope we get to face each other in the final 🙂 it'll take a miracle but I hope it happens

อัชนัย จันทร์อินทร์ March 16, 2023 at 4:21 am

เตรียมตัวแพ้ไทย3-0มาเล์

Radika Khuzaifa March 16, 2023 at 4:21 am

Mengapa Singapura tidak menerapkan parkir bus

RISKI OFFICIAL March 16, 2023 at 4:21 am

Sepertinya tribun penonton mau di tambah lagi

Bad Anxiety March 16, 2023 at 4:21 am

World class goal banget sih ini. Salam dari Jakarta

abee latip March 16, 2023 at 4:21 am

Pemain timnas indonesia harus meniru cara bermain timnas Malaysia. Kalo mau juara kalo mau jadi pecundang ya silahkan maen individu. Yang egois lagi cari muka buat dapet tempat di club nya masing masing 😂. Tai

JoshuaNich March 16, 2023 at 4:21 am

selamat Malaysia

Ahay March 16, 2023 at 4:21 am

Kyanya lebih berkembang Malaysia yah ketimbang timnas kita ,dari segi tendangan, passing , enak dilihat

Mr. Febrian March 16, 2023 at 4:21 am

Operannya bagus bgt Malaysia, indo belum apa2nya

Arif de santos March 16, 2023 at 4:21 am

mudahan indonesia vs malaisia ketemu di final

Alexa abraham March 16, 2023 at 4:21 am

Tahniah Malaysia from Uruguay.. 😎

wa_0ne March 16, 2023 at 4:21 am

Pengen liat timnas Indonesia d bantai Malaysia, biar bisa belajar gimna cara kerjasama bukan egois pengen viral d sanjung sanjung tele lah, , , lagian tv kita gk mutu dkit dkit timnas d sanjung, akhirnya lupa daratan, , , tp gk mgkn kyanga tinnas menang sm Vietnam, klo pun klah masih. Bisa ketemu Malaysia juara 3,

Firman Nur Alam March 16, 2023 at 4:21 am

Kualitas rumput beda jauh ya sama si nguyen, yg gawang nya aja copot, rumput kaya abis d semprot 😅😅🙈

Ferdiikhsani March 16, 2023 at 4:21 am

Siarannya bagus sekali

Simon Putra March 16, 2023 at 4:21 am

Congrats Malaysia ,salam dari Indonesia 🇮🇩❤️🇲🇾

T700 Qwe March 16, 2023 at 4:21 am

Congrats Malaysia.. Go to semis

Juned Sondakh March 16, 2023 at 4:21 am

Singapura Vs Internasional bkn malaysia..

thimothy santhirasaygaran March 16, 2023 at 4:21 am

Hahahahahaha jokers

Berita Timnas Terkini March 16, 2023 at 4:21 am

Hasan sunny no on fire..under perform

boim wang March 16, 2023 at 4:21 am

6/7 pemain naturalisasi malay 👍 indonesia harus tambah pemain keturunan klo mau bersaing terutama posisi striker dan tengah. lokal bapuk hanya 2 yg bisa main, kasian sty

Malaysia Anjing March 16, 2023 at 4:21 am

Malaysia ANJING🐶

host Feer March 16, 2023 at 4:21 am

A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh
Wee, awi-bam-bam-baway
Wee, awi-bam-bam-baway

In the jungle, the mighty jungle
The lion sleeps tonight
In the jungle the quiet jungle
The lion sleeps tonight

Wee, awi-bam-bam-baway
Wee, awi-bam-bam-baway

Near the village, the peaceful village
The lion sleeps tonight
Near the village, the quiet village
The lion sleeps tonight

Ooh wee, awi-bam-bam-bawe
Ooh wee, awi-bam-bam-bawe
Rawwr
Aah!

James Ellis March 16, 2023 at 4:21 am

Singapore playing like a schoolboy team. Absolutely embarrassing. Can’t even get the basics right

KIDS PROJECT March 16, 2023 at 4:21 am

Congrats to Malaysia,, see you in final
Fr Indonesia

KIDS PROJECT March 16, 2023 at 4:21 am

Congrats to Malaysia,, see you in final
Fr Indonesia

Syafiie Syafiie March 16, 2023 at 4:21 am

Finishing ya bagus Malaysia

Ashravic Mehmet March 16, 2023 at 4:21 am

🇲🇾 will win over 🇹🇭. Thai is another strong tradition opponent.goodluck M A L A Y S I A !!

Mohammad Hasif March 16, 2023 at 4:21 am

Alhamdulillah.. harap negara 2 serumpun selepas ini dapat pergi final.. alhamdulillah banyak yang komen murni².. harap lepas ni.. kita dapat duduk bersama di final nanti.. salam dari Malaysia wahai serumpunku Indonesia 🙏🏻

Muhamad Iqbal March 16, 2023 at 4:21 am

Gile, ade sergio aguero rupanye

Azrul Zulkefli March 16, 2023 at 4:21 am

Fuck singapora² kalah 🤭🤭

Avosil Jan March 16, 2023 at 4:21 am

Wth is Aguero doing here?

JohN LabU March 16, 2023 at 4:21 am

Rindu suasana game malaysia indonesia … vibes dia lain mcm… harap bole jumpa di final …GOGOOGOOOO🇲🇾

Eko Susanto March 16, 2023 at 4:21 am

Skuat internasional

Super Repus March 16, 2023 at 4:21 am

Parah malaysia pemain Asing nya banyak banget anjirr

Military News March 16, 2023 at 4:21 am

Josss malaysia, kasih paham indo cara bermain bola yg efektif dan efisien!

JAMES SYAM March 16, 2023 at 4:21 am

The team from Malaysia? I thought it was from Europe because the goal scorers are all European faces.are you prou😅😅😂😆

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy