SUKAN

AKHIRNYA! FAM Proses 4 Calon Pemain Naturalisasi Malaysia, Untuk Harimau Malaya?

5/5 - (1 vote)



FAM kini sedang memproses 4 Calon Pemain Naturalisasi Malaysia, jika semuanya berjaya sudah tentu akan menjadikan pasukan Harimau Malaya lebih kuat. 🔴 Tonton juga guys 👇 – Komen bola sepak MALAYSIA: #fammalaysia #naturalisasimalaysia #harimaumalaya

SUMBER VIDEO INI

Related posts

Kumpulan C | Indonesia Vs Thailand | Kejohanan Badminton Asia

MR SARVIN

Raja Smash Kembali! Smash Berasap pun keluar dengan Rizki Adam. Sudut Terbaik

Nabs CN

Malaysia 1 – 0 Thailand | Separuh Akhir 1st Leg | Piala Elektrik Mitsubishi AFF 2022

Astro Arena

41 comments

SPORT7 ID March 16, 2023 at 4:20 am

Siapa yang cocok dinaturalisasi?

Mohamad Ajoi March 16, 2023 at 4:20 am

Bagson memang trbaik..tapi kena ingat dia dah tua..berapa lama je boleh pakai dia

RiderManYT March 16, 2023 at 4:20 am

Malaysia? Dah nampak mcm bukan Malaysia dah

Terlalu banyak pemain natrulisasi

Syarip Hidayatullah March 16, 2023 at 4:20 am

Senang citer semua nya naturalisasi timnas Malon sana wkwkkw 😂😂😂

Syarip Hidayatullah March 16, 2023 at 4:20 am

Karma malingsia banyak pemain naturalisasi disana wkwkkw 😂😂😂😂

erwin sabdani March 16, 2023 at 4:20 am

Park tae sue pon ngam jadi naturilisasi utk skuad malaysia

AZMY X GAMING March 16, 2023 at 4:20 am

sebelum komen ckp player tempatan xde peluang ke apa..fikir dulu ni untuk jangka pendek sebab kita masih ada b17,b19 dan b22 yg sedang jalan yg lurus untuk plan jangka msa panjang nanti..so jangan takut..player tempatan je skrg kene bersaing lebih lagi..sebab program naturalisasi benda baru kat malaysia msih dalam landasan yang okay pada aku..so aku harap malaysia mampu lebih kuat dimasa hadapan..

Yusdi Yuslan March 16, 2023 at 4:20 am

Inilah kelebihan Malaysia pemain bolasepak dari luar negara secara automatik menjadi warganegara Malaysia.sedangkan anak kelahiran darah Malaysia masih punya status bukan warganegara Malaysia.bapa warganegara Malaysia ibu warganegara Indonesia kenapa tidak layak jadi warganegara Malaysia apa alasannya.pemain bola yg tidak sama sekali punya kaitan dengan Malaysia bole lah pula di warganegara kan.apakah ini adil atau tidak?

Nirzad March 16, 2023 at 4:20 am

LTK tengah develope bakat tempatan di Perak. InshaaAllah akan ada lebih ramai player2 muda boleh diketengahkan oleh KPG dalam setahun dua ni.

amar Eddai March 16, 2023 at 4:20 am

Wei senag² lh plk bg warganegara… Yg lahir d Malaysia pn tdk layak dpt warganegara… Tu bru jd pemain natural trus jd warganegara sial lh.

pak ali March 16, 2023 at 4:20 am

kita kecam rohingya china indon masuk malaysia duduk lama2
tapi kerajaan mengiktiraf pemain luar terus dpt ic kononnya nak perkuat bola malaysia yg tidak ada kepentingan utk rakyat

Ariefiman March 16, 2023 at 4:20 am

X berapa setuju sgt nanti player tempatan Malaysia lgi susah nk dpt tempat dlm squad harimau malaya

One antero March 16, 2023 at 4:20 am

CONTOHI VIETNAM…..BERDIRI ATAS WARGANEGARA SEJATI….

Azhari Kamal March 16, 2023 at 4:20 am

Apalah yg bagus dan penting sangat menaturallisasikan pemain asing,kenapa FAM sudah ketandusan idea untuk melahirkan pemain tempatan yg bermutu tinggi,hentikan terus idea bodoh ini yg akhirnya akan menghancurkan bakat2 muda yg mesih berlatih di akademi2 bolasepak,contohi Jepun dan Korea Selatan yg masih menggunakan anak jati tempatan dan lihatlah prestasi mereka jauh meninggalkan pemain2 di Malaysia terutamanya pemain2 naturalisasi,ingatlah pemain naturalisasi tiada semangat nasionalisme yg tinggi malah lagu Negaraku masih belum hafal sepenuh ya!

Telur Gulung March 16, 2023 at 4:20 am

Malaysia rajanya asean

Kizaru Senpai March 16, 2023 at 4:20 am

Saking ngeri melihat timnas Malaysia yg udah next level …bisa jadi kedepan timnas Malaysia sama unggul dengan gergasi Asia yg lain

Johni Ensin March 16, 2023 at 4:20 am

Jambang .misai Janggut ja yg menang d padang ..kalau banding pemain2 melayu iIndia China dan suku kaum d Sabah Sarawak lebih bagus baik lagi kalau d beri peluang untuk Harimau Malaya

Deyan March 16, 2023 at 4:20 am

jadi rakyat melaysia jr la Bergson

atlan tico... March 16, 2023 at 4:20 am

Habih player local… Ckup daa xyh byk2

Ahmad Mariyadi March 16, 2023 at 4:20 am

Too many off foreign talents why not used our own local player

Aiman Asyraf ZZ March 16, 2023 at 4:20 am

hadirrrrr

afiq syahmi March 16, 2023 at 4:20 am

Ada ke pemain malaysia dapat naturalisasi ke negara lain.

baim nurul78 March 16, 2023 at 4:20 am

bermain intesiti tinggi itulah jawapannya..pasing lembik stamina rendah tk bermakna walau ada pemain top dlm team.

Franky angky March 16, 2023 at 4:20 am

Tahniah kalau ni dapat main bersama skuad

Muhamad Saludin March 16, 2023 at 4:20 am

ambik sumo import…
jngn bg ada player tempatan🤤

zezuan Yusop March 16, 2023 at 4:20 am

Ambil semua pemain natulisasi msok team malaysia bru kuat..

Sukri bin mohamad March 16, 2023 at 4:20 am

Nanti tk ada lh pemain tempatan. ….ada pemain luar pun MCM tu juga Malaysia

Riey1 Degreat March 16, 2023 at 4:20 am

Orang tempatan skrg x perlu main bola.. Era naturalisasi merosakkan bola negara

KL LEE March 16, 2023 at 4:20 am

IKUT RENTAK NEGARA ASIA IRAN , KOREA ,JAPAN …MELAHIRKAN PEMAIN DNA TEMPATAN..NI BARU KUAT

Ceo Kalamansi March 16, 2023 at 4:20 am

nak main bola jangan takut ambik pemain naturalisasi atau kacukan sebab tim perancis pun bukan semua org perancis

Badrulida72 March 16, 2023 at 4:20 am

Mcm bahasa Indon jer

Badrulida72 March 16, 2023 at 4:20 am

Mcm bahasa Indon jer

Firdaus Firda March 16, 2023 at 4:20 am

Indonesia dan Malaysia berlumba lumba ingin menaturalisasi pemain asing apa untungnya sedangkan Vietnam sama sekali tidak menaturalisasi pemain asing tapi Vietnam bisa jadi yang terbaik di Asia dan Asia tenggara Indonesia dan Malaysia banyak pemain naturalisasi tapi masih terendah di rangking FIFA. pemain lokal jauh lebih baik dari pemain naturalisasi kalau para pemain itu di latih dengan baik

Muhamad razan bin Muhammad Zani March 16, 2023 at 4:20 am

Klau ni mmg btul mmg terbaik la MALAYSIAKU..tkut TMJ tak lepass jer

Mohd Zharfan March 16, 2023 at 4:20 am

Pergh memang fam target wold cup ni

Shukri Abd Hamid March 16, 2023 at 4:20 am

FAM LEBIH CARI PERMAIN TEMPATAN

Mr Sykur March 16, 2023 at 4:20 am

Ble rmai nutralisasi mewakili M'sia..mkin kurng peluang pemain local utk bermain..biar pon mungkin bolasepak M'sia lbih berjaya

Hisyam Mamak March 16, 2023 at 4:20 am

Malaysia ni dah miskin MN permain Malaysia yang lain nak masuk orang negara luar masuk main dalam club Malaysia Bodo sangat FIFA ni

Redz Fido March 16, 2023 at 4:20 am

Erm 30 tahun ke ats x yah la nk naturalisasi

ketegaq lah March 16, 2023 at 4:20 am

Paulo klau main wkil malaysia aku sgt setuju…skil mantap hntaran pon bgus dan msih laju ,umur ja tua ckit…

Muhammad fatahi March 16, 2023 at 4:20 am

harap makan paduu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy