LRT3 Bandar Bukit Tinggi (Stesen SA24) & AEON Mall Bukit Tinggi, Klang |  LRT3 Laluan Shah Alam

LRT3 Bandar Bukit Tinggi (Stesen SA24) & AEON Mall Bukit Tinggi, Klang | LRT3 Laluan Shah Alam

Rate info.4d5d6d.comLRT Laluan Shah Alam atau LRT 3, sebelum ini dikenali sebagai Laluan LRT Bandar Utama–Klang, LRT Laluan Bandar Utama-Johan Setia atau ringkasnya LRT Laluan Johan Setia, ialah laluan transit laju ringan (LRT) berkapasiti sederhana yang akan beroperasi. kawasan Shah Alam dan Klang di sebelah barat Lembah Klang, Malaysia. Ia akan menjadi laluan LRT ketiga, dan sistem rel automatik sepenuhnya dan tanpa pemandu keempat di wilayah Lembah Klang. Laluan itu akan dikendalikan sebagai sebahagian daripada sistem RapidKL oleh Rapid Rail, anak syarikat Prasarana Malaysia. Ia telah diumumkan oleh Prasarana Malaysia pada 24 April 2013. Setelah siap, laluan itu akan membentuk sebahagian daripada Sistem Transit Bersepadu Lembah Klang. Ia bernombor 11 dan berwarna biru langit pada peta transit rasmi. Laluan itu adalah satu daripada empat laluan transit pantas di Lembah Klang yang tidak melayani KL Sentral, tiga lagi ialah Laluan Ampang, Laluan Sri Petaling dan Laluan Putrajaya, serta laluan transit pantas pertama di Lembah Klang yang adalah sepenuhnya di luar sempadan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. #lrt3 #klang #shahalam #fawwazmedia ——————— Bangkit Dek Pukulan | Muzik yang dipromosikan oleh Creative Commons Attribution 3.0 Unported License

LIHAT SUMBER VIDEO INI. KREDIT KEPADA PEMILIK VIDEO INI

5 comments

  1. Siapa sangka ada Lrt dan depan Highway sini. Rasa mcm mimpi pula tgk video ini. Kalau dulu tpt parking kereta sesak dan penuh saja di hujung minggu dan musim perayaan. Kalau dari GM klang dan kawasan sebelah sini kena jalan jauh sikit tapi ok sudah ada alternatif pengangukatan awam si Bukit Tinggi Klang.

  2. Aeon Mall terbesar di Asia Tenggara masih up untuk expansion sebab WCT berminat nak ambil semula (Mall ni milik WCT) jadikan Paradigm Mall, Klang tapi Aeon menang legal right dekat court dan WCT setuju extend sewaan. Stesen LRT Bandar Bukit Tinggi ni pun paling hampir dengan GM Klang Wholesale city, harap2 pihak Gamuda berkerjasama dgn LRT3 untuk buat laluan pejalan kaki terus ke Mall macam Sunway buat di MRT Maluri dgn MRT Cochrane.

Comments are closed.