indonesia
Budget flight

Indonesian Teachers FALL IN LOVE With Teachers’ Day Celebrations in Malaysia

5/5 - (2 votes)



►DON’T FORGET TO SUBSCRIBE FOR MORE VIDEOS ►PLEASE LEAVE A LIKE AND COMMENT BELOW – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – Email : jendral_sastra@yahoo.co.id Visit my Instagram : @jendral_sastra_ Visit my twitter : @jendralsastra This video is made for entertainment purposes only. This video was made based on one of your requests. Please support my channel by pressing subscribe, like and leave some positive comments. Thank you #aboutsastra #reaksivideo #Malaysia

Video source

Related posts

1500 ₹ Cheapest Air Travel #shorts #travel #airport

IAMHVR

Cheap Flight Hacks: How to Save Money Booking Flight Tickets

CNET

How to find CHEAP flights 🙌🏼

39 comments

Sjata sainong October 10, 2023 at 4:40 am

Ini sekolah rendah nya dmalaysia..kalau d indonesia sekolah dasar..❤

norusha sensei' October 10, 2023 at 4:40 am

guru umpama lilin membakar diri menerangi ilmu

Ozsdie Rusdi October 10, 2023 at 4:40 am

Alhamdulilah guru2 malaysia adalah yang terbaik MANTAP LOH
@kitaserumpun
@sentiasatersenyum
@kitatetapsama
@aboutsastra
@malaysiamadan
@malaysiaboleh

INTAN PAYUNG October 10, 2023 at 4:40 am

Dekat dgn rumah ku sekolah ni

Paee Ball October 10, 2023 at 4:40 am

Kalau tempat saya di Sarawak Miri daerah Subis atau Bekenu kalau hari guru ibu bapa murid turut sebok meraikan menyediakan perbagai makan untuk hidangan kepada guru guru bersama murid-murid 🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️❤️❤️💚💚💚💚💚💚🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾

Nasarul Zulkiflee October 10, 2023 at 4:40 am

Kerjaya seorg guru satu perkerjaan yg paling mulia dlm dunia ni…dgn itu para guru layak dilanyan dgn meriah…terima kasih guru2 seluruh dunia.anda telah mendidik anak bangsa sehingga berjaya

Zack Win October 10, 2023 at 4:40 am

tiap kali dengar lagu guru malaysia msh goose bump…teringat 6 tahun sekolah rendah, 5 thn sekolah menengah tiap tahun merayakan warga pendidik 🥰 terima kasih cikgu 😇

ilovekids October 10, 2023 at 4:40 am

You know what Sastra, your videos about Malaysians' lives made us Malaysians look at these captured scenes with new eyes…things that we usually take for granted, and feel as normal is actually to be very thankful for. May Allah SWT bless you and team. 💝💝💝

puteri asri October 10, 2023 at 4:40 am

sy seorang guru. sambutan hari guru itu jauh meriah dari sambutan hari lahir ❤

Norsuriah M. Kamis October 10, 2023 at 4:40 am

Pasti di ID jg hari guru merupakan hari yg sgt istimewa

ARIFF DANNY October 10, 2023 at 4:40 am

From shah Alam👌

Joe Liwi October 10, 2023 at 4:40 am

Hari guru ialah hari yang berkualiti untuk hubungan para guru dan para murid.Tidak seperti hari-hari biasa yang penuh dengan stress dan ketakutan.

agip October 10, 2023 at 4:40 am

Acara ni berlaku di sebuah negeri di Johor …pakaian melayu tu ada lah baju melayu johor …

Siti Huraizah Ruslan October 10, 2023 at 4:40 am

Sewaktu di sekolah dulu, hari Guru adalah hari yang paling dinanti-nantikan. Tak sabar nak dengar guru2 baca ikrar. Paling best, guru2 nyanyi lagu Kami Guru Malaysia, merinding rasanya. Buat surprise kat cikgu dengan aturcara yang best2. Tak sabar nak tengok reaksi guru, happy sangat bila guru2 happy dengan sambutan yang kami sebagai pelajar sediakan. Kalau di sekolah saya, hari Guru dimulakan dengan perhimpunan, doa, ikrar guru, nyanyi lagu Guru Malaysia dan ucapan2. Lepas tu, ke acara padang. Perlawanan antara guru dan pelajar, bola sepak, kapten ball. Lepas tu acara dewan. Para pelajar akan mempersembahkan persembahan yang istimewa. Kemudian, giliran guru pulak buat persembahan. Waaaa… masa tulah dapat tengok bakat terpendam guru2. Selalu tengok dia orang mengajar je dalam kelas. Hari guru ni dapat dengar dia orang nyanyi, duet dan lain2. Lepas tu upacara pemberian hadiah kepada guru2. Pelajar jugak boleh bagi hadiah peribadi kepada mana2 guru yang mereka mahu. Nak bagi kat 10 orang guru pun boleh. Family saya pastikan belikan hadiah untuk guru2 untuk saya sampaikan sebagai tanda penghargaan kepada guru2. Majlis diakhiri dengan jamuan makan tengahari. Guru2 akan makan dalam bilik khas yang kami sediakan dengan menu istimewa yang kami pilih.

Razif Andri October 10, 2023 at 4:40 am

GURU YANG BAIK MEMBERI TAHU. GURU YANG LEBIH BAIK MENERANGKAN. GURU YANG TERBAIK MEMBERI INSPIRASI.

★Leocam_Tv★ October 10, 2023 at 4:40 am

Guru Malaysia sangat kami sanjung

D Max October 10, 2023 at 4:40 am

Klau x salah ni Sk Bandar Penawar Kota Tinggi..

ATPH SMKN 8 PEKANBARU October 10, 2023 at 4:40 am

assalammualaikum cik gu semua, salam saya dari Indonesia. saya adalah guru di sekolah kejuruan bidang pertanian pangan dan holtikultura. setingkat senior high school but specialy the student learn more intensif about agriculture. they are about 15 to 17 years old. i love my student so much.

Dalam hal ini pas hari guru, siswa saya juga melakukan hal yang sama. mereka menspecialkan hari itu untuk mempersembahkan sesuatu yang tulus buat para gurunya. demikian juga kami guru di seluruh Indonesia . hari guru adalah hari yang sangat menyentuh bagi kami karena kami begitu diistimewakan oleh siswa kami. apalagi pas mendengan hymne guru yang dinyayikan dengan koor oleh seluruh siswa kami pas peringatan upacaranya. bisa – bisa keluar aur mata kami .

g peduli biarlah gaji kecil. yang penting kelak siswa siswi kami bisa mengisi kemerdekaan Indonesia dengan karya mereka pula…amiin.

aduuh mas…masa g pernah mengalami hal ini ditempat anda mengajar. sampai terkesima begitu melihat cik gu di malaysia dirayakan hari gurunya. tapi semangatlah buat semua guru dan cik gu dimanapun berada. semoga Allah selalu memberikan rahmad dan hidayah agar guru tetap bekerja ikhlas membantu pemerintanhnya untuk membangun negara masing-masing

Anna Sulaiman October 10, 2023 at 4:40 am

Para pendidik selayaknya di muliakan dan diberikan keramaian Dari tulus hati anak2 didik mereka . Sy hmpir sedekad meninggalkn alam persekolahan dan kini menabur keringat pula utk merawat para pesakit. Namun takdir Allah pesakit 1 ini adalah guru kimia sy dahulu . Tidak terungkap kata2 kerana hasil didikan mu , sy megah mengapai kejayaan ini . Terima kasih cikgu❤

Jack De Rantau October 10, 2023 at 4:40 am

Sampai sekarang saya masih ingat lagu SK kami. Walaupun last habis sekolah 1990.

BB Zalinah October 10, 2023 at 4:40 am

Sk tu adalah sekolah kebangsaan

Tun Teja October 10, 2023 at 4:40 am

Jika dengar lagu Kami Guru Malaysia mesti rasa semangat dn sedih… satu ikrar dr guru2 yg begitu ikhlas mendidik anak2 malaysia

Adnim Hafiz October 10, 2023 at 4:40 am

React lagu kami malaysia versi penuh mr sastra

Nor Hasliza Omar October 10, 2023 at 4:40 am

Boleh tgk video2 sekolah lain jg yg pelbagai aktiviti utk maraikan guru.Ini sekolah kebangsaan boleh tgk Sekolah menengah.

sevensix October 10, 2023 at 4:40 am

World's best school prizes 2023..2 buah sekolah di Malaysia dlm ranking 10 dunia.

Abg Jujai October 10, 2023 at 4:40 am

Bang berdua cikgukan..sye cadangkan pd cikgu berdua buat 1 smbutan hari guru dn hari pelajar hnya pd ank2 murid dlm kelas cikgu je buat permulaan biar jdi contoh buat cikgu2 yg lain dlm sekolah tu..buat acara2 sikit untk tarik minat cikgu lain dn jemput kepala sekolah masa hari acara tu..kite sme2 berdoa semoga sekolah yg cikgu mengajar tu bleh buat 1 acara smbutan hari guru yg melibatkan semua cikgu dn murid, dn menjdi contoh terbaik buat sekolah2 lain yg ade dekat sne..

Rozey October 10, 2023 at 4:40 am

Biasanya, murid2 akan sediakan hadiah/gift untuk guru2 kesayangan mereka (tiada paksaan). Macam dirumah kami, ada 2 bersekolah rendah & 2 disekolah menengah, kami sediakan 4 hadiah untuk anak2 kami menunjukkan penghargaan kepada guru2 mereka….

Drn Nefa October 10, 2023 at 4:40 am

Berat tnggungjawab seorang guru, stiap hari mengerah seluruh tenaga, idea dan kadang wang ringgit, kdg bpnas, kdg bhujan, mnyelusuri sungai, mgharungi hutan, mbutakan emosi, mbisukan kepayahan utk mmastikan murid dan pelajarnya dpt mmhami ilmu mgaplikasikan nilai2 murni yg dicurahkan, hnya kejayaan anak didiknya mmpu mnjadi ubat kpd usaha mereka slama ini

Awang8791 October 10, 2023 at 4:40 am

Teringat aku time hari guru ada jamuan raikan guru/cikgu pakat kami student beli Hadiah untuk diberi kepada guru/cikgu yg favaurite masing2

Kamarul Imran October 10, 2023 at 4:40 am

Zaman sekolah hari guru merupakan hari yang paling dinantikan

Dayana Rosmie October 10, 2023 at 4:40 am

Buat event2 macam ni memang sentiasa diterapkan dari kecil, maybe sebab nak biasakan semua orang kot🤔 tapi kan, bantu la jugak untuk hilangkan rasa takut and tambah knowledge.. orang lain x tau laa tapi setiap sekolah aku tukar semua macam tu

Fighter Video October 10, 2023 at 4:40 am

Pelbagai aktiviti Hari Guru dilakukan oleh sekolah masing-masing

IBNU HARUN AL-BRUITTY October 10, 2023 at 4:40 am

Bila dah masuk alam Universiti ni.. tetiba rindu plak nk sambut hari guru di sekolah lama… Rindu cikgu² dulu yg pernah mengajar sampai saya berjaya masuk universiti 🥹🥲

moonstar9555 October 10, 2023 at 4:40 am

Bagus kalian highlight apa yg murid2 belajar bila buat persembahan/event begini. Contoh kempimpinan,time management, pengurusan acara, problem solving,critical thinking dan macam2 lagi. Sebab ramai tak nampak,malah ada yg nampak benda2 tu sebagai "beban" kpd ank2, sedangkan itulah salah satu proses pembelajaran yg tak formal yang sgt sgt berguna dimasa hadapan.

moonstar9555 October 10, 2023 at 4:40 am

Bagus kalian highlight apa yg murid2 belajar bila buat persembahan/event begini. Contoh kempimpinan,time management, pengurusan acara, problem solving,critical thinking dan macam2 lagi. Sebab ramai tak nampak,malah ada yg nampak benda2 tu sebagai "beban" kpd ank2, sedangkan itulah salah satu proses pembelajaran yg tak formal yang sgt sgt berguna dimasa hadapan.

Audria Daud October 10, 2023 at 4:40 am

Hari Guru memang menyeronokan. Happy

Nazli Aladin October 10, 2023 at 4:40 am

Sumbangan hadiah dari murid2 yang X seberapa itulah cara semua murid2 menghargai guru2@ ibu bapa mereka yang ke 2 di rumah yang ke 2 mereka 😊😊😊

KAK MEY October 10, 2023 at 4:40 am

Saya guru pencen. How I missed HARI GURU…. Hari yg sgt ditunggu2 oleh smua guru. Di Malaysia hari guru dirayakan d peringkat negara & peringkat sekolah. Semua sekolah merayakannya spt dlm video ini.

ArinaMY October 10, 2023 at 4:40 am

Setiap kali nyanyi lagu Kami Guru Malaysia ni mesti goosebumps…sebak pon ada sb tgk muka anak2 murid…berat tanggungjawab untuk mereka.
Ikrar Guru Malaysia memang bagus recite every year, dapat kembalikan semula semangat dan motivasi and also a reminder why we became a teacher.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy