tempat menarik di kota kinabalu
Melancong

5 Tempat Menarik di Sabah

5/5 - (1 vote)



Kundasang macam New Zealand. Tiba-tiba Frodo keluar dari tepi lembu itu. Anda boleh dapatkan keropok amplang di sini. Masukkan dan tebus kod promo di Shopee untuk mendapatkan lebih banyak diskaun dan pulangan tunai! Pengguna Baharu: SHPFBB4 Pengguna sedia ada: 1111PHSFB #iiqinlydeana #gayahidup

Video source

Related posts

5 TEMPAT MENARIK DI INDONESIA

Otomon

Tempat Makan Best Makanan Sedap & Premium di Johor Bahru | Best Food in JB #shorts #shortvideo

Nazmi Farise

20 Tarikan Pelancong Jakarta Paling Popular – Top Hits Jakarta Tours 2022

Queen channel

29 comments

Appsgame June 15, 2023 at 5:18 am

Cantik menarik Kau memang geboll eh Lagu ke

penama June 15, 2023 at 5:18 am

Sabah negeri tercantik d malaysia. Negeri di bawah bayu.. 🥰 dari darat hingga ke laut smuaanyaaa indah2 ciptaan tuhan, bersyukurr negeri sabah

Azizah Saad June 15, 2023 at 5:18 am
Ranau RSX Rider June 15, 2023 at 5:18 am

Ohou……🤣🤣🤣🤣

seveneleven June 15, 2023 at 5:18 am

ada baini saya mau cakap, kami di Sabah ada BTS & BLACKPINK. penuh bah shopping mall jumpa artist

Muhammad Hafizuddin Muhammad Firdaus June 15, 2023 at 5:18 am

Sabah tanah airku….

aysyarel June 15, 2023 at 5:18 am

N o o v

Joe Master June 15, 2023 at 5:18 am

thanks, ,,,,,,,,info2 nya

Video Sex June 15, 2023 at 5:18 am

Aku jual lame sudah pulau ni.

Studio A.H. June 15, 2023 at 5:18 am

Ouh akak baru di ml studio

Rizal Weng June 15, 2023 at 5:18 am

Orang yang bercakap ni pun cantik gila

lll lll June 15, 2023 at 5:18 am

pempuan sabah cantik lelaki sabah hampeh

smileyface June 15, 2023 at 5:18 am

Makasih biar pun aku orang sabah

Haizad Rembo June 15, 2023 at 5:18 am

Geli2 sekali kena pasti nak lagi

abd basith June 15, 2023 at 5:18 am

Naik flight turun KK, boleh dinner kt anjung senja, 'syurga seafood', then pg pasar philipin tu tmpt borg mutiara dll.

Naik atas sikit, boleh stop kt jambatan tamparuli dlm pekan dia. New place at tamparuli yg msih x ramai discover. Jurasic land kiulu. entry fee blh tahan gk. Tp brbaloi la utk tmpt bru.

Kalau naik ke arah kudat, boleh pg tip of borneo. Penghujung borneo, nice port klau nk brgambr brlatarkan laut. Cuma jgn turun kt batu bwh tu. Bahaya. Licin.

Sebelum smpai kundasang, boleh pit stop jp kt polumpung melangkap kota belud. Nice view dr sisi blkang gunung kinabalu smbil menikmati air sungai dr gunung kinabalu. Nk stop kt kinabalu park. Bole pusing² dlm yu naik kreta. Duk selpie kt kaki gunung, entrance utk haking pn jadi la. 😂

Smpai kundasang, wajib stop masjid jamek kundasang, ada restoran masakan yg kena slera smnanjung. Nk g cafe hipster, boleh try diner kt Hooga Cafe, ala² i city shah alam. Then boleh g desa diary farm. 11/12 ni dorg open smula. Nak bermalam, booking kt mesilou, pagi² pkul 5.30-6 pg naik sosodikan hill. Mmg terbaik view gunung kinabalu. Btw klau minyak hbis kt kundasang, jgn risau, ada shell dkt dgn bulatan lembu. ATM Alliance pn ada satu situ. Ni rmai org x tau.

Otw turun ke Ranau, blh stop kt arnab vilage. Smpai Ranau, bole try pg poring hotspring dan luanti fish spa, Ranau.

Entahla Xthuape June 15, 2023 at 5:18 am

Sabar tu mmg indah..

Iskikau Koo June 15, 2023 at 5:18 am

Satingan sabah kenpa tak sebut

Uzair Zulkifli June 15, 2023 at 5:18 am

Apa yg menarik di sabah… org sabah 😄

Eddy Ahmad June 15, 2023 at 5:18 am

Adik aku dah hampir 20 thn duduk Sabah..nk pergi tak der duit lagi..

Mr Nobody June 15, 2023 at 5:18 am

Bukan sabah yang cantik awak yang cantik hu hu

Ani Samiun June 15, 2023 at 5:18 am

Saya blum dapt pg tempat pulang itu

Noratikah Ibrahim June 15, 2023 at 5:18 am

Hahaha tak ada gigi Kaka ni

Go channel June 15, 2023 at 5:18 am

kalau mau jumpa gajah harimau ular sawah 20meter masuk masilau basin

Rajuna Was June 15, 2023 at 5:18 am

🇲🇾😘😘👌🌹

Joye stepen paul June 15, 2023 at 5:18 am

Pulau Kailang???? saya penduduk sabah ! tapi tak pernah dengar pulau ini…! konon menarik..! lucu lah….! kalau pulau Sipadan yang betul.

Duil L Media June 15, 2023 at 5:18 am

Indah sekali kawam. Thanks a lot.

yy Yusuf June 15, 2023 at 5:18 am

pada saya tiada apa2 yg menarik di desa dairy farm ni biasa2 sja boleh lah untuk habis2 duit poket beli produk susu lembu dia

Jack June 15, 2023 at 5:18 am

Tempat menarik yang keenam terletak di HATIKU,menanti kedatanganmu😂😂😂😂😊

Y.Anuar Hanima June 15, 2023 at 5:18 am

Tapi seafood di pasar pilipine tu kena.hati2 bah..ditarik2 kita masuk kedai mereka

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy