tempat makan menarik di sekinchan
Melancong

Sekinchan sangat cantik atau HYPE? Tempat menarik di Selangor

5/5 - (1 vote)



Sekinchan merupakan salah satu tempat menarik di Selangor. Sawah padi yang luas dan tenang di Sekinchan menjadikan tempat ini sesuai untuk percutian singkat dari kesibukan kota. Tetapi adakah ia benar-benar berbaloi untuk datang ke Sekinchan? *Maaf untuk audio yang lemah. jika anda tidak mendengarnya, anda boleh menghidupkan sari kata 90% video ini diambil menggunakan Insta360 One R – 1 Inch Mod. Beli Insta360 One R 1 Inch mod di pautan ini: Shopee:

Lazada:

0:00 – Selamat datang ke Sekinchan! 0:49 – Galeri Padi 3:16 – Laman Tebu Aidil 5:08 – Ah Ma House 6:15 – Pantai Redang 7:51 – Wishing Tree 8:19 – Lucky Eight Resources 9:02 – Azri Mentarang Fresh Sekinchan 10:44 – Sewaan Basikal AMG 12:38 – Padi Box / N.16 Cafe Lagu & Muzik yang saya gunakan dalam video ini:

lihat semua peralatan yang saya gunakan untuk membuat video

Sudah tiba masanya untuk kita merancakkan semula sektor pelancongan negara! ikuti untuk menyertai saya dalam lawatan ke seluruh Malaysia! Facebook:

Instagram:

Untuk kerjasama / jemputan / hanya ingin bertanya khabar? contact@fikrizamri.com Follow My Travel Buddy 1. @nurhadibeseri 2. @HairudeanZakaria #sekinchan #pusingselangordulu #selangortourism

SUMBER VIDEO

Related posts

10 TEMPAT MENARIK DI MALAYSIA | SALURAN SYIPOK

PERJALANAN KE COTSWOLDS, KAMPUNG CANTIK DI ENGLAND || BERHENTI DI LOKASI PENGAMBANGAN HARRY POTTER!!!

10 Tempat Menarik Mesti Anda Tiba Di Sabah [Kota Kinabalu] .

27 comments

Fikri ZamRi July 6, 2023 at 5:07 am

Maaf video kali ni audio barai sikit πŸ™πŸ˜…. tengah bereksperimen. kalau tak dengar, boleh turn on subtitle ehh ✌

Edmund Chew July 6, 2023 at 5:07 am

Drone buat shooting pula guna jenis apa

green white July 6, 2023 at 5:07 am

Ldg tebu tu..paling klakar…ingatkn luas….hampehhh..
Haha….dlm video..kemain nmpk excited giler nk dtg…adoii…..πŸ˜‚

Buah Dabai Lina.tambak July 6, 2023 at 5:07 am

Hello brother saya hadir salam kenal waaa cantik nya

Fitri Siren July 6, 2023 at 5:07 am

Baru aku tahu ada jual ikan secara online.mcmnalah tu cara jual dan belinya..mcm hebat pulak tau..tapi bayar dan ambik ikanya mcmana..

BW USAHA JAYA ENT July 6, 2023 at 5:07 am

Takde rezeki cafe tu, kalau tak dapat free marketing tu hehe

L J July 6, 2023 at 5:07 am

boleh tanya, tahu tak bila masa menuai padi ? Perlu pergi sebelum itu kan ?

Nic O168 July 6, 2023 at 5:07 am

Great video story telling Fikri and gang… I enjoyed this travel and music a lot felt motivated to jalan jalan now or never:) subs lagi tunggu vdo baru

Ibnu Umar Al Marbuqi July 6, 2023 at 5:07 am

Budak budak sekarang sepatutnya belajar cara tanam padi.. X salah buat kontens melompat tepi sawah padi, tapi kena la jugak buat kontens anak muda tanam pokok padi. Kita kalau x menari seminggu boleh hidup rasanya. Tapi kalau x makan nasi sehari dah rasa mcm x boleh nk hidup..

Video Pelik Pelik July 6, 2023 at 5:07 am

Bru bbrpa hari aku g sekhincan..pegi pasar sg besa smua cina yg meniaga ikan..dhla brlgak tnya harga pn xjwb..mmg x g bli ikan kt sn..hmmm

ariana00 July 6, 2023 at 5:07 am

Aku dh pegi sekinchan xdelah best mana pun cuma view padi je lah lawa. Makanan melayu susah nak cari kecuali dekat roti canai pelangi yg tu je yg sedap. Banyak tulisan cina je merata. Rating aku bg 4/10. Pantai pun xde apa aktiviti menarik.

cikgu zaiti cikgu July 6, 2023 at 5:07 am

Semperit apa, kapit la..πŸ˜‚

Fuaddi Zainal July 6, 2023 at 5:07 am

Yg ddok luar selangor..dtg skincn mmng cntik..yg biase tgk skincn .bnde tu biase ajew..

AFTV July 6, 2023 at 5:07 am

Kurangkan menari pelik ii

TODA TV July 6, 2023 at 5:07 am

travel vlog pling membantu n memuaskan .. terbaikkk

Abdul karim Ahmad July 6, 2023 at 5:07 am

Rindunyee sekinchan..walau tiap minggu balik kmpg Sg Besar.. Lg satu dik laman tebu aidil tu bkn dkt sekinchan.. Parit 4 sg besar.. dkt dg sekolah keb. parit 4 tuu..πŸ‘ŒπŸ˜‰

Aiman rahman Bin hassan July 6, 2023 at 5:07 am

Sejam dari kuala selangor

Uminida Herryarnida July 6, 2023 at 5:07 am

Selain kualiti video yg superb & suasana yg wow tu..hal lain yg buat video korang rare adalah friendship korang..tu yg paling mahal dek πŸ‘πŸ₯°πŸ‡²πŸ‡ΎπŸŽ‰πŸŽŠπŸ€ŸβœŒοΈπŸ’ͺ

fighter fighter July 6, 2023 at 5:07 am

Laman Aidil tu kat Sg Haji Dorani.

canyon July 6, 2023 at 5:07 am

Terbaik la bang

Muhamad Fahmi Janadin July 6, 2023 at 5:07 am

Maaf idola bertanya ni idola pkai dji apa?

Jebat Mat Soljar July 6, 2023 at 5:07 am

laksa dkt laman tebu mmg padu terbaik aku bedal sampai 2 bekas sekali kuah laksa mmg sedap

Jebat Mat Soljar July 6, 2023 at 5:07 am

asslamalaikum kepada yg youtuber yg up video ni yg korang share so disni aku nk cakap yg aku dh sampai sekincan tempat yg korang up tu.. alhamdulilah mmg best giler dan aku rase cukup happy semasa berapa di sana walaupun day trip je dr pahang terus kesana wife dan anak aku pun suka dan akan dtg lagi bila de kelapangan wekend day.. ader beberapa lagi yg aku tak dpt singgah ….tp yg pasti nya first sekali aku singgah di laman air tebu tu mmg happening siap de buskers lagi ..ader video aku akan up nti..

Amri Abdul Hamid July 6, 2023 at 5:07 am

Kuih Kapit bukan Semperit. 🀣

Shima Zaman July 6, 2023 at 5:07 am

Info. Bak kut teh tu sup rusuk babi. Yg pompuan tu masak bukan kuih semperit tapi kuih kapit.

Gadis Dot Gadis July 6, 2023 at 5:07 am

Kampung parents saya

ajibboss ku July 6, 2023 at 5:07 am

intro dia syahdu bai

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy