tempat menarik di indonesia
Melancong

Melancong ke Indonesia

5/5 - (1 vote)



Kongsi beberapa pengalaman terbaik kepada bukan yang terbaik.

#khairuljamain #gayahidup

Video source

Related posts

Pernahkah Anda Mengalami Pengalaman Sebegitu Di Kedai Apple Di Malaysia?【23年37期】

Tempat Menarik di Sabah | Sinilou Kibambang Water Park, Penampang

suseY Studio

Membeli-belah di Pasar Pratunam

Bangkok69

41 comments

Lamb Sauce June 7, 2023 at 11:41 am

Aku org Malaysia…kalau aku ke Indonesia agak² okay tak layanan diorg kat aku?

tari saja June 7, 2023 at 11:41 am

tak nak berlibur ke Kalimantan ke? kaltim dengan pantai dan laut dia macam Derawan dan Biduk-Biduk best sangat.

myazleoful June 7, 2023 at 11:41 am

Saya dua kali pergi Indonesia secara grouping, dua kali juga terjadi group sangkut waktu nak keluar dari jakarta airport dimana petugas imigresen pegang pasport salah saorang dari kami dan bertanya hal yang bukan² tujuan menghalang kami bergerak, petugas imigresen hulurkan borang, kawan yang berada disebelah saya sudah faham dia hampiri rakan nya yang kebingungan dengan selamba dia masukkan note RM50 lipat dan hulurkan borang, petugas cakap kami ramai tak cukup sambil hulurkan borang yang baru, kawan saya hulur dan lipat borang dengan tambahan note RM50 baru petugas tu berikan pasport, sekitar 7 bulan kemudian juga di Jakarta Airport untuk kali kedua saya dengan group berlainan situasi lebih kurang sama, bila petugas pegang pasport sambil hulur borang rakan kami terus letak Note RM100 dalam borang yang petugas tu bagi, rupanya hal begitu sudah kelaziman di Jakarta Airport jika pergi secara grouping.

Anwar Sadat June 7, 2023 at 11:41 am

Salam daripada Bandar padang panjang province Sumatera Barat indonesia 🇲🇨❤🇲🇾

mardian89 June 7, 2023 at 11:41 am

Orang Malaysia ke Indonesia
(Dilayani dengan baik)
Orang Indonesia ke Malaysia
(Dianiaya)….Fans PSM Makassar

Arief P June 7, 2023 at 11:41 am

Orang Indonesia tidak membenci Malaysia, bermusuhan hanya di sepak bola saja

Kuri Hara June 7, 2023 at 11:41 am

jika boleh nak duduk Indonesia sebab biodiversity mereka lebih berpotensi dari malaysia.

Nurul Syatilla June 7, 2023 at 11:41 am

Selalu teringin nak travel ke indonesia, suka tgk culturenya yg eksotik,selain daripada bahasa yang senang difahami.minta doa semua agar saya dimurahkan rezeki untuk ke sana.Aminn

Abay euy June 7, 2023 at 11:41 am

Wow! Keren banget , Hati mu sangat baik sdh mau terjun ke dalam program kemanusiaan , Terimaksih yaa.. main2 lah ke Bogor tempat tinggalnya Jokowi di Istana Bogor .. hehehe

ZENO SATRIA - June 7, 2023 at 11:41 am

for malaysian bro and sis, please come visit our country 🙏 our tourism sector hit hard by pandemic

Astrophile. June 7, 2023 at 11:41 am

Melancong ke Indonesia.

Taufiq Budiman June 7, 2023 at 11:41 am

bende itu apa?
korang itu apa?
enden itu apa?
beze itu apa?
boleh trai itu apa?

jenny80 June 7, 2023 at 11:41 am

Satu hal yang suka ke Indonesia ni first layanan mereka ke pelancong.ramah suka senyum..kalau orang2 yang bergaduh kat dalam media social tu memang aku xambil port sgt..sebab aku dah pergi kesana bnyk kali.ke Bali jogja bandung dan memang betul pun orang Indonesia mmg baik2.. harap2 aku xjumpa lagi la yang jahat🤭.aku melancong ke sana pun disebabkan nak teroka nature dorg.seriously memang cantik..harap2 org Indonesia yang baca Komen aku ni bolehlah try datang Malaysia pula sbb xsemua org Malaysia jahat tau🤭

Putri Yusof June 7, 2023 at 11:41 am

Malaysia – Indonesia tu abg adik.. gaduh2 tpi nnt apa2 masalah tolong menolong jugak.. segelintir je yg otak udang mcm tu. ive been to bandung. mmg baik dorang, tkde pun nak scam ke ambik kesempatan ke.. dorang okay je srsly.. 2x aku ke bandung on the same year, sbb best punya pasal. 2nd time tu pegi dengan mak je berdua, lagi syok mintak mak ayung makan.. agagaga

Samsung J516 June 7, 2023 at 11:41 am

INDONESIA ❤🇮🇩

adiadventure June 7, 2023 at 11:41 am

Ayo bang ke Indo lagi kita muncak naik gunung. 😅 Indo banyak gunung, salah satu 7 summit dunia pun ada di Indo puncak Jaya Wijaya (Cartenz Pyramid). Anak gunung cek.. ✌

Herit Last June 7, 2023 at 11:41 am

Aku xsuka travel

Jem Piliang June 7, 2023 at 11:41 am

Senior you tuber Malaysia yg punya tempat spésial di hati orang Indonesia bang Khairul Jamain, sehat selalu bang Khairul, salam dari Tanah Bunda Minangkabau Sumatra Barat Indonesia sending love for malaysia

As Sunnah June 7, 2023 at 11:41 am

Kalau melancong ke Indonesia cop visa-nya di Malaysia apa di Indonesia bang?

TheNinaAl @ TheTraveller June 7, 2023 at 11:41 am

Terbaik

AHMAD NAJMI ROSLAN June 7, 2023 at 11:41 am

3:28-Media je yg bodo sibuk melaga-lagakan antara 2 negara*

AZKA CHANNEL June 7, 2023 at 11:41 am

Macam mna nak ikut misi kemanusiaan

ridwan 21 June 7, 2023 at 11:41 am

Indonesia memang ajaib

zalie ahmad June 7, 2023 at 11:41 am

Mana tak best, Isteri saya orang 🇮🇩 hehe..Gue Sayang Banget sama Kamu 😘😅

BINTANG KEHIDUPAN June 7, 2023 at 11:41 am

Yang di media sosial itu hanya anak2 remaja, org tua mana ada ikut2an. Salam dr indonesia utk malaysia jiranku🇮🇩❤🇲🇾

SHRF. June 7, 2023 at 11:41 am

Kalau aku pi Indonesia aku nak pi bandung ❤️😁.pi muzium nike ardilla 😭👍

Samsung J2 pro June 7, 2023 at 11:41 am

Maaf bang klo ada orang indo komen yg gx meng enakan ..

Jzm ride June 7, 2023 at 11:41 am

wah best klau misi kemanusian .best mmbntu tp sdih tgk kmsnahan

TobingIndo June 7, 2023 at 11:41 am

Bang saye tunggu kat lombok,saya anak NTB lombok siap nak prgi mane aje sama abag ,saye ade malaysia tpi sye sllu balik stahun skali,thnk u bang

I Hate Math June 7, 2023 at 11:41 am

Aku dah pergi jogja.memang best….!! 💛💚❤️💙😄

hazri izwan June 7, 2023 at 11:41 am

Kat Jakarta & di Bali mintak tips

Hazlina Razali Pertanian Melaka June 7, 2023 at 11:41 am

ya aku setuju. waktu tu aku ada main satu game.aku jumpa lah sorang warga indonesia ni, selalu tanya khabar bagaimana di malaysia, dan cara dia cakap macam kawan baik.nak kata lebih daripada kawan baik la. tapi sedihnya entah macamana boleh terbuang game tu dan aku tak dapat nak cakap dengan dia lagi. doa kan saya berjumpa dia lagi 🙁 amin.

natasha umara June 7, 2023 at 11:41 am

Kenapa travel?

natasha umara June 7, 2023 at 11:41 am

Macam mana nak join misi kemanusiaan?

Khushairi Mohd June 7, 2023 at 11:41 am

Kampung saya kat medan

Muhamad Yanuar June 7, 2023 at 11:41 am

Ade Tk Awek Melayu Malaysia yg Sudi Nk Kahwin Ngan orng İndonesia?

Muhamad Yanuar June 7, 2023 at 11:41 am

Terimakasih daripada semua orang Malaysia Yang Respect kepada Indonesia 🙏🏼

Arivin Susanto June 7, 2023 at 11:41 am

temanku juga ada yg kerja di Malaysia, kata dia orang Malaysia juga baik2, rumahnya rapi2,ke gaduhan kita cuma di olahraga seperti sepak bola, tapi itu yg membuat ramai kalau nonton Indonesia vs Malaysia, biasa di ibaratkan mending nonton indo vs Malaysia dr pada indo vs Spanyol.

Saeful Bahri June 7, 2023 at 11:41 am

Gw baru nonton vid ini skrng , gw takut ondel ondel , eh dia lewat deket banget kaget 😭😭😭😭😭😭

goodbye June 7, 2023 at 11:41 am

Banyak Negara Eropa Dari indonesia Minta maaf
Kulit Eropa Banyak indonesia

Nggak, Nyata Larang Kulit Hitam, Malah Diskriminasi Ungkap Pusing

Indonesia Mantap
Indonesia is a Eastern Europe
The Russia of Asian Indonesia

Larang Kulit Hitam

Rendi # June 7, 2023 at 11:41 am

I am from Indonesia i love you Malaysia

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy