tempat menarik di kelantan untuk family
Melancong

Kota Bharu – Apa yang menarik sangat?

5/5 - (2 votes)



Kota Bharu, Kelantan tidak menafikan terdapat banyak tempat menarik dan boleh dikatakan KB merupakan syurga makanan bagi mereka yang menggemari makanan Kelantan. Ikuti perjalanan kami melalui Kota Bharu, Kelantan Kod Masa: 0:00 – Intro 0:25 – Pasar Besar Siti Khadijah 3:29 – Fahmi Serunding Enterprise 4:45 – Masjid Kampung Laut 6:26 – Warung Acu Tera 8:31 – Wakaf Che Yeh 11:11 – Nasi Kerabu Tumis Lieniey 12:24 – Pasar Tani Terapung – Pasar Terapung 15:30 – Batik Nordin 17:40 – Kampung Kraftangan, Kota Bharu 19:14 – Rantau Panjang 20:16 – Akok Panas Ramadhan, Rantau Panjang #kotabharu #kelantan Follow Us Instagram @hairudean_zakaria (Producer) @hafizidrus (Voice Over)

Video source

Related posts

THAILAND TOUR..!! 10 Tempat Menakjubkan Untuk Dilawati Di Thailand

10 tempat menarik di Sarawak 2020

7 TEMPAT SEMANGAT DI AMERIKA

42 comments

Hairudean Zakaria June 28, 2023 at 11:45 am

Terima kasih kerana sudi menonton🙏🏼❤

Twittering others June 28, 2023 at 11:45 am

@3:20 pemandangan Kota Bharu yang cantik 😊

Ab Aziz June 28, 2023 at 11:45 am

Dari segi jumlah penduduk, Kota Bharu agak besar sebenarnya…

Mohd Khashim June 28, 2023 at 11:45 am

Otway..tapi x plan lagi nak g mana

No Name cik da June 28, 2023 at 11:45 am

Pembetulan bukan acu tera ..sebutan yang betul Acu Try.

soulseek80 nic June 28, 2023 at 11:45 am

Sauce utk sausage tu patutnya ada sudu utk ditaruk atas ..

Bernard Lee June 28, 2023 at 11:45 am

Video bagus – TQ bro

Bubu June 28, 2023 at 11:45 am

kesiannya ..habis rosak kasut korang kena hujan

AIDRAGON WARRIOR June 28, 2023 at 11:45 am

Kenapa tak naik tingkat 2( tempat jualan nasi dan berbagai makanan) dipasar Siti Khadijah yang banyak jual kuih muih tu

Suma Mihardja June 28, 2023 at 11:45 am

Mantap. Coba dilihat, Alvin dan Lusi dari #Bobo di Mobil.

Lagu Mechamato The Movie Music Video 2024 June 28, 2023 at 11:45 am

terima kasih

Yusri Saadun June 28, 2023 at 11:45 am

Klu tengok masjid2 lama orang melayu bentuk mmng ikut traditional melayu Tanpa perlu bentuk berkubah..harap masjid2 Baru Akan datang berbentuk bumbung melayu Dan xperlu bentuk kubah

Syaffuan Zaini June 28, 2023 at 11:45 am

Kelantan memang best…
Orang, budaya, tempat-tempat menarik & makanan terbaik!
terima kasih share video.
-budu lover from Sarawak

M MN June 28, 2023 at 11:45 am

Mmg best 👍

dyn jalil June 28, 2023 at 11:45 am

boleh solat ke kat masjid kg laut?

marhaen"B40 June 28, 2023 at 11:45 am

dulu waktu aku budak..ramai org cakap kelantan tak maju..bila aku gi sendiri kat sana..aku rase tertipu oleh mereka yang kate mundur tu..mungkin diorang pun dgr cakap cakap org lain kot..

mawarmerah June 28, 2023 at 11:45 am

Saya org Singapore tapi saya suka pergi kelantan,tiap² tahun saya ke kelantan

Falsekhalifa June 28, 2023 at 11:45 am

Kenapa tak discover tempat yang tak orang ramai pergi ?

Purnama Channel June 28, 2023 at 11:45 am

Tq boh

ZainiRohaizan June 28, 2023 at 11:45 am

Wah menarik

Raizu MD June 28, 2023 at 11:45 am

Kelate syurga makanan

Norlida Rahman June 28, 2023 at 11:45 am

Kelate ttp di hati

Daudy Jusoff52 June 28, 2023 at 11:45 am

Hati aku terasa sejuk bila melawat negeri kelantan semua bangsa seagama aku yng berniaga dgn aneka jenis makanan dan lain tk was2 untok di beli tidak seperti negeri aku walaupon terkenal di dunia dgn pelancong asing berjuta setiap tahun tpi kelantan tanah berokah untok bangsaku not racial but it is true feeling from my heart noted from penang.

miss kamisah ketak June 28, 2023 at 11:45 am

i suka pergi kelantan sebab makanan sedap sedap & mur mur je nok.

and u should go to gunung stong if you like hiking ,,sumpah cantik giler view

KembarPaksuKayBee June 28, 2023 at 11:45 am

Alhamdulillah & terima kasih kami kepada saudara Hairudeen Zakaria kerana sudi kongsikan rakaman.

Abdul Mahamad June 28, 2023 at 11:45 am

kelate semuanya comey, tapi comey lagi kalu air sungai kelate tu crystal clear

Thehanafiyahaya June 28, 2023 at 11:45 am

Seronok betul si merul tu makan haha

Rojak123 (Jenn) June 28, 2023 at 11:45 am

WAW! It's my hometown. So looking forward to go home in June for jalan jalan dan makan makan. Rindu makan budu, ulam ulam, nasi kerabu, lakso, sate, kuih muih, dll so much.

Robiah Majid June 28, 2023 at 11:45 am

Salam mohon simpati subsc n share chennal Robiah majid tq

Vanzy action figure collection June 28, 2023 at 11:45 am

Terbaikk..terima kasih sudi mempromosikan negeri kelate..

Aziz Amin June 28, 2023 at 11:45 am

Nie yg buat aku nak k Kelantan lagi. Dulu kerja d Jeli. Skrg dah pencen. Memang best!

faizal hamzah June 28, 2023 at 11:45 am

Kelantan ni takde raja pun takpe, sultan duk sedap kokek oramputeh. Solat Jumaat selalu datang lambat sampai lambat masjid nak start khutbah sebab sultan babi lambat. Sultan iblis

Ramli Vlog June 28, 2023 at 11:45 am

Banyak pula menarik di kota baharu… belum pernah sampai di sini.. terima kasih dengan shering bossku.. mantap.. macam-macam makanan ada.. huhhhh semua nak makan.. terutama kerabu tumis

Zulkapli Ismail June 28, 2023 at 11:45 am

Wowww

Zulkapli Ismail June 28, 2023 at 11:45 am

Best

Abe Mong June 28, 2023 at 11:45 am

Cantik cinematography

AzriAzmi June 28, 2023 at 11:45 am

Nice, ada video baru👍👍, lama sidai bro . Ingt dh pencen ,😅

ᵂᵃⁱᵗⁱⁿᵍ ⁴ ᴰᵉᵃᵗʰ June 28, 2023 at 11:45 am

13:29 kasihannya makcik tu

Shaz shah June 28, 2023 at 11:45 am

Lusa balik klantan punya lh rindu …. X sabo nak balikkk!!,!,

Ramli Channel05 June 28, 2023 at 11:45 am

belum tecapai hajat ke kelantan.. banyak tempat boleh dikunjungi..moga sukses selalu ..

Amat Larbsib June 28, 2023 at 11:45 am

hadir dari thailand ❤

Wan Mohd Asyraf Wan Mahmood June 28, 2023 at 11:45 am

Bijok ar…kito pun xtahu bnyk tmpt menarik di klate 😅

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy