tempat menarik di penang
Melancong

5 Tempat Menarik di Pulau Pinang (Pulau Pinang) Anda Wajib Pergi Part 1

5/5 - (1 vote)



Saluran Fakta Unik, Ganjil, Tidak Munasabah dan WOW No. 1 Kami membentangkan maklumat terbaik untuk anda semua. Bagi yang belum melanggan, anda boleh menekan butang langgan di bawah dan klik butang pemberitahuan untuk mendapatkan pelbagai fakta menarik yang unik dan ganjil di dunia. Jangan lupa like Facebook kami dan ikuti Instagram dan Twitter kami.Sila share dengan orang ramai dan apakah tajuk seterusnya yang anda ingin saya dedahkan atau ingin tahu di ruangan komen di bawah. Terima kasih semua dan jumpa lagi. Instagram :

Facebook :

Twitter :

Website : www.top5my.com 5. Bukit Bendera (Penang Hills) 4. Pantai Batu Ferringhi 3. Escape Theme Park Pulau Pinang 2. Chow Rasta Market 1. Nasi Kandar Deen

Video source

Related posts

Pendapatan kerja di Australia sangat baik

Kembara Oz

Tempat Menarik Untuk Hari Keluarga Di Malaysia

warkah ilham

Top 10 Hotel Mewah 5 Bintang Terbaik di Kuala Lumpur | Hotel terbaik di Kuala Lumpur

TravelTaskforce

23 comments

Abdul Aziz June 7, 2023 at 11:45 am

1st Roti canai Transfer rd (GEMAS) 2nd Ronda Rope Walk 3trd Pi Prangin Mall 3floor massage kaki kat Nana sempoi menaangeh Lepas tu pi Sg Pinang kena Nasi kandaq SHAHABEE #First choiceπŸ€ͺ

Deny Atang June 7, 2023 at 11:45 am

Penang memang luar biasa ok. Mau pesiar kemana aja dekat semua. Hanya setengah jam dr pusat kota komtar. Bukit. Pantai. Taman buterfly. Kolam berenang. Plaza ya luar biasa. Prangin mall. Garney jadi buat happy terus

Suheme Suheili June 7, 2023 at 11:45 am

Saya tumpang tanya sepa yg tahu… Lokasi Art street dan bukit Bendera.. maksudnya tk perlu ke tanah besar? Trima kasihπŸ™

nisa channel June 7, 2023 at 11:45 am

Sya nk ikut tapi cik Sya x bagi nk p penanggg

moza yana June 7, 2023 at 11:45 am

nombor 3 je yang tak pi lagi.

faizal shaari June 7, 2023 at 11:45 am

Aku pernah pergi bukit bendera giler best nampak City bandar

umang-umang June 7, 2023 at 11:45 am

Alhamadulillahirabbil A'lamin. Semoga Allah S.W.T. mengasihi, merahmati, membarakahi dan melindungi kaum Muslimin dan peribumi Islam setempat Pulau Pinang.

Diana jj Diana June 7, 2023 at 11:45 am

Sekarang lokdon gimana cara pergi pukau Pinang

Jimberence June 7, 2023 at 11:45 am

'Penang Hill'@ Bukit Bendera adalah antara tempat peranginan/kenderaan kabel yg tertua di Malaysia (sebelum perang dunia ke-2 /1945) , ianya juga terdapat hotel yg diberi nama 'Crag Hotel' yg dibangunkan oleh pihak British pada waktu dulu (sebelum 1930 lagi)
'Botanical Garden' @ Waterfall adalah juga antara tempat rihlah/rehat yg tertua di Malaysia (sebelum 1890) (tapak asalnya juga adalah sebuah kebun rempah ratus @ Spice Garden yg dibangunkan oleh pihak British (Sir William Curtis) sejak dari era pembukaan Penang (1786++)
πŸ˜€

Fatin Yasmin June 7, 2023 at 11:45 am

Soyk

Fatin Yasmin June 7, 2023 at 11:45 am

Tempat lahir ku

Fatin Yasmin June 7, 2023 at 11:45 am

Wow

DR. RONE June 7, 2023 at 11:45 am

No 1 nasi kandaq din πŸ˜‚ nasi kandaq len bnyk lg sempoi 🀣

Sam hakaim June 7, 2023 at 11:45 am

Saya dah pergi dah kat situ katpantai bukit nergara

ridzuan ibnu osman June 7, 2023 at 11:45 am

Tiket naik bukit bendera sekarang RM 12 untuk dewasa..hu.hu...hu…nak naik tren pun jenuh berhimpit macam sardin, nak turun pun berhimpit,itu pun aku pi hari isnin hari kerja bukan musim cuti sekolah.kalau sabtu ahad jenuh la berbaris dan berhimpit-hmpit..Please la kerajaan PP..Up-grade sikit sistem tren tu…

Izz 02 June 7, 2023 at 11:45 am

Penang byk tempat menarik dan best, tp harga agak yahudi keras mahai nak mampoih.. 😁 Yg free belah tepi laut ja n tmn belia taman rimba.. Hehehe.. Mmg harga yahudi keras klau mai bwk rm1000 xckup laa..

HD Story June 7, 2023 at 11:45 am

Nice video. Hari Isnin ni mahu ke Penang..

Kolaborasi Kopi June 7, 2023 at 11:45 am

Coffee lovers cuba tengok channel KOLABORASI KOPI from Indonesia.. tambah sikit ilmu perkara kopi..

koko vlog official June 7, 2023 at 11:45 am

Bagus pemandangan pantai nya
πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

Wan Muhammad Redhuan June 7, 2023 at 11:45 am

terbaik tuan…

Sakahandak Studio June 7, 2023 at 11:45 am

Mantap video brmanfaat

PEJUANG BANGSA June 7, 2023 at 11:45 am

xde yg menarik pn kt penang ni. makanan x sedap. mahal nk mampos. pengotor. bungkus nasi kandar pn x pandai, buat mcm nk bungkus mayat, bukak2 nasi lauk ape semua dh kembang, pengotor. mcm mn org penang blh ckp sedap. jenis bangang x reti pilih makanan ke mcm mn. dh la bawak kereta mcm babi, tambah2 cina. yg keling plk jenis bodoh kalau ms bawak bas kilang atau lori. xreti nk bg jalan kt org, msk simpang x bg signal, nk tukar lorong x bg signal. mcm setan.

fakta auta June 7, 2023 at 11:45 am

1ST. cantik video

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy