tempat menarik di melaka
Melancong

10 Tempat Menarik Di Melaka

5/5 - (2 votes)



Ini adalah sepuluh tempat menarik di Melaka yang wajib anda kunjungi. Muzik Digunakan: Once Upon A Time oleh Jordan Maron Pautan video: Pastikan untuk melanggan – Ikuti di instagram – Ikuti di twitter –


Video source

Related posts

Jelajah Musim Sejuk Korea Selatan Seoul 2018 (dalam 9 Hari)

GEARBOX SUP Masak seawal 2 pagi? Hanya dalam Sup Lurooh Bangi

Membeli-belah Instagram

42 comments

Teh Tarik Malaysia πŸ‡²πŸ‡Ύ August 11, 2023 at 3:13 am

Gegau melaka Gegau bangga jadi anak jati melaka salam dari Tengkera

Muhammad Hariz EZainal August 11, 2023 at 3:13 am

Sdfgfdd

κΉ‹λ‘œλƒ¦ν˜ΌκΈ° August 11, 2023 at 3:13 am

Melaka Seperti Australia

κΉ‹λ‘œλƒ¦ν˜ΌκΈ° August 11, 2023 at 3:13 am

Runtuhkan Bagunan Tanda salib kristen tu

κΉ‹λ‘œλƒ¦ν˜ΌκΈ° August 11, 2023 at 3:13 am

Wow kenapa Dekat Melaka ada Tanda salib kristen

Malaka Mlk August 11, 2023 at 3:13 am

Malaka

Marwan Johan August 11, 2023 at 3:13 am

terbaikk….nice place…done subscribe…jgn lupa singgah ke channel sy jgk yer…lets be my friend

Abdul Salim Maringan August 11, 2023 at 3:13 am

I was there end of 90's during my study at UM. How time flies πŸ˜‚

Iz Mail August 11, 2023 at 3:13 am

Famosa Waterpark/ Cowboy Town/ Safari di Alor Gajah tk de dlm senarai?

Aleesya Salleh August 11, 2023 at 3:13 am

Saya duk Melaka

Phoenix Rstn August 11, 2023 at 3:13 am

melaka la tempat aku dating dengan istri.. dulu masa cintan cintun..dari PD jalan g melaka..tiap2 minggu.hahaha jd kg kedua dah..

Aniq Nizam August 11, 2023 at 3:13 am

Aku anak jati melaka

Nur Syazanani Jelani August 11, 2023 at 3:13 am

Banyak lagi lh tempat menarik…..kalau boleh letak semua Alamat tempat menarik tuu

Nur Syazanani Jelani August 11, 2023 at 3:13 am

Guys kat Muzium Samudera tu kan kita orang ada jumpa jacksparrow tau….But now kita orang dah balik ke tanah sir

Keron MPK August 11, 2023 at 3:13 am

Bole share video ni tak bg..

wan 96joho August 11, 2023 at 3:13 am

Melaka lgy rare dri penang

generasi datuk baharim dondang sayang busker melaka August 11, 2023 at 3:13 am

Terbaek….
Jom follow the legent off dondang sayang buskers melaka
Penampilan khas dr penaung buskers kami datuk baharim dondang sayang (anugerah tokoh org hidup)
https://youtu.be/r5qPKW1R-u4

Jgn lupa SUBCRIBE youtube kami

Kay'z August 11, 2023 at 3:13 am

Org luar Melaka mmglah best..teruja..org yg duk melaka mcm aku ni..dh krik2 xtaw mana nk g dh..πŸ€£πŸ€£πŸ˜… klu cuti tu nk soping..x aeon bandaraya-dataran pahlawan.πŸ˜…πŸ˜…. tp xpe..ak bangga jd anak Melaka..

Mohd khamari bin md kassim August 11, 2023 at 3:13 am

Zoo mlka x decpon

Muhd HAIKAL August 11, 2023 at 3:13 am

Bang bangga sye jdi orng melaka

riski supriyanto August 11, 2023 at 3:13 am

Kota terbesar di Nusantara: Jakarta vs Kuala Lumpur 2019 https://youtu.be/n2JqgLRLeL4

Mohd Ridhwan August 11, 2023 at 3:13 am

Kalau melawat melaka..sewa homestay sbb berbaloi..cume ada 'baby' kesesakan. Drive with love n passion in melaka coz we dont welcome rude n selfish drivers.tq

Akmal Al Yahya August 11, 2023 at 3:13 am

Nice video bossku. Subscribe done!!! 🀩🀩

ManNaim August 11, 2023 at 3:13 am

R.I.P bustel…

Mm August 11, 2023 at 3:13 am

Very informative…. πŸ™‚

Nur Farhana Alias August 11, 2023 at 3:13 am

Nak tanya org melaka.hotel quayside kat bandar hilir tu ok tak kalau nak menginap?

Borhan AIA Public Takaful August 11, 2023 at 3:13 am

Sye duduk melaka

Siti Noraishah Amat Wan August 11, 2023 at 3:13 am

Best nyer rumah down tu

Nurfatin Najihah August 11, 2023 at 3:13 am

Anak melaka mariii

Nur Irdiana Zulaika Bt Adullah August 11, 2023 at 3:13 am

Klebang pun famous tau

noorsyaqeelah qeelah August 11, 2023 at 3:13 am

Dh pergi dh

Kuna Azham August 11, 2023 at 3:13 am

Wah…byk kali pergi, rupanya ada lagi yg belum diterokai. Terutama yg terbaru tu..5/6 tempat blm lawati. Terima kasih di atas perngkongsian ni. Melaka,!! Tunggu…ako datang!! 😍

Nur Qazirah August 11, 2023 at 3:13 am

This year baru dapat kesempatan ke Melaka.
Boleh tgok video saya di

https://youtu.be/TI62_8OJ43I

Rajagopal C August 11, 2023 at 3:13 am

Budak kecil saya melawat negiri melaka sagat cantik dan laut dan tempat-tempat di melaka sangat cantik

seregar muhan thauqi thauqi August 11, 2023 at 3:13 am

gua suka bali ga da tandiganya ma malaka kalah saing

Queen_ Reena12 August 11, 2023 at 3:13 am

Semua tu aku dah pernah pergi dah…

Sutikno Sutikno August 11, 2023 at 3:13 am

Tringat wktu dlu kla d mlaka,, tmpat yg indah

HAIQAL HAFIZY August 11, 2023 at 3:13 am

Klu gi melaka x sah klu x gi a famosa

Farish TV Studio August 11, 2023 at 3:13 am

best nyerr

Siti rahmah Amoy August 11, 2023 at 3:13 am

Melaka kota tua..
Best bgt…trutama di A famosa…kumplit..! Fila, kolam renang, kebon binatang, dan yg suka lg klo mlm wuiii hh rame bgt…terbaik lah malaysia

Yuntiwa Journal August 11, 2023 at 3:13 am

WAHHHH.
Melaka memang ngangenin ya. Ga cukup sekali kesana haha.
Enak buat rehat dari sibuknya kerjaan.

Klo kemarin aku, ke Melaka langsung dari KLIA. Soalnya ga mampir dulu ke KL.
Klo cara ke Melaka dari KLIA, bisa baca artikel aku disini :
https://www.yuntiwajournal.com/tips/cara-dan-transportasi-ke-melaka-dari-kuala-lumpur/

Menurut aku sih, Melaka bisa menjadi destinasi wisata alternatif kalo ke Malaysia. Apalagi klo suka wisata sejarah, budaya, dan kuliner. Lumayan banyak juga sih, tempat yang bisa dikunjungi, selain Dutch Square.
https://www.yuntiwajournal.com/tempat-wisata/13-tempat-wisata-menarik-di-melaka-part-1/

Zainah 4667 August 11, 2023 at 3:13 am

Melaka semuanya tempat yg menarik

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy