Vlog #3 |  Ulasan Hotel Paling Murah, Paling Selesa di Kuala Lumpur, Malaysia, 1 Hari 100 Ribu - #VLOG3
HOTEL

Vlog #3 | Ulasan Hotel Paling Murah, Paling Selesa di Kuala Lumpur, Malaysia, 1 Hari 100 Ribu – #VLOG3

5/5 - (2 votes)



HELLO GUYSS : Vlog #3 | Review hotel termurah dan selesa di Kuala Lumpur, Malaysia, 1 hari 100 ribu – #VLOG3. Dalam vlog kali ini, kami nak review hotel termurah dan selesa di Kuala Lumpur, Malaysia pada pendapat kami, kami kata selesa sebab semua fasiliti bagus of course guys hehe. Pada percutian ini, kami berada di Malaysia selama 7 hari dan menempah 2 hotel berbeza iaitu APPLE HOTEL BUKIT BINTANG dan MY HOTEL BUKIT BINTANG, dan kami rasa memang berbaloi guys, walaupun harganya murah. Harus diingat, peraturan di Malaysia sekarang, setiap pelancong yang menempah hotel akan dikenakan cukai 10 RM sehari, tetapi tidak menjadi masalah guys, kerana kami telah membuat persediaan semasa masih di Indonesia. Selain review hotel, kami berjalan-jalan ke KL TOWER MALAYSIA, dalam video ini juga kami berikan detail cara nak masuk KL tower, dan kenderaan yang sesuai dan murah untuk ke sana. Dan malamnya juga kami mencuba NASI LEMAK, DI JALAN ALOR KUALA LUMPUR MALAYSIA, dan semestinya murah dan paling sedap guys hehehe. selain itu, video kami boleh menjadi rujukan anda yang ingin bercuti di Malaysia dengan tambang murah yeeeee!!! Kalau ikut cara kami, anda boleh keluarkan duit dalam masa 7 hari dengan hanya 2 JUTA RUPIES, Dah selesai guys!! NOTA: sekadar info, maaf jika ada kekurangan maklumat dalam video ini, kerana ini adalah vlog sebenar yang kami lakukan setiap hari. THANK YOU GUYS :):) Saya harap anda semua yang menonton video ini terhibur, dan menyokong kami untuk menghasilkan video baru tentang melancong, kecantikan, Masakan. LIKE DAN SUBSCRIBE ig : rhereirene_ bbbyputra rebyofficial_ Lagu oleh : ––––––––––––––––––––––––––––– Lagu: MBB – Beach (Vlog No Copyright Music ) Muzik disediakan oleh Vlog No Copyright Music. Pautan Video: https://youtu.be/bfjxyOtpvlA –––––––––––––––––––––––––––– Wake Up by MBB https:// soundcloud. com/mbbofficial Creative Commons — Attribution-ShareAlike 3.0 Unported — CC BY-SA 3.0 Muat Turun Percuma / Strim: https://bit.ly/2CDshIl Muzik dipromosikan oleh Perpustakaan Audio https://youtu.be/6lqS34C4DCg ––– –– ––––––––––––––––––––––––– Baik Untuk Anda oleh THBD https://soundcloud.com/thbdsultan Creative Commons — Atribusi 3.0 Tidak Diport— CC BY 3.0 Percuma Muat turun / Strim: https://bit.ly/2PgU6Mu Muzik yang dipromosikan oleh Perpustakaan Audio https://youtu.be/-K_YSjqKgvQ ––––––––––––––––––––––– ––––––––

SILA LIHAT SUMBER VIDEO. CREDIT TO THIS CHANNEL

Related posts

Welcome to Raia Hotel & Convention Centre Kuching

info

Hotel / Homestay di Kuantan – GroundCrew BeachFront Homestay

MKO Video

🔴HOTEL CANTIK MURAH SELESA – Pulau Pinang

info

36 comments

Ora Iso March 13, 2023 at 3:50 am

Irene n boby ttdj y syg..
Slamat menikmati libursnya n makananya beeest

S3RASI March 13, 2023 at 3:50 am

Baguss

Aishah Ilyana March 13, 2023 at 3:50 am

Next time kalo mau ke KL perlu tourist guide atau ada temen kalian yg udah ngerti jalan di KL. Jadi dia bisa nunjukin street food yg enak dan pastinya halal. Jujur meskipun aku org Msia tp blum explore habis mknan di sini 😁

Shaff Shaff tv March 13, 2023 at 3:50 am

🔥🔥

Zackko official March 13, 2023 at 3:50 am

Wah.. Saya baru jumpa chanel kamu.. Bagus sangat vlog nya.. Cuma kamu perlu jalan2 Di pinggir Kota Kuala Lumpur lagi rare..

zam hemmet March 13, 2023 at 3:50 am

Assalamualaikum wbt @Reby Jalan Alor itu dulu tempat permainan aku

SesukanyaElla March 13, 2023 at 3:50 am

Hotel transit sama Hotel 99 bagus dan murah

Pencari Bakat March 13, 2023 at 3:50 am

SERUUU BAGUSS BGT SUMPAHH KONTENNYA

Singapore Jastiper March 13, 2023 at 3:50 am

Bagi anda yang mau titip beli obat dokter di Msia https://youtu.be/l51hBbuC-CE

asyraaf gaming March 13, 2023 at 3:50 am

Hello aku dari Malaysia tengok menara petronas

Nur Robi'ah Al Adawiyah March 13, 2023 at 3:50 am

mau tnya dong ka… sarapan nya halal food kah?

zzulbee kapten March 13, 2023 at 3:50 am

guys… kalau ke bukit bintang jangan beli makanan di jalan ALOR sebab nya non halal…hanya untuk orang non muslim sahaja…anda bisa ke kampung baru KL….all muslim…

DARK MIKEY March 13, 2023 at 3:50 am

Bang kalau jumpah budu jangan makan bau nya ya ampun

DARK MIKEY March 13, 2023 at 3:50 am

Nanti pergi dekat aku lupa la kedai tu ade nasi lemak yang sedap

DARK MIKEY March 13, 2023 at 3:50 am

Bukan pedas giler pedas gile

Ekhsan Abdullah March 13, 2023 at 3:50 am

Rugi bangat jika ke Msia anda tidak makan nasi kandar di restoran india muslim yg banyak di pinggir jalan. Restoran Melayu juga banyak..

Kok kaian kerap bangat makan di restoran fast food va

Mohd Hisham March 13, 2023 at 3:50 am

Banyak warga indo yg tidak mengambil berat soal halal haram bila berkunjung ke jln alor utk menjamu selera…tidak banyak makanan halal disitu…warga Muslim🇲🇾tak ada ‘selera’ utk berkunjung ke situ..kami akan ke kampung baru utk menjamu selera….~

masduki - March 13, 2023 at 3:50 am

hati2 di KL banyak makanan haram/tak halal

moch imam March 13, 2023 at 3:50 am

Kak mau nanya nih, klo pesen lewat Traveloka nnti pas di hotel tetep bayar pajak 10RM nya itu? Atau udah include harga di Traveloka

NAXXIE STUDIOS March 13, 2023 at 3:50 am

Hotel2 murah memang byk di Malaysia. Selamat Datang.

Dekill Head March 13, 2023 at 3:50 am

wah ternyata terjangkau juga ya makanaan disana…

Deavie Octavia March 13, 2023 at 3:50 am

Makasih udah review my hotel. Pas banget mau kesana tapi galau nyari penginapan yang tengah2. Deket alor sama deket juga kalo mau ke stasiun bus yang ke arah petaling..
Pas juga dibawah my hotel ada tempat makn favorit 😁..
Kalo nasi lemak di alor ada tapi pagi doang.

mbarong channel March 13, 2023 at 3:50 am

Mau nanya kak.
1.Itu setiap hotel di sekitaran klcc chek in nya harus jam 2 ya?
2. Kalau di situ tranportasi paling enak apa ya dan harus beli kartu atau bisa kes?

Fatma naeem story March 13, 2023 at 3:50 am

hai kak..
rencananya aku mau prg KL bulan ini. aku jg mau booking hotel di my hotel. nnti smpai di KL jam 6 sore . trus itu gimna klu aku telat check in di hotel…yg aku tau check in kan jam 2 siang sedangkan aku sampai di KL jam 6 sore..

JP News March 13, 2023 at 3:50 am

My Hotel jalan pudu bukit bintang kan kak?trus kalo mau ke Pavilon berapa lama kalo jalan kaki?hotel apa aja yg murah dekat pavilon?

klara simanjuntak March 13, 2023 at 3:50 am

Mulai 1 September 2017, tamu hotel yang bukan warga maupun penduduk tetap negara Malaysia diwajibkan untuk membayar pajak turis sebesar MYR 10 per malam per kamar ( berlaku untuk semua hotel yang terdaftar pada Pemerintah Malaysia). Ini merupakan biaya tambahan dari pajak yang telah ada dan akan dipungut ketika check-in. Silakan cek ke hotel tentang pajak ini sebelum kedatangan Anda. (kak mau nanya kena pajaknya berapa yah)???

Fai Zai March 13, 2023 at 3:50 am

Bang.. Mahal bang 2 malam rm4** … Bisa dapat 2 mlm rm150 ke rm200

Elsa Ramadayanti March 13, 2023 at 3:50 am

Kakak seminggu disana bawa berapa duit ya cukupnya ? Karna mau kesana sih niatnya

Bidan Travelling March 13, 2023 at 3:50 am

Kak kalo di my hotel kl bisa titip koper ga?

Agustine W March 13, 2023 at 3:50 am

Hai, Rhere dan kawan2.. salam kenal <3 senang bisa nemu vlog kalian. karena pengen banget ke sana. Tp cari review2 dulu karena baru akan pertama kali. mweheheh.

Mau nanya nih. "Perlu diingat ketentuan dimalaysia sekarang, setiap turis yang order hotel akan kena pajak 10 RM perhari" < ini dibayarnya ketika check in kah atau udah sekalian waktu pesen hotel saat masih di Indonesia?

Lalu, sori.. ini kalian kakak-beradik kah? Soalnya kepikiran nanti ke KL bareng adek cowok juga, berdua aja. Itu ditanya2 ga sih beda jenis kelamin sekamar? 😀 *polos amat sih ya pertanyaannya.. tp drpd bingung kan yaa sesat di jalan #eh.. mohon informasinya yaaa…

Bang De Nizar March 13, 2023 at 3:50 am

Di jalan alor ada makanan halal nggak?

Muhammad Fatoni March 13, 2023 at 3:50 am

Sangat bermanfaat
Terima ksih bro🙏🙏

Safuwan Fauzi March 13, 2023 at 3:50 am

Kuala Lumpur sama Jakarta, tata kelola kota yg bagus, bersih, tertib, mobil n motor juga teratur, tak ada hon2 mobil, tak ada orang menolak2, tak ada preman, pengemis, peminta2 uang, bersih, gak ada sampah, sungai bersih, jalan bagus, tanpa berlubang. mesra wisatawan, selesa, ceria, gak punya plastik, sampah2 di tepi jln kalau ada sedikit atau sampah baru. gedung2 yg cantik, bersih. tranportasi umum yg baik sama sprti Jakarta, KL sentral, MRT, LRT, Monorel, Bus Gratis. cuma gak ada Tanah Abang, Thamrin, Jalan Kebon Kacang.

Elga Nabilla March 13, 2023 at 3:50 am

Ngakak liat yg di kaca wkwkkww

Leily Eidina March 13, 2023 at 3:50 am

Which one is better? Metropol or my BB?

Azhar Azhar March 13, 2023 at 3:50 am

Kalau dri Bkt. Bintang ke Kpg. Baru cuma kurg lebih 3km, boleh dpt mknan org Islam termasuk mknan Indonesia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy