Seorang warga emas melecur dalam kebakaran rumah
Berita

Seorang warga emas melecur dalam kebakaran rumah

5/5 - (1 vote)

100223 crm kebakaran NEW

100223 crm kebakaran NEW

PETALING JAYA: Seorang warga emas membakar aapabila rumahnya terbakar di Blok B, Program Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) di Kampung Petaling di sini awal pagi tadi.

Pusat Gerakan Kuala Lumpur menerima panggilan kecemasan pada jam 6.41 pagi dan menghantar jentera daripada Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, pasukan operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sungai Besi serta bantuan daripada BBP Bandar Tun Razak, BBP Sri Petaling dan BBP Seputeh ke tempat kejadian. .

Menurut Komander Operasi, Rosdhi Fitri Roslan, ketika bomba tiba di lokasi kejadian, pihaknya mendapati kebakaran membabitkan sebuah rumah di tingkat satu PPRT.

“Anggaran peratusan kebakaran adalah sebanyak 70 peratus. Kebakaran itu turut melibatkan seorang mangsa warga emas lelaki mengalami 20 peratus kecederaan melecur.

“Tindakan bomba menggunakan teknik pemadaman ofensif dan defensif berjaya mengawal kebakaran daripada permusuhan yang lebih hebat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambahnya, api berjaya dipadamkan sepenuhnya pada jam 7.50 pagi.

“Punca kebakaran masih dalam siasatan,” katanya. UTUSAN

Jawatan Seorang warga emas melecur dalam kebakaran rumah muncul pertama kali pada Utusan Malaysia.

[ad_2]

KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL

Related posts

Polis: Video viral menembak dari Ecuador bukan Miri, cari mereka yang menyebarkannya

info

Komponen PN semakin popular

info

Van driver injured in three-vehicle accident in Sibu

info

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy