Rumah terbakar, warga emas melecur 20 peratus
Berita

Rumah terbakar, warga emas melecur 20 peratus

Rate info.4d5d6d.com

WhatsApp Image 2023 02 09 at 8.47.36 AM

PETALING JAYA – Seorang warga emas berdepan detik cemas apabila rumahnya di Taman Desa Petaling, Kuala Lumpur terbakar awal pagi tadi.

Menurut Komander Operasi, Ketua Bomba (PgB) Roshdi Fitri Roslan, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 6.41 pagi sebelum menghantar jentera ke lokasi kejadian.

Katanya, sepasukan 22 orang dari Balai Bomba Penyelamat (BPP) Sungai Besi, Bandar Tun Razak, Sri Petaling, dan Seputeh dikerah ke lokasi terbabit bersama tiga jentera Tender Penyelamat Bomba (FRT) serta Perkhidmatan Penyelamat, Mesin Rawatan Kecemasan (EMRS) ).

“Setibanya bomba di lokasi kejadian, kebakaran melibatkan sebuah rumah di tingkat satu berkeluasan 280 kaki persegi dan anggaran peratusan kebakaran adalah 70 peratus.

“Kebakaran itu turut membabitkan seorang mangsa lelaki warga emas mengalami 20 peratus kecederaan melecur.

“Tindakan bomba menggunakan teknik pemadaman ‘offensive’ dan ‘defensive’ berjaya mengawal kebakaran daripada permusuhan yang lebih hebat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambahnya, api berjaya dipadamkan sepenuhnya pada jam 7.50 pagi dan punca kebakaran masih dalam siasatan. – COSMO! DALAM TALIAN

Jawatan Rumah terbakar, warga emas melecur 20 peratus muncul pertama kali pada Kosmos Digital.KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL

Related posts

Polis: Video viral menembak dari Ecuador bukan Miri, cari mereka yang menyebarkannya

Miguel Oliveira memberi tumpuan untuk mendapatkan mesin Aprilia RS-GP yang serasi

Motosikal elektrik Yadea memasuki pasaran Indonesia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy