Pelajar sekolah yang memandu merempuh bilik darjah

Pelajar sekolah yang memandu merempuh bilik darjah

5/5 - (1 vote)

WhatsApp Image 2023 02 09 at 12.20.02 PM

SEREMBAN – Gara-gara kurang sihat, seorang pelajar sekolah memandu tersilap menekan pedal minyak kereta dipandunya dan merempuh bilik pengajaran sekolah memandu itu dalam kejadian di Pajam, Mantin di sini pagi tadi.

Pegawai Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Mantin, Pegawai Bomba Kanan II, Effendi Rahmat berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian itu di Akademi Memandu Nilai pada jam 10.33 pagi.

“Setibanya di lokasi, kami mendapati sebuah kereta sekolah memandu Perodua Axia telah melanggar seorang guru di situ.

“Bagaimanapun, pelajar sekolah memandu lelaki berusia 26 tahun dan tenaga pengajar yang juga lelaki berusia 65 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan.

“Bagaimanapun, terdapat dua lelaki berusia 22 dan 27 tahun yang berada di dalam bilik itu cedera di kaki dan belakang badan akibat kemalangan itu,” katanya ketika dihubungi.

Jelasnya, pihak bomba telah menyerahkan kedua-dua mangsa yang cedera kepada Kementerian Kesihatan yang kemudiannya membawa mereka ke klinik berhampiran untuk rawatan. – COSMO! DALAM TALIAN

Jawatan Pelajar sekolah yang memandu merempuh bilik darjah muncul pertama kali pada Kosmos Digital.KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL