PDRM membuktikan mereka bukan pasukan yang boleh dibuli
Berita

PDRM membuktikan mereka bukan pasukan yang boleh dibuli

5/5 - (1 vote)

WhatsApp Image 2023 03 05 at 16.20.19

WhatsApp Image 2023 03 05 at 16.20.19

ALOR SETAR: Kemenangan ke atas Kedah Darul Aman FC (KDA FC) membuktikan PDRM bukan pasukan yang mudah ‘dibuli’ walaupun kebanyakan pemainnya pertama kali beraksi dalam Liga Super.

Ketua Jurulatih PDRM FC, Azzmi Ab. Aziz berkata, tanpa berbelanja besar, dia berbangga dengan potensi yang dipamerkan anak buahnya yang sentiasa bersedia untuk belajar meningkatkan pasukan.

Melihat perkara itu, katanya, beliau yakin PDRM FC mampu melakukan sesuatu dalam saingan liga kali ini dan mereka membuktikannya dengan berjaya mencuri tiga mata daripada pasukan kegemaran.

“Kemenangan ini sudah tentu menjadi pembakar semangat kepada pemain tetapi saya selalu mengatakan kami tidak dibuli. Cuma pada perlawanan pertama, kami tidak menghentikan ‘serangan balas’ yang mengakibatkan bolos empat kali ketika itu ketika seri dengan Perak. FC, kami mencipta banyak peluang tetapi gagal untuk diterjemahkan kepada gol.

“Alhamdulillah kami akhirnya menjaringkan gol dan mendapat tiga mata. Bukan menafikan kemampuan pemain tetapi bukan mudah untuk membentuk pasukan ini yang terdiri daripada rata-rata individu beraksi buat pertama kali dalam Liga Super dan anggota polis.

“Kami sedar nilai pasukan ini rendah tanpa perbelanjaan besar tetapi dengan sokongan pengurusan, perjalanan pasukan berjalan lancar dan saya gembira kerana pemain sentiasa bersedia untuk belajar,” katanya.

Mengulas aksi perlawanan itu, Azzmi mengakui PDRM datang ke Alor Setar tanpa terlalu mengharapkan untuk memperoleh tiga mata penuh dan sememangnya merancang untuk bertahan bagi mengekang asakan KDA yang memiliki kawalan bola yang baik.

Kami gembira untuk pergi ke bilik persalinan dengan keputusan 0-0 pada separuh masa pertama perlawanan. Apabila kami masuk ke separuh masa kedua dan terdapat beberapa insiden, itu membantu kami sedikit untuk menang.

“Tetapi saya tetap mahu memberi kredit kepada pemain yang berusaha keras. Kemenangan ini dicapai hasil usaha dan kerja keras mereka,” katanya.

Ditanya pandangannya mengenai kemenangan yang mungkin dianggap bertuah oleh segelintir pihak berikutan kad merah yang dilayangkan kepada kapten KDA FC, Manuel Ott dan ketua jurulatih Sang Kenari, Nafuzi Zain, Azzmi berkata dia tidak mahu memikirkan perkara itu.

“Buat masa ini saya tidak mahu memikirkan nasib baik atau apa-apa lagi. Kami hanya mahu ‘menikmati’ tiga mata yang kami dapat,” katanya.

Jawatan PDRM membuktikan mereka bukan pasukan yang boleh dibuli muncul pertama kali pada Utusan Malaysia.

[ad_2]

KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL

Related posts

Red Bull kekal fokus pada pembangunan jentera

info

1 maut selepas lelaki bersenjata menyerang hendap pemain bola sepak sekolah menengah di Philadelphia

info

PM: Kementerian Pengangkutan merangka rangka kerja pengangkutan awam, akan dibentangkan kepada Kabinet

info

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy