Kerajaan memberi tumpuan untuk menambah baik sektor kesihatan dan pendidikan pada tahun ini
Berita

Kerajaan memberi tumpuan untuk menambah baik sektor kesihatan dan pendidikan pada tahun ini

5/5 - (1 vote)

WhatsApp Image 2023 03 16 at 12.28.43

SERDANG – Kerajaan akan memberi tumpuan terutamanya untuk menambah baik dua bidang penting iaitu kesihatan dan pendidikan tahun ini berikutan kekangan kewangan negara yang berdepan defisit dan jumlah hutang yang besar.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjelaskan, seperti yang dikongsikan dalam Bajet 2023, kedua-dua kawasan diberi lebih peruntukan untuk menyelesaikan masalah asas yang dihadapi.

Jelasnya, tindakan itu tidak bermakna kawasan lain tidak diutamakan, sebaliknya kerajaan mahu memberi tumpuan kepada yayasan rakyat terutama membabitkan infrastruktur sekolah dan klinik.

“Saya semak serba sedikit mengenai bajet negara, tahun ini kita fokus kepada sekolah dan kesihatan, apabila kekangan kewangan dengan hutang dan defisit yang begitu banyak, kita tidak boleh ada masalah dalam masa yang singkat.

“Jadi untuk tahun ini kami mengambil langkah yang sangat tegas dan berani, berbelanja lebih untuk menyelesaikan masalah infrastruktur asas sekolah dan klinik kesihatan dan perubatan,” katanya ketika berucap pada majlis pelancaran pembukaan Transit Transit Massa (MRT) Laluan Laluan Putrajaya di Depoh MRT Serdang, di sini hari ini. – COSMO! DALAM TALIAN

Jawatan Kerajaan memberi tumpuan untuk menambah baik sektor kesihatan dan pendidikan pada tahun ini muncul pertama kali pada Kosmos Digital.

[ad_2]

KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL

Related posts

Aishwarya Rai cemburu dengan Alia Bhatt

info

Hilang tanpa jejak selama 6 hari, pelajar PhD ditemui mati

info

Laporan: Pusat Persidangan Serian RM87 juta dijangka siap menjelang Mac

info

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy