'Kalau dah jadi suami kenapa nak layan?

‘Kalau dah jadi suami kenapa nak layan?

5/5 - (1 vote)

ff 3

ff 3 scaled

PETALING JAYA: Walaupun sudah mencecah usia 55 tahun, pelakon watak, Faizal Hussein berkata, masih ada wanita yang cuba mendekati dan memikatnya untuk menarik perhatiannya.

Sedar itu, Pelakon Lelaki Terbaik Festival Filem Malaysia ke-25 itu sentiasa menetapkan had setiap kali berada di set penggambaran.

Jelasnya, dia sudah menjalinkan jawatan itu sejak awal pembabitan dalam dunia seni kerana tidak mahu terlibat dengan sebarang kontroversi yang boleh mengganggu kerjanya sebagai pelakon.

“Nak kata saya dah tua, hari ini pun masih ada yang cuba (menggoda) lagi. Saya dah letak had siapa yang saya jumpa (wanita), mesti panggil ‘kakak’.

“Maknanya, orang lain perlu faham status saya dan sehingga hari ini, tidak pernah timbul isu bercinta di set penggambaran. Saya hanya bercakap dengan pelakon lain sebelum penggambaran adegan atau ketika makan selepas waktu kerja,” katanya kepada Utusan Malaysia .

Faizal yang pernah membintangi lebih 50 buah drama dan filem tempatan mengulas isu pelakon berstatus suami yang terbabit dalam skandal bercinta dengan rakan seperjuangan ketika di set.

Sebagai pelakon ‘otai’, Faizal menegur sikap pelakon lelaki yang tidak menjaga batas dan suka mencipta publisiti murahan.

“Kalau dah kenal suami orang, kenapa nak layan dia? Saya ambil nasi sendiri di set dan lebih banyak duduk dalam kereta sebelum adegan dirakam.

“Kita tidak akan bertahan lama jika terlalu banyak kontroversi, tidak kira baik atau buruk kerana masih kontroversi,” tegasnya.

Jawatan ‘Kalau dah jadi suami kenapa nak layan? muncul pertama kali pada Utusan Malaysia.KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL