Inter mendominasi perlawanan derby Milan

Inter mendominasi perlawanan derby Milan

5/5 - (2 votes)

INTER MILAN

MILAN – Penyerang Inter Milan, Lautaro Martinez mengakui cukup berbangga membantu pasukannya menang 1-0 ke atas seteru tempatan, AC Milan pada aksi derby di San Siro, awal pagi semalam.

Bercakap mengenai saingan kedua-dua pasukan, bintang dari Argentina itu tidak teragak-agak untuk mengatakan bahawa kemenangan itu adalah bukti bahawa Inter adalah pasukan yang lebih baik di Milan.

Menerusi tujuh gol Martinez dalam perlawanan derby setakat ini, hanya Stefano Nyers berada di kedudukan lebih baik selepas mengumpul 11 ​​gol dalam perlawanan itu.

“Luar biasa. Perlawanan ini sama seperti bersama pasukan Argentina. Saya sangat gembira kerana berjaya membuktikannya sekali lagi dan kini bandar Milan kini berwarna biru dan hitam,” kata Martinez

Bintang antarabangsa Argentina itu turut menjaringkan gol dalam kemenangan 3-0 ke atas AC Milan dalam Piala Itali pada 19 Januari lalu.

Tiga mata yang dikumpul pada perlawanan ini mengekalkan Inter di tangga kedua Serie A dengan 43 mata, sekali gus mampu meneruskan tekanan ke atas pendahulu, Napoli yang kini memiliki kelebihan 13 mata.

Walaupun tidak cukup rehat selepas bekerja keras bersama Argentina di Piala Dunia Qatar, penampilan luar biasa Martinez membuktikan dia kini berusaha untuk menjadi lebih baik.

“Saya sudah katakan sejurus selepas Piala Dunia, kejayaan di Qatar menyemarakkan semangat kami kerana kejuaraan adalah pencapaian terbesar dalam karier saya. Saya belajar banyak dan akan cuba membawanya ke padang,” jelasnya. – AGENSI

Jawatan Inter mendominasi derby Milan muncul pertama kali pada Kosmos Digital.BACA SUMBER ARTIKEL