Insiden skuter menjadi pencetus, Shila Amzah, Ubai, sah bercinta

Insiden skuter menjadi pencetus, Shila Amzah, Ubai, sah bercinta

5/5 - (1 vote)

SHILA UBAI

PETALING JAYA – Tepat setahun selepas sah bercerai tahun lalu, penyanyi popular Shila Amzah mengakui menjalinkan hubungan dengan seorang pengaruh media sosial dikenali sebagai Ubai.

Shila atau nama sebenarnya Nur Shahila Amir Amzah, 33, mengaku berkawan dengan pemilik akaun TikTok itu sejak tahun lalu.

“Saya sudah lama selesa berkawan dengan Ubai sehinggalah satu hari berlaku sesuatu yang membuatkan saya ‘eh’ (rasa sukar untuk digambarkan).

“Cinta bermula dengan skuter. Sebenarnya perkenalan sudah lama dahulu tetapi kejadian itu membuatkan hati saya terharu,” katanya dalam siaran langsung TikTok.

Penyanyi Patah Seribu itu turut berharap netizen tidak membuat sebarang spekulasi mengenai hubungan mereka. Shila juyag, seperti orang lain, mengharapkan yang terbaik untuk hari-hari mendatang.

Menurut Shila, hubungan dengan Ubai turut mendapat restu ibu bapa dan rakan karibnya.

“Satu lagi yang saya ingin katakan ialah ibu bapa saya dan semua orang yang rapat dengan saya okay dengan dia (Ubai).

“Jangan kata hubungan kami tidak direstui kerana sebelum ini pun ada netizen yang berkata begitu kerana tidak suka.

“Kali ini, saya juga boleh membuat keputusan untuk diri sendiri. Jadi, jangan risau,” jelasnya.

Dalam sesi siaran langsung bersama, nama penuh pemiliknya ialah Muhammad Ubaidillah Mohd. Zulkefli mendedahkan hubungan mereka bermula apabila penyanyi yang mencipta nama di China itu dalam proses meneruskan kehidupan selepas bercerai.

“Saya mengenali Shila dari zaman Seribu Penyesalan dan pendek kata saya mendekatinya ketika dia berada dalam fasa yang sangat kritikal.

“Dia baru sahaja bercerai dan dia tidak mempunyai sesiapa pun ketika itu sebagai kawan.

“Saya menghampirinya dan berada di sisinya ketika dia sedih untuk menenangkannya,” kata Ubai.

Sebelum ini timbul pelbagai spekulasi mengenai hubungan Shila dan Ubai yang dilihat sangat rapat di media sosial sebagai rakan baik. Malah pemenang ketiga Gegar Vaganza musim kesembilan turut ditangkap ‘kantoi’ menyapa Ubai dengan nama ‘yang’ semasa sesi siaran langsung TikTok bersama. – COSMO! DALAM TALIAN

Jawatan Insiden skuter menjadi pencetus, Shila Amzah, Ubai, sah bercinta muncul pertama kali pada Kosmos Digital.KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL