Dikritik kerana mencari anak kucing untuk 'makanan' ular sawa
Berita

Dikritik kerana mencari anak kucing untuk ‘makanan’ ular sawa

5/5 - (1 vote)

WhatsApp Image 2023 02 09 at 1.20.10 PM

PETALING JAYA – Seorang lelaki dikecam pengguna media sosial selepas didakwa memberikan anak kucing yang dicarinya melalui anak angkat (anak angkat), tetapi sebenarnya dia menyimpannya untuk ular sawa.

Perkongsian itu dimuat naik oleh seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Yana Zaim berhubung tindakan lelaki itu yang mencari anak kucing menerusi akaun Twitter miliknya.

Wanita itu berkongsi tangkapan skrin suapan Twitter lelaki itu dan menasihatkan orang ramai supaya berhati-hati.

“Sekarang ini orang ramai perlu berhati-hati mengambil anak kucing untuk dijadikan makanan ular,” katanya menerusi Facebook Cats & Lost Animals/Jumpa Malaysia.

Berdasarkan tangkapan skrin Twitter yang dikongsi, tarikh siaran itu menunjukkan lelaki itu sedang mencari anak kucing untuk ular sawanya tahun lalu, manakala carian akaun media sosialnya juga tidak menemui apa-apa.

WhatsApp Image 2023 02 09 at 1.20.16 PM

Melangkah ke ruangan komen, orang ramai mengecam lelaki itu dan ada yang menjelaskan bahawa tikus adalah makanan yang sesuai untuk diet ular sawa.

“Saya perempuan dalam tweet tu. Niat asal nak jumpa kawan baru yang pencinta reptilia, bukan nak jumpa ‘psychopath’ tapi apa gunanya.

“Setiap pemilik ular yang saya kenal, diet ular tu tikus. Mamat ni memang psiko sebab jawab apa yang saya cakap. ‘Seronok’ dengar kucing meow, syaitan pun tak macam ni, ‘masyarakat reptilia’ tak terima dia. ,” ujar Balqis Husna.

Senang untuk menarik perhatian orang seperti ini. Setiap penghantaran ‘anak kucing angkat’, dia akan bertanya sama ada anak kucing itu masih ada atau tidak. Jika penghantaran itu melibatkan kucing yang berumur empat bulan ke atas, mereka tidak mahu alasan yang besar. .

“Silap-silap ular tu kena sebat dengan kucing sampai mati. Selalunya orang ambil satu dua, tapi orang ni ambil semua. Jarang orang nak terus ambil empat lima ekor sekali gus dan selepas itu, hari itu. lepas esok dia tanya lagi. Jadi sentiasa peka, rajin-rajin baca ruangan komen. Kalau selalu muncul, hati-hati,” kata Hanan MSaid. – COSMO! DALAM TALIAN

Jawatan Dikritik kerana mencari anak kucing untuk ‘makanan’ ular sawa muncul pertama kali pada Kosmos Digital.



KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL

Related posts

Pakar menemui teratai gergasi terbesar di dunia

Inter mendominasi perlawanan derby Milan

Tawaran rebat cukai MBSJ dilanjutkan sehingga 31 Mac

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy