Kemalangan tragis di Genting Highlands meragut mangsa ketujuh
Berita

Kemalangan tragis di Genting Highlands meragut mangsa ketujuh

Rate info.4d5d6d.com

police logo

Foto menunjukkan lambang polis.

KUALA LUMPUR (9 Feb): Angka kematian dalam kemalangan tragis Genting Highlands membabitkan sebuah van meningkat kepada tujuh apabila seorang lagi mangsa yang dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan meninggal dunia akibat kecederaan yang dialami semasa kemalangan itu.

Kemalangan di KM4.8 Jalan Genting Highlands dekat Bentong, Pahang petang semalam sudah mengorbankan enam mangsa.

Ketua Polis Pahang Datuk Seri Ramli Mohamed Yoosuf berkata tujuh yang maut dikenali sebagai Wong Choun Chiet (pemandu van), 49; Foong Ah Lan, 67; Lee Moy, 67; Goh Siew Kim, 61; Ang Meng Hing, 62; Seow Mee Tin, 72: dan Chang Them Kong, 70.

Ramli berkata siasatan awal mendapati 13 penumpang van itu menuju ke Pulau Pinang dari Genting Highlands apabila van yang mereka naiki hilang kawalan dan melanggar pembahagi konkrit.

“Akibat rempuhan itu, pemandu van dan lima yang lain maut di tempat kejadian manakala seorang lagi meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Kuala Lumpur,” katanya dalam satu kenyataan malam tadi.

Beliau berkata enam lagi yang cedera dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (termasuk seorang yang meninggal dunia) manakala dua lagi yang dihantar ke Hospital Bentong kemudian dipindahkan ke Hospital Temerloh.

“Kami (Polis) merayu kepada sesiapa yang menyaksikan kemalangan itu untuk ke balai polis berhampiran bagi membantu polis dalam siasatan berkaitan kemalangan itu,” katanya.

Ketika kemalangan 1.15 tengah hari itu, sebuah van dinaiki 14 orang sedang menuruni dari Genting Highlands apabila pemandunya hilang kawalan ke atas van yang kemudian melanggar pembahagi jalan. ― Dinamakan
[ad_2]

KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL

Related posts

Anggota APM Miri memusnahkan sarang lebah di tingkap bilik darjah

info

Lelaki ditahan berhubung kebakaran kecil di pintu masuk bank Sibu

info

Yap menyampaikan RM400,000 dana RTP untuk kerja-kerja menaik taraf di Pasar Batu 7

info

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy