Ting meletakkan penghargaan untuk Singa dalam rekod
Berita

Ting meletakkan penghargaan untuk Lions dalam rekod

Rate info.4d5d6d.com

MIRI: Timbalan Menteri Pelancongan, Industri Kreatif dan Seni Persembahan Datuk Sebastian Ting memuji inisiatif yang diambil oleh Lions Clubs terutamanya dalam membantu penduduk di kawasan luar bandar semasa pandemik Covid-19.

“Penglibatan dan sumbangan anda kepada petugas barisan hadapan dan juga golongan yang memerlukan amat menakjubkan dan membantu kerajaan,” katanya pada majlis perlantikan lembaga pengarah baharu Kelab Lions Batu Niah bagi tahun 2022-23 pada malam Isnin.

Pemegang jawatan baharu diketuai oleh presiden kelab Andy Jong Wan Joon.

Sumbangan tanpa pamrih singa kepada khidmat masyarakat, tanpa mengira kaum atau agama, menunjukkan semangat perpaduan dan keharmonian, kata Ting yang menyaksikan sambutan pemasangan kelab itu;s 20Th ulang tahun.

“Lions Clubs International telah mengeluarkan perkhidmatan global sekitar lima bidang keperluan iaitu Diabetes, Alam Sekitar, Kelaparan, Penglihatan dan Kanser Kanak-Kanak yang memberikan cabaran besar kepada manusia,” katanya sambil menambah cabaran ini mesti dihadapi.

“Presiden kelab anda Andy telah pun menyertai kempen pengumpulan dana tandatangan Persatuan Kanser Kanak-Kanak Sarawak (SCCS) Go Bald tahun ini, saya berbesar hati kerana dapat mencukur kepalanya… Saya menjemputnya menyertai kempen bersama saya tahun depan , dan dia telah bersetuju.

“Tahun depan, giliran dia pula untuk mencukur kepala saya. Saya harap lebih ramai dapat menyertai bersama-sama saya,” katanya.

BACA SUMBER ARTIKEL

Related posts

Manzoor Azwira mahu Pulau Pinang FC mengekalkan konsistensi

Kementerian Kesihatan meneliti kajian penyahkriminalisasian bunuh diri oleh AGC

Mahkamah: 10 pengundi Parlimen Gombak gagal merayu kes saman Azmin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy