tempat menarik di perlis arau
Melancong

TEMPAT MENARIK DI PERLIS WAJIB DIKUNJUNGI

5/5 - (1 vote)

Assalamualaikum. Dalam video ini saya akan kongsikan tempat-tempat menarik yang wajib anda singgah apabila berkunjung ke Perlis seperti Kg. Pelangi Kuala Perlis, Padang Besar dan ViewPoint Wang Kelian.

TEMPAT MENARIK DI PERLIS WAJIB DIKUNJUNGI

Video Source

Related posts

Hari terakhir melancong dan perjalanan gaya perkhemahan di pantai timur Malaysia. Hari terakhir perjalanan dan perkhemahan di pantai timur Malaysia

ykjee

JALAN-JALAN SEJARAH LAPANGAN TERBANG MELAKA 3H2M, BAHAGIAN 1 – Menara Taming Sari, Melaka River Cruise…

Yummaya

MIRI FUN-FAIR 2023 Boulevard Shopping Centre / What to EXPECT

31 comments

Gibson Mey June 7, 2023 at 12:05 pm

okey..chntik bang

hard candy June 7, 2023 at 12:05 pm

Parah banyak kampung LGBT di perlis… Kacau kacau… 😢😢😢

Zurina June 7, 2023 at 12:05 pm

KANGAR LUARBIASA TENANG SERTA AMAT BERSIH BANDARNYA…❤❤❤

syaa vly June 7, 2023 at 12:05 pm

Hi sy baru je balik dari Perlis.. sy rasa sepanjang sy travel dlm Malaysia ni kan, Perlis lah yang paling seronok. Bagi sy, walaupun Perlis ni tak lah besar mana, tapi tempat tempat dia sangat menarik, sy paling suka dengan view dekat Perlis, sepanjang jalan tu mesti nampak sawah padi dan rumah orang sambil dikelilingi gunung – ganang. Paling tak boleh lupa bila singgah dekat masjid masjid, semua cantik cantik belaka.

Hamidy Nawi June 7, 2023 at 12:05 pm

Terbaik! Sapa2 boleh dpti nikmat makanan laut bagi yg berminatlah.. Alhamdulillah..

STK.plantation June 7, 2023 at 12:05 pm

Terbaik lah tempat nya sangat menarik dan indah 👍👍

Gerald Jr June 7, 2023 at 12:05 pm

Kampung pelangi (lgbt) wakalaalal

Mohd Fazil June 7, 2023 at 12:05 pm

Kg pelangi gengs ,bukan kg LGBT,😆😆😆

Shahruddin Shukor June 7, 2023 at 12:05 pm

Maaf bertanya – setahu saya Negeri Perlis dah x guna "INDERA KAYANGAN" disebabkan bbrp faktor yg telah diterangkan kerajaan Negeri Perlis. Harap rakyat dan pihak2 yg buat content dll menghormati pendirian kerajaan negeri tersebut. Wallahualam.

ahmadfauzi abdullah June 7, 2023 at 12:05 pm

Ok

Perlisku June 7, 2023 at 12:05 pm

Menarik la video Abang 👍🏻…
Lagi sekali datang jangan lupa singgah nat pokok getah salah satu tempat boleh dikatakan menarik juga…

Yoshi Fans ~ 요시 June 7, 2023 at 12:05 pm

yang jambatan ni ayah saya yang cat dengan kawan2 ayah saya lahir dekat kedah mak ayah saya orang perlis ayah saya kerja JKR jambatan kerja raya

Deyan June 7, 2023 at 12:05 pm

negeri yang orang paling lama dilupakan jarang dengar di berita dan seluruh negeri lain

Gabrien J. June 7, 2023 at 12:05 pm

Terbaik tuan! Cheq dari Sarawak, minggu depan nk mai pi Alor Setaq & Ipoh. Kalau ada rezeki nk pg Perlis sekali, agak² ada Grab ke dari Kangar ke Kuala Perlis?

CikkTuan June 7, 2023 at 12:05 pm

Smlm baru pergi perlis. Kami pegi Padang Besar, Perlis Agrovet & Tasoh Lake… Mmg terbaekk… 👍

Mohd Yusoff Yasra June 7, 2023 at 12:05 pm

Kawasan mana elok utk check in hotel utk senang kita bergerak ke seluruh Kawasan?

Faiz Ghani June 7, 2023 at 12:05 pm

Vlog yang terbaik bang..penuh dengan info 😀

virtual walking around June 7, 2023 at 12:05 pm

Kereta boleh naik ke wang kelian view point bang ?

MAI NAK CHEQITA June 7, 2023 at 12:05 pm

Terima kasih atas Perkongsian mybradah ❣️❣️❤️

محمد رسول الله June 7, 2023 at 12:05 pm

Sejujutnya, aku fikir melaka lah yang paling kurang tempat pelancongan, rupanya ada perlis dibelakang melaka 😆

cili merah June 7, 2023 at 12:05 pm

Bg idea sikit..
Kalo dr kl tempt apa yg menarik
Tidur kt mana..budget htl
Terus ke odg besaq..no idea la😁

Hassnah Nah June 7, 2023 at 12:05 pm

Cntiknya..tk sabar nk g perlis isnin ni

Masrur Hadhri June 7, 2023 at 12:05 pm

ada surau tak di wang kelian tu??

MohdNouBarSyah AbuBakar June 7, 2023 at 12:05 pm

Arau Perlis, kampung ibuku.

জিসান আহমেদ June 7, 2023 at 12:05 pm

Watching from Bangladesh.
My soulmate lives there.
One day i will come perlis InshaAllah.

Saripah Ismail June 7, 2023 at 12:05 pm

Terima kasih, sunguh bermaklumat. Dari Sabah.

Iqram_official (◍•ᴗ•◍) June 7, 2023 at 12:05 pm

Dkt situ Ade rumah saya tapi korg tk tau waktu malam dkt situ

Budak Letrik June 7, 2023 at 12:05 pm

Baru ternampak video ni bang masa tengah² cari tempat menarik di Perlis! Terbaik banyak info! Hehe. Terima kasih bang 😍

Faiz Foad June 7, 2023 at 12:05 pm

Video ni mmg best. Terima kasih tulis subtitle !

Gina Munar June 7, 2023 at 12:05 pm

Video yg teliti dgn pemandangan yg hebat di share. Tq Tn

Yong De Tan June 7, 2023 at 12:05 pm

hi. saya dah balik perlis utk sambutan raya cina ni. cuma nak update sikit pasal masjid baru kat Kuala Perlis yg mempunyai kubah berala Rusia. nama rasmi untuk masjid tersebut adalah Masjid Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail. kita juga boleh panggil masjid tu "Masjid Rusia" atau Russian Mosque. waktu sunset, masjid ini sangat cantik dengan lampu yg dipasangkan di sekeliling masjid. kalau kita ambil Jalan Marhom Kayang, kita boleh nampak Russian Mosque dikelilingi oleh sawah padi yang menghijaukan.
abang pun boleh pergi lawat persisiran pantai Kuala Perlis sebelah Pulau Ketam di mana ada tugu ketam yang baru dibina. kalau kita pergi atas lagi dari tugu ketam tu ialah sebuah empangan barrage yang mengawal limpahan air dari Timah Tasoh ke Selat Melaka bagi tujuan mengawal banjir. ada juga tugu persisiran pantai paling utara di Malaysia di sekitar kawasan barrage, sangat dekat dengan sempadan Satun di Siam.
abang boleh melawat "mini Grand Canyon" di Kampung Wai di mana bukit telah dipotong sepanjang zaman pembinaan terusan kawalan banjir. abang boleh buat trekking sepanjang denai "mini Grand Canyon" sampai terowong sebelah Kampung Wai.
abang kena buat satu lagi trekking di Gunung Medan, Utan Aji di mana terletak viewing platform baru di atas Gunung Medan. kita boleh melihat sekitar Bandar Kangar dan persisiran pantai yang sangat indah. waktu terbaik mendaki Gunung Medan adalah waktu petang di mana kita boleh melihat matahari terbenam di persisiran pantai dari jauh.
kalau abang minat buah-buahan, abang boleh pergi Ladang Anggur terletak di sepanjang jalan ke Bukit Ayer dari Sungai Batu Pahat. kita boleh melihat beberapa pokok anggur, markissa dan mangga harum manis tertanam di ladang tersebut.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy