tempat menarik di sarawak
Melancong

Tempat Menarik di Kapit Sarawak | Mutiara tersembunyi di Sarawak | cantik dan terbaik

5/5 - (2 votes)

Hai semua, assalamualaikum, kali ini saya nak kongsikan tempat menarik untuk dilawati di Kapit Sarawak, terima kasih kerana sudi singgah ke channel saya. sila like dan subscribe untuk menyokong channel saya. Juga dialu-alukan untuk meninggalkan komen supaya saya boleh menambah baik video pada masa hadapan. selamat menonton ________________________________________________________________ hai semua, selamat datang ke saluran saya. Saya ingin berkongsi tempat menarik di Kapit Sarawak. Jika anda menyukainya, sila menyokong saluran saya dengan menyukai, mengulas dan melanggan. Terima kasih dan selamat menonton. – 00:00 – pengenalan/pengenalan 00:32 – keadaan jalan/keadaan jalan 01:32 – parking 01:54 – Gelanggang Kenyalang 02:34 – roti canai goreng 03:30 – Dataran Bandar Kapit 03:52 – Menara jam Kapit/ menara jam 04:16 – Kolam Kapit Lily 05:27 – Tebing Sungai Rejang/ Rejang waterfront 06:05 – Pasar Teresang 06:50 – Tokong Cina Hock Leong Tieng 07:34 – Pasar Uptown Kapit 08:00 – Kubu Sylvia 08: 45 – Terminal penumpang Kapit 10:26 – Bekas tapak lapangan terbang Kapit 11:11 – Masjid Jabbar An-Nur 11:37 – meronda sekitar Kapit 12:28 – Rumah panjang Engkeng 13:12 – terima kasih/ terima kasih – Ikut saya masuk .. dapur perjalanan

SUMBER VIDEO

Related posts

Jalan jalan tempat menarik di London | London Eyes | Travelog UK Ep3

TAD FAMILY

Di sinilah orang Indonesia membeli-belah di Bangkok!

#temantapimenikah

Melancong di Negara Jiran

Arni Toding

48 comments

Normala NBS 25/09/2023 at 3:41 AM

minta maaf ada ralat dalam video. sebenarnya waktu video diambil adalah penghujung Januari 2022 bukan Februari 2022. saya pergi pada 29&30 Januari. 1&2 Februari merupakan perayaan sambutan Tahun Baru Cina.

Gindi Kutok 25/09/2023 at 3:41 AM

Awak org kpit kah

Mon Channel 25/09/2023 at 3:41 AM

tempat lahir mantapp,Done support ya🙌🏻✅

Hui Chuen Kwok 25/09/2023 at 3:41 AM

Nice video.nice place awesome my sister

Helen Kumang channel. 25/09/2023 at 3:41 AM

Hai sis nice video.

Benadryl10ML 25/09/2023 at 3:41 AM

Mcm stay dkt the loft je tu, bwh dia laundry kn hehehe

Hutao🐾 25/09/2023 at 3:41 AM

Kak nak beli iphone dekat badar kapit kat mana?

ASHIZA YUSFITRIATI MD. YUSOF (MOHR) 25/09/2023 at 3:41 AM

Info yang bagus… sedikit penambahbaikan utk bagi lebih info kepada pengunjung yg baru 1st time nak dtg… boleh masukkan harga tiket bot ekspress, tiket bot henti-henti dan tiket bas… memandangkan harga tiket berubah mengikut keadaan semasa so boleh la buat anggaran budget… contohnya… pada masa ni 14.06.2022 harga tiket bas Sibu-Kapit RM22 seorang… masukkan juga jadual perjalanan utk bas dan bot supaya pengunjung boleh merancang awal jadual perjalanan… contohnya… Kapit – Song – Sibu : 7.30am, 12.30pm & 4pm…. tempat-tempat kunjungan yang dilawati jika memerlukan bayaran masuk… boleh juga kongsikan harga bayaran masuk tersebut…. tu saje wat masa ni… yg lelain tu… info cukup mabeles… 2 thumbs up…👍👍😊

Benjamin Stephen 25/09/2023 at 3:41 AM

2:12 kalau ikut, Sarawak bukan mcm di semenanjung. Semua bangsa akan duduk bersama tak kesah same ade makanan halal atau tidak. Skirenye anda open minded. Mohon jgn terase ape yg saye nak terangkan😉

Heriah Hjhasmawi 25/09/2023 at 3:41 AM

Bandar sungguh bersih
Dan sungguh cantik ,damai dn tenteram.
Itu lah negeri Sarawak selalu jaga kebersihaan.
😘 Sarawak

Jamdin Daham 25/09/2023 at 3:41 AM

Bulan 7 ni nk ke Kapit….anak buah kawin….

KieyAm NG 25/09/2023 at 3:41 AM

Vlog terbaiklh bossku…

Cik QQ 25/09/2023 at 3:41 AM

Bestnya jalan jalan sarawak . Sara tak pernah sampai lagi sabah sarawak

sakura chinta 25/09/2023 at 3:41 AM

Jauh bejalan luas pandangan..sekarang tak ada kesempatan nk bejalan mai rami2 tengok chnnel ni banyak tempat menarik kita boleh lawati🤗🤗..

chia jason 25/09/2023 at 3:41 AM

Nice video 👍👍👍

Olivia Laterina 25/09/2023 at 3:41 AM

Sedap nih, roti canai gorengnya..👍 yudit

AnakSulong channel 25/09/2023 at 3:41 AM

Wow cantiknya.. best ya diserawak bnyak tempat2 yg indah nbs

Water Bay 25/09/2023 at 3:41 AM

Wow nice location to go 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Azmaidi Abidin 25/09/2023 at 3:41 AM

satu hari nanti nak dtg ke sini…. doakan sy…. 👍

ah oh ong 25/09/2023 at 3:41 AM

Nice place 👍👍👍👍

BIASA TAPI SEDAP 25/09/2023 at 3:41 AM

Indah sekali tempatnya 🤩 lain jali boleh berkunjung kesini 🙏🏻🙏🏻👍🏻

JYchia JYchia 25/09/2023 at 3:41 AM

Nice place 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Nazrin Nor 25/09/2023 at 3:41 AM

Pasang angan angan dulu la… Ada duit extra kita naik belon

Nang Steady 25/09/2023 at 3:41 AM

Menggamit kenangan.mmg x dinafikan wlaupun daerah kapit jauh di pedalaman dan pekannya xdalah sebesar kuching,tp sungguh indah dan santai serta penuh keunikan.

Arief Fun Art 25/09/2023 at 3:41 AM

Wah bestnya di Sarawak..

HuseinNajib 25/09/2023 at 3:41 AM

nice lah tempat gini…cantik

Yadin channel 25/09/2023 at 3:41 AM

luasnya sungai dia.. banyak tempat2 cantik

Ong Shiying 25/09/2023 at 3:41 AM

Look yummy & nice place 🤤🤤

Dapur Mak Cik Kak 25/09/2023 at 3:41 AM

Seronok dan indah tempat ni, masih banyak kawasan hijau.

AINUL RAUDHAH 25/09/2023 at 3:41 AM

Kalau ada rezeki boleh p serawak… tmpat pon best²

Vlog Nahma 25/09/2023 at 3:41 AM

land below the wind is always enchanting, amazing, mesmerising 👍🏻👍🏻👍🏻

Nik Man B.A Cyclo 25/09/2023 at 3:41 AM

Sebenarnya Sarawak ni banyak sekali tempat menarik. Cuma belum berkesempatan untuk saya explore.

Fiza ASMR 25/09/2023 at 3:41 AM

Nice sharing 👍👍👍👍

MUDA CREATOR 25/09/2023 at 3:41 AM

wow indah sekali

Zila vlog 2 25/09/2023 at 3:41 AM

Tempat menarik Di kapit Sarawak cantik Dan meriah tempat nya kak👍😊

zamzam77 25/09/2023 at 3:41 AM

terbaik sahabat

Kaksya RBS 25/09/2023 at 3:41 AM

Wah menarik. Banyak info yg dikongsi.tq.

Uda Uda 25/09/2023 at 3:41 AM

Terima kasih videonya… dapat jln2 harini di Sarawak …

simple aje 25/09/2023 at 3:41 AM

tak pernah smpai sana tq kak share journey ni..

Umija Channel 25/09/2023 at 3:41 AM

wow bestnya

BETO SYUKRI 25/09/2023 at 3:41 AM

Terbaik sis perkongsian tempat² menarik kat sarawak👍👍 kalau pi sarawak boleh singgah tempat² yg sis revealkn ni

PakCik SMY 25/09/2023 at 3:41 AM

Kapit, Sarawak. Kalau ada rezeki dimasa depan boleh ziarah. Like

Lan sarawak1988 25/09/2023 at 3:41 AM

💚💚💚🌎🛫🛬

Orkids Channel 25/09/2023 at 3:41 AM

banyak juga tempat berjalan di sarawak ni ye kak😍😍😍

Matyie Channel 25/09/2023 at 3:41 AM

Pemandangan di daerah kapit sangat mndamaikan..😊

ZASUFA TV 25/09/2023 at 3:41 AM

wah..macam ni pekan kapit..kampung dulu2 ni..

Dak iNa HumBLE 25/09/2023 at 3:41 AM

View dptlh tgk sama skli…bilalah nk smpi pon pun xthu..tq share view bgini

kekwa kembang 25/09/2023 at 3:41 AM

wah begini rupanya pekan kapit..cantik n banyak tempat bersejarah..sebelum ni hanya dpt bayangkan sungai yg luas dan bot dipenuhi penumpang saja …tq kak share info..😍

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy