Edisi kedua Matang Warrior Survival Trail Run kembali pada 2 Julai

Edisi kedua Matang Warrior Survival Trail Run kembali pada 2 Julai

Rate info.4d5d6d.com

Kch 080223 ce scoutrun

Mawan (tengah) memegang sepanduk promosi acara untuk panggilan bergambar. Dia diapit oleh Lee (kanan) dan Zainuddin.

KUCHING (9 Feb): Larian Jejak Survival Pahlawan Matang anjuran Persatuan Pengakap Malaysia cawangan Sarawak akan kembali pada 2 Julai berikutan kejayaan acara julung kali diadakan tahun lalu.

“Dengan sambutan yang memberangsangkan daripada larian tahun lepas, acara yang akan datang ini akan lebih memberi ganjaran kepada peminat larian,” kata Presiden Majlis Pengakap Sarawak Tan Sri William Mawan Ikom semalam.

“Larian ini juga akan menjadi acara untuk memupuk ukhuwah dalam kalangan Pengakap dan orang ramai khususnya peminat sukan serta menggalakkan gaya hidup sihat dalam kalangan masyarakat.”

Borang pendaftaran acara boleh didapati dari ibu pejabat pengakap negeri di Jalan Batu Lintang di sini pada waktu pejabat, dan juga dari Telegram Persekutuan Pengakap Malaysia Cawangan Sarawak.

Mawan menggalakkan orang ramai mendaftar awal dan mengambil bahagian dalam larian sambil menikmati pemandangan Tapak Perkhemahan Pemandu Pengakap Matang, yang terletak di lokasi strategik di kaki Gunung Serapi di Matang.

Pengerusi jawatankuasa penganjur acara Lee Kong Shin berkata larian itu akan mempunyai empat kategori – 1km Kid Dash (12 tahun ke bawah), 5km Jungle Trail (13 tahun ke atas), 10km Jungle Trail (18 tahun ke atas), dan 20km Jungle Trail ( 18 tahun ke atas).

Acara 10km dan 20km itu turut menawarkan hadiah menarik dan semua peserta layak mendapat baju-T, pingat dan jamuan ringan, katanya.

Borang yang telah lengkap diisi dan slip bank-in yang dihantar hendaklah diserahkan ke akaun Majlis Pengakap Sarawak atau dihantar sendiri ke ibu pejabat Pengakap.

Sebagai alternatif, mereka juga boleh dihantar ke 082-251816 (faks), ppmsarawak@gmail.com, atau melalui WhatsApp ke Zynuria (012-8002191) atau Luke (016-8685266).

Selain Lee, orang lain yang bertemu dengan Mawan di pejabatnya untuk perbincangan mengenai acara itu ialah Ketua Pesuruhjaya Pengakap Sarawak Kapt Zainuddin Hamdan dan ahli jawatankuasa penganjur Mohadi Mobin, Khairul Anwar Shazali, Yusuf Long, dan Zasran Abdullah.


KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL