Roland Mangai memenangi pertandingan pingat bulanan tenis Advance Kuching U18

Roland Mangai memenangi pertandingan pingat bulanan tenis Advance Kuching U18

Rate info.4d5d6d.com

kch bp070223 tth tenKDLTAMONTHLY

Liew (baris kedua keempat kiri) bersama pemenang dan pegawai kejohanan selepas penyampaian hadiah.

KUCHING (7 Feb): Roland Mangai mempamerkan aksi cemerlang memenangi kesemua lima perlawanan kategori Pendahuluan Bawah 18 kejohanan Pingat Bulanan Persatuan Tenis Rumput Bahagian Kuching di Pusat Tenis Persatuan Lawn Tennis Sarawak (SLTA) pada Ahad.

Dalam pertandingan enam pemain, dia menewaskan Isaac Baga, Ryan Cliffe Scott Melvin, dan Peng Heng Chua semuanya dengan 8-2, Emir Effendy Erwin Effendy 8-4, dan Ian Chong dengan walkover.

Naib juara disandang Emir Effendy, yang mencatat empat kemenangan dan satu kekalahan, manakala Peng di tempat ketiga dengan tiga kemenangan dan dua kekalahan.

Wan Afiqah Wan Daud merangkul kejuaraan Advance U15 selepas menewaskan Joel Abril 8-5 pada perlawanan akhir, manakala Ester Bulan menduduki tempat ketiga selepas mencatat kemenangan 8-2 ke atas Estherfarina Madon dalam penentuan penentuan.

Perlawanan Pertengahan U15 paling sengit, yang menarik 16 pemain, menyaksikan Noah Tidan Hardin muncul juara selepas dia mengatasi Darek Cheu 8-7(13-11) di final.

Valencia Angel menewaskan Darren Ding James 8-5 untuk menduduki tempat ketiga.

Sementara itu, Ethan Law memenangi gelaran Pertengahan U12 selepas mencatat empat kemenangan, manakala Amanai Faiqa Erwin Effendy dan Wan Irsyad di tempat kedua dan ketiga dengan tiga kemenangan, satu kekalahan; dan dua kemenangan, dua kekalahan masing-masing.

Dalam Beginners Green Balls yang hanya mempunyai dua peserta, Aaron Au Yu Chen menewaskan Ariel Caitlin Nain 6-2.

The Beginners Red Balls, yang menampilkan sembilan pemain, menyaksikan Amina Faiqa Erwin Effendy mencatatkan kemenangan 8-11, 11-0 dan 11-9 untuk menewaskan Harvey Reece di final.

Tempat ketiga dimenangi oleh Eneas Alba yang menewaskan Ashley Catarina Esmeria 11-7, 11-3 dalam playoff penempatan.

Empat puluh lapan pemain dari program pembangunan junior dan Sekolah Sukan Sarawak SMK Tabuan Jaya mengambil bahagian dalam pertandingan sehari itu.

Presiden KDLTA dan SLTA Datuk Patrick Liew menyampaikan hadiah tersebut.


BACA SUMBER ARTIKEL