tempat menarik di penang
Melancong

PULAU PINANG 3H2M | Travelog Travels Makan-Makan

5/5 - (1 vote)



Assalamualaikum. Pengembara kami melancong untuk makan di Pulau Pinang selama 3H2M. Kami singgah di beberapa tempat menarik seperti Batu Ferringhi, Bukit Bendera, Pekan Goerge, Teluk Bahang & Teluk Kumbar. Kami juga singgah makan di tempat makan yang best seperti Gani Famous Pasembor, Ais Tingkap, Kopi Hutan, Cafe Laksa Tempurung, D’Seafood Paradise dan lain-lain.

Video source

Related posts

Tempat di MALAYSIA ni nampak macam JEPUN. Ia membuatkan kami terdiam

6 Tempat Menarik di Satun & Hatyai Yang Wajib Anda Pergi!

12 JUTA RIDE DEPAN!? KE ISTANA DIRAJA BRITISH!? – TEROKA LONDON SEPANJANG HARI!

42 comments

Ismi Hayat June 7, 2023 at 11:16 am

Berapa lama perjlnan dari Penang Intl airport ke georgetwn ??

Muhd Nurhafiq June 7, 2023 at 11:16 am

tuan..berapa fon kereta sewa itu..sebab kurang satu nombor.hehe

Rafdi Tengku June 7, 2023 at 11:16 am

FYP

Engku Alang June 7, 2023 at 11:16 am

Orang Penang x cakap Pasembor tu Pasemboq….Pasembor tetapi Di panggil Pasembor….

Meor Shafiq June 7, 2023 at 11:16 am

salam encik razlan..klu malas beratur hameediyah georgetown tu..boleh ke hameediyah kt bayan lepas..situ xramai mcm yg kat georgetown..dah dekat jgk encik nak ke airport..pape pun video yg best dari encik..tahniah dan keep it up ๐Ÿ™‚

pakistaniinmalaysia June 7, 2023 at 11:16 am

Amazing vlog I'm your new subscriber

Nzmn3366 June 7, 2023 at 11:16 am

Tak payah la datang sini, servis train sangat teruk, bawak naik ramai orang tapi train sangat kurang, korang akan beratur panjang berdiri bawah hujan / panas berjam2 just nak tunggu train utk balik kebawah lepas tu packed macam tin sardin. Tempat paling teruk pernah aku datang melawat.

Ja Mizal June 7, 2023 at 11:16 am

Subhanallah

Nunun Atika June 7, 2023 at 11:16 am

terbaek ๐Ÿ€

Muhammad Zulhairry June 7, 2023 at 11:16 am

Asalamualaikum bang. Nk tnya. Video2 abg ni dr satu tmpat ke satu tempat tu smua berdekanatn kr bang. Mksod sy kn sy nk ke pennag bercuti bln 7 awal. Jd sy nk pergi dari satu tmpt kr satu tmpt tu scara dkt. Tkde la kjap ke sini. Kjap kr sana. Akn rugi masa dlm kreta. Hhehe.

่ฎธๆบ June 7, 2023 at 11:16 am

Tak complete mai Penang tak kena Laksa Padang Kota Baru (Gurney Drive ) ngan Nasi Kandak ……. Kat Flat Kg Melayu , Air Hitam ….

Suistalia Ishak June 7, 2023 at 11:16 am

Thn bla ni

ah s June 7, 2023 at 11:16 am

Menarik! Tenang2 sahaja tonton video tuan. Cuma pendapat saya background music sedikit menenggelamkan suara tuan. Bergantung kpd subtitle shj. Boleh diperbaiki. Tahniah

sue anna June 7, 2023 at 11:16 am

Kami hat dok area pulau ni pun kdg2 x smpi lg tmpt yg cik p tu.. Contoh mcm kopi hutan..nk p atas sn pikir 3.4 kali sush nk prking kat bawah tu.. InsyaAllah next time blh p.. Nmpk mcm best ja.. Btw yusof restoran tu area relau bkn byn lepas cik.. Sblh rumah sy ja.. โค๏ธ.. Apa2 pun terbaik jmput dtg lagi..โค๏ธ๐Ÿ’ฏ

SOPELESTIK TiiBi June 7, 2023 at 11:16 am

tq bang atas info..banyak info saya dapat.. InsyaAllah cadang nak bawa familt mei nnt…apa2 pun semoga abg sentiasa dibawah lindungan dan rahmat Allah SWT

Ravi Singh June 7, 2023 at 11:16 am

Hello Mr Razlan . Very nice video . New subscriber from London ๐Ÿ™‚.

mohd isa June 7, 2023 at 11:16 am

salam..best sngt..gambar clear..tmpt2 pun menarek..ulasan sng faham mudah
brp bajet habis trek ni

Shyukur Alibaba June 7, 2023 at 11:16 am

Terbaik bagi info2 bguna di penang..teruskan memberi info di mana jua..

Budget Travel Shoppe Sdn Bhd June 7, 2023 at 11:16 am

Tuan, next time mai Penang jangan lupa try Nasi Kandaq Sharif Gelugor (Established 1980an). Sedap dan harga berpatutan.

Robiah Majid June 7, 2023 at 11:16 am

Salam mohon subsc n view chennal Robiah majidntw

Vh Kk June 7, 2023 at 11:16 am

Makan Pasembog kena semelih nanti teruih rasa x kebulog

roka karo June 7, 2023 at 11:16 am

Saya pernah ke pantai teluk kumbar mkn mee udang warong nya dkt pantai …tapi nk msuk situ kena tempuh hutan paya skit…situ mee udang antara rm8 – rm10 je.. tapi memang sedap mee udang d syorkan oleh org penang…
Nasi kandaq kg melayu , pdg tembak..penang island.
sotong kangkong pun sedap.

Jamuna Mala June 7, 2023 at 11:16 am

Sy suka pelancong pulau pinang,,๐Ÿ‘†๐Ÿ‘Œ

EMAN GSR June 7, 2023 at 11:16 am

Sy x pernah sampai lg ke penang.. teringin nk ke sini..

Nasha braham June 7, 2023 at 11:16 am

โคโคโคโคโค

Hapipi Hassim June 7, 2023 at 11:16 am

FUHHHH

cebotet June 7, 2023 at 11:16 am

Salam. Best je abg narrated vid abg ni. Teratur je.

Nikko Ken Go June 7, 2023 at 11:16 am

awesome – such good vibes!!

Mohd Rizal June 7, 2023 at 11:16 am

Kalau bajet dlm 300 4h2mlm agak ckp tk untuk berdua? Hotel flight dh booking cuma bwk bajet ke sana

ALAH TV June 7, 2023 at 11:16 am

Berapa harga sewa kereta axia tu?

FATH & YAN Channel June 7, 2023 at 11:16 am

Tq sharing bro, full view๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป

rizam harun June 7, 2023 at 11:16 am

Terbaik ji

syamoes June 7, 2023 at 11:16 am

Salam, menarik vlog bang Razlan cuti2 ke Penang. Banyak info menarik. Thanks for sharing๐Ÿ‘

DenSanakTM SeberaTaan June 7, 2023 at 11:16 am

Berapa tambang Dr kolompor bang Firefly tu?

Nazry Fandy June 7, 2023 at 11:16 am

salam kenal bang ๐Ÿ™๐Ÿ™ peneng memang syurga makanan. semua menu padu-padu. terbaik bang

Saifuddin Yaakub June 7, 2023 at 11:16 am

๐Ÿ‘
Tq, ada input tambahan utk saya

KMG June 7, 2023 at 11:16 am

๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ๐Ÿ‡ฑ๐Ÿ‡ฐ

Gnola79 Channel June 7, 2023 at 11:16 am

Orang rumah dah tobat dah nak naik bukit bendera lagi padahal yang cari parking pilot bukan co pilot ๐Ÿ˜‚
Saya & abg azizan menapak kawยฒ lepas dapat parking… Semua tempat penuh termasuk parking yang bertingkat tu… Belum lagi dok kaw2 beratur nak naik dan turun train ๐Ÿ˜…

Fadhly Zlee 86 June 7, 2023 at 11:16 am

Best suasana kopi hutan

Trio Mahligai June 7, 2023 at 11:16 am

Terbaik jalan2. . . Pekena nasik kandaq baik punya

MAI NAK CHEQITA June 7, 2023 at 11:16 am

peneng syok, terbaik bang โคโคโคโค

JaleSokmo Always walk June 7, 2023 at 11:16 am

Terbaik bang ๐Ÿ‘

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy