tempat menarik di perlis arau
Melancong

Perlis – Best ke negara kecil ni? Tempat Menarik di Perlis – Episod 2

5/5 - (1 vote)



Walaupun Perlis adalah negara terkecil di Malaysia, sebenarnya banyak tempat menarik yang boleh kita dekati Perlis. Jom ikut saya berjalan-jalan mencari permata tersembunyi & tempat menarik di Perlis Indera Kayangan. Kereta sewa Perlis : – 0:00 – Welcome to Perlis Indera Kayangan! 00:34 – Tasik Melati 01:50 – Padang Besar 01:57 – Arked Commerce 04:17 – Waremart Padang 07:32 – Chicken Pulut Tea Mak 09:19 – Kampung Orang-Orang 13:29 – Warung Tepi Sawah 18 :05 – Wine Garden (Exotic Fruits Park) 21:12 – Snake Park 26:32 – Superfruit Valley – 🎡 Lagu & muzik yang saya gunakan dalam video ini: πŸ“½ Barang perjalanan & peralatan kamera yang mesti saya bawa semasa keluar a trip: Jom, jom ikut saya travel pusing satu malaysia! πŸ“˜ Facebook : πŸ“Έ Instagram : Untuk kerjasama / jemputan / sekadar ingin bertanya khabar? contact@fikrizamri.com #Perlis #PerlisInderaKayangan #PulacesInterestingPerlis

Video source

Related posts

Melancong di Negara Jiran

Perjalanan ke Kuala Lumpur, Malaysia selepas Pandemik #Malaysia 2

10 Tempat Menarik di Sarawak

45 comments

Nurhadi Beseri June 14, 2023 at 7:33 am

Macam mana Perlis guys? Inilah Perlis yang baharu. Part 3 kat sini https://youtu.be/lk57rlGQvzU huhuhu

Arif Hidayat June 14, 2023 at 7:33 am

Wahh keren tempatnya πŸ‘. Salam dari Jakarta

Channel Bobe-Bobe June 14, 2023 at 7:33 am

Fikri orang kelantan ke ganu.

Channel Bobe-Bobe June 14, 2023 at 7:33 am

Bagus akak lokcing tu belanja..

Yughanti yugha June 14, 2023 at 7:33 am

Salah satu channel yang buat saya tenang bila melihat fikri and adi travel to all places in malaysia…

Ali khan Mohd yuosop June 14, 2023 at 7:33 am

Air nak cuci pungung pun pressure tak kuat kecik pusing pekan kangar takan nak masuk jamban md dan giant di

Ali khan Mohd yuosop June 14, 2023 at 7:33 am

Memang chantik makan semua sedap tapi tandas public kotor jijik tak ada tandas berbayar berseh nak makan pun hilang tak selera turun terminal bas express kangar jamban duduk utk oku tak ada kena kencing berdiri dengan jijik kotor ada medan selera pula pulak tu macamana nak makan tak ada selera mintak tolong perbanyakkan tandas berbayar yg bersih

Norhasnizah Hasan June 14, 2023 at 7:33 am

Bang… ikan kolam kat orang-orang village tu kenapa? mati semua…

Azizi June 14, 2023 at 7:33 am

Kerana video fikri zamri n hadi aku ke kg agong penaga..fikri n hadi u are the best

Jan,z adam June 14, 2023 at 7:33 am

Wow amazing.πŸ‘

seedai dotcom June 14, 2023 at 7:33 am

Tourism Perlis ptt amik dia JD ambassador atau videographer….. Semua shot cantik,..pndai pancing viewer dgn shot yg mahal2….timing tu yg pntg….. Bkn sng nk dpt shot cmni….mkn masa wei…

Mahyah Suleiman June 14, 2023 at 7:33 am

Best mkn kat Perlis. Restoran seafood sebelah sawah padi sambil mkn boleh tgok pemandangan yg sgt cantik. Insyaallah akan dtg lagi nnt.

Auni filzah Abdul Rahim June 14, 2023 at 7:33 am

Winnie the Pooh auni suka juga. Cute

Suree June 14, 2023 at 7:33 am

Terima kasih beri info yang menarik.Padi menguning/ masak bulan bila?

Fuad Yusof June 14, 2023 at 7:33 am

Saya duduk perlis

raven June 14, 2023 at 7:33 am

Perlis negeri yg cantik tenang damai permandangan sangat indah walau pon negeri kecil

Roshin June 14, 2023 at 7:33 am

❀❀❀❀

Cegusha June 14, 2023 at 7:33 am

Dasat vlog ni bukan besher2

Hanum Zainal June 14, 2023 at 7:33 am

Baru lps jelajah Perlis… wpun x habis ronda lg.. channel Fikri Zamri ni yg digunakan utk buat research sblum ke Perlis minggu lps.. teruskan hasilkan video bermanfaat.. lps ni nak cari negeri Kedah pulak

Omeyy Suraya June 14, 2023 at 7:33 am

Nak tau apa nama chalet tu

jeonjungkook97 June 14, 2023 at 7:33 am

Cuba teka buah apa yang terkenal di Perlis ni

Realme Store June 14, 2023 at 7:33 am

Terbaiklah Fikri ni

Ismail Hamad6261 June 14, 2023 at 7:33 am

Sy mmg tertarik dgn Perlis…2 kali dah ke sana dan teringin nk menetap d Perlis..

MOHAMAD KHAIRIL BIN MOHAMAD SALLEH (JKKN-PERLIS) June 14, 2023 at 7:33 am

Terbaik promote perlis cuma nak bgtau sekarang negeri Perlis tidak lagi ada Indera Kayangan just Perlis Permai Lagi Mempesona

pengembara studio June 14, 2023 at 7:33 am

Impian saya belum tercapai.
Tapi bila tengok konten fikri ni.
Saya merasa. Saya sedang berada disituasi tersebut…

cicilulu June 14, 2023 at 7:33 am

Sebenarnye ade sejarah pasal tasik melati ni dulu ada sorang perempuan ni dia terjatuh dalam tasik ni lepas tu tertiba orang perlus panggil dekat tasik melati sebab nama perempuan yang mati melati so orang pon panggil tasik melati

Shaa June 14, 2023 at 7:33 am

Kedai kacang tu kedai no berapa ye?

Fairuz Samad June 14, 2023 at 7:33 am

Kena pergi lagi ni

Teguh Nugroho June 14, 2023 at 7:33 am

THAT FOG WAS EPIC! What time was it?

BabyBoo Linny June 14, 2023 at 7:33 am

Terima kasih buat kampung halaman sy Indah dimata Dunia πŸ₯°πŸ₯°πŸ₯°

Siti Sri Murni June 14, 2023 at 7:33 am

Macam darak ulasan dia

Norfazeli Angah June 14, 2023 at 7:33 am

23:24 ular mati Tu..

Anuar June 14, 2023 at 7:33 am

Bgoih la bang mesra ja dgn org tu la yg kita mau

ZALL CA5T3R June 14, 2023 at 7:33 am

Wih saya masuk yt abng saya yang tgh mancing tu hehe

Azlina Ahmad Nasri June 14, 2023 at 7:33 am

Bangga ceq tgk fikry review Peghlih. Negeri wajib mai. Sila sila semua

cili merah June 14, 2023 at 7:33 am

Bro..tanya kwn mu adi..sy nk cari sorang utk hire sebagai tour guide.local ppl.kot la.dia boleh recomend..sy bw trip

Arafah Rizal June 14, 2023 at 7:33 am

Saya rasa ini first time videography travel vlog yang paling clean,menarik and interesting to watch. Even as malaysian pun bila tengok video dari fikri nak pergi bayangkan jika rourist good job πŸ‘

Noor Hisham June 14, 2023 at 7:33 am

Bos fikri pkai drone apa ya dlam video ni?

Syafiqah El June 14, 2023 at 7:33 am

Saya orang sabah, tapi smua sy layan content fikri . Hebat . Yg best sentiasa ada shabat d sisi. Best jalan ramai2

Nur Ain Syahirah June 14, 2023 at 7:33 am

Boleh pergi Dusun Nakawan lepas niii. Makan di dusunnn besttt 😍

Ita Rahim June 14, 2023 at 7:33 am

best.sya yg kt perlis ni pun x pernah sampau superfruit valley.tak tau pun..tq

Umi Ubaidah June 14, 2023 at 7:33 am

Pernah dtg perlis sekali, dan terus jatuh hati ❀️❀️ mmg nak repeat tapi belum berkesempatan. Salam dari Johor

PPKP Abg Mohd Faiz June 14, 2023 at 7:33 am

Salam bang, nak mntak tutorial colour grading video? shoot guna dji tu colour mantap bang

schoy loklok June 14, 2023 at 7:33 am

pi taman ulaq tp tunjuk kucing yg lebih….

Alfi roblox malaysia June 14, 2023 at 7:33 am

Bang tasik melati tu kan keras ada hantu dekat pokok malam malam

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy