Pekerja binaan tertimbus, mati di tingkat 51 banggunan
Berita

Pekerja binaan tertimbus, mati di tingkat 51 banggunan

Rate info.4d5d6d.com

KUALA LUMPUR – Seorang pekerja binaan warga asing maut selepas tertimbus di bawah runtuhan konkrit di tingkat 51 sebuah bangunan yang masih dalam pembinaan di Menara Oxley, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, awal pagi tadi.

Pusat Gerakan Bomba Kuala Lumpur berkata, bilik kawalan Balai Penyelamat (BBP) Jalan Tun Razak menerima panggilan kecemasan daripada orang awam pada 12.23 tengah malam.

Jelasnya, sehingga 20 anggota BBP Keramat dikerahkan di lokasi kejadian bersama dua peranti iaitu Fire Rescue Tender (FRT) dan satu untuk Emergency Medical Rescue Services (EMRS).

“Setibanya di tapak, rupa-rupanya terdapat runtuhan konkrit di tingkat 51 sebuah bangunan dalam pembinaan dan runtuhan seorang mangsa tertimbus.

Beliau berkata dalam satu kenyataan pagi ini bahawa “anggota bomba memotong konkrit dan memecahkannya untuk mengambil mangsa yang tertimbus di bawah runtuhan.”

Mengulas mengenainya, bomba berjaya mengeluarkan mangsa dari cerucuk konkrit pada jam 7.21 pagi.

“Mangsa warga asing yang bekerja dalam pembinaan bangunan itu disahkan meninggal dunia ketika ditemui.

“Mangsa telah diserahkan kepada polis untuk siasatan lanjut,” katanya lagi. Ia adalah untuk menjelaskan. – Kosmo! dalam talian

SUMBER RUJUKAN ARTIKEL

Related posts

Mahkamah: Lelaki Kudung yang mendalangi pelaburan palsu dipenjara enam bulan

Tiada akta khusus, susah nak pantau Airbnb di Melaka

Bunyi ekzos yang bising

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy