Mohd.  Sharkar mengumumkan mempertahankan jawatan MT UMNO

Mohd. Sharkar mengumumkan mempertahankan jawatan MT UMNO

5/5 - (1 vote)

sharkar mt

sharkar mt

KUANTAN: Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Pahang, Datuk Seri Mohd. Sharkar Shamsudin mengumumkan akan mempertahankan jawatan Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO pada pemilihan parti itu mulai bulan ini.

Mohd. Sharkar berkata, beliau membuat keputusan itu kerana mahu terus menyumbang usaha dan tenaga untuk memperkasakan UMNO.

“Dengan pengalaman sebagai anggota Exco kerajaan negeri, Speaker DUN Pahang dan dalam UMNO sehingga kini, saya yakin dapat terus menyumbang idea dan keringat serta bersama-sama pimpinan untuk memperkasakan lagi keramat ini. parti orang Melayu.

“Bagi mengembalikan kegemilangan parti, UMNO memerlukan barisan kepimpinan yang mantap yang mempunyai pelbagai latar belakang dan pengalaman.

“Usaha ini penting untuk terus memperkasakan parti selain memastikan UMNO terus relevan khususnya kepada generasi muda,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

UMNO akan mengadakan pemilihan parti mulai 1 Februari hingga 18 Mac di semua peringkat bagi mematuhi pindaan perlembagaan yang diluluskan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (RoS).

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan dilaporkan berkata pemilihan itu akan melibatkan 22,000 cawangan dan 191 bahagian UMNO di seluruh negara termasuk bahagian yang digantung. – UTUSAN

Jawatan Mohd. Sharkar mengumumkan mempertahankan jawatan MT UMNO muncul pertama kali pada Utusan Malaysia.



BACA SUMBER ARTIKEL