Majlis Bandaraya Miri menubuhkan pasukan petugas untuk membangunkan Old Man Street menjadi tarikan pelancong
Berita

Majlis Bandaraya Miri menubuhkan pasukan petugas untuk membangunkan Old Man Street menjadi tarikan pelancong

5/5 - (1 vote)

myy 080223 nm MCCtaskforce p1

Yii (duduk depan kanan) menyampaikan ucapannya semasa mesyuarat pertama pasukan petugas Jalan Orang Tua di Dewan Bandaraya Miri.

MIRI (9 Feb): Majlis Bandaraya Miri (MCC) telah menubuhkan pasukan petugas untuk Old Man Street di Beautiful Jade Centre selaras dengan rancangannya untuk membangunkan kawasan itu sebagai tarikan pelancong di bandar ini.

Datuk Bandar Adam Yii berkata pasukan petugas itu akan melihat secara khusus pelbagai aspek di kawasan itu termasuk menangani isu gelandangan, kebersihan, menaik taraf kemudahan dan pengindahan.

“Objektif pasukan petugas ini adalah untuk melaksanakan rancangan MCC untuk membangunkan kawasan itu menjadi tarikan pelancong di Miri.

“Selain menambah baik kemudahan dan aspek kebersihan di kawasan itu, pihak majlis juga mahu menangani masalah gelandangan yang mendatangkan gangguan awam kepada pemilik kedai dan pelanggan di kawasan itu,” katanya ketika mempengerusikan mesyuarat pertama Orang Tua. Pasukan petugas Man Street di Dewan Bandaraya Miri semalam.

Yii yang juga ADUN Pujut berkata pasukan petugas itu akan dipengerusikan oleh Cr Leslie Lau dan anggota pasukan petugas itu terdiri daripada wakil pelbagai agensi seperti jabatan kebajikan, polis, Agensi Antidadah Kebangsaan, pasukan penguatkuasa MCC. , bahagian kesihatan awam MCC dan lain-lain.

Katanya lagi, MCC telah pun memohon RM1.5 juta daripada Kementerian Pelancongan, Industri Kreatif dan Seni Persembahan untuk menaik taraf kemudahan di kawasan Old Man Street.

Sementara menunggu projek itu diluluskan, beliau berkata MCC akan membersihkan kawasan gelandangan dan meningkatkan kebersihan di kawasan itu seperti membersihkan longkang.

Pada masa sama, beliau berkata MCC juga akan melibatkan diri dengan pihak berkepentingan di kawasan itu tentang cara menjadikan tempat itu menarik.

Beliau juga berkata pihaknya sedang meneliti rancangan kemungkinan menganjurkan beberapa aktiviti bagi kawasan itu bagi memeriahkan tempat itu pada waktu malam.

Mari kita bekerjasama untuk memastikan objektif menjadikan Jalan Orang Tua sebagai tarikan pelancong untuk Miri menjadi kenyataan.
[ad_2]

KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL

Related posts

5 TEMPAT SHOPPING DI KUALA LUMPUR (KL)

info

Suara biasa, tak cantik – Najwa Latif enggan masuk pertandingan

info

Aishwarya Rai cemburu dengan Alia Bhatt

info

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy