Melancong ke Indonesia! Negara yang mana 🇲🇾🇮🇩saya lebih suka?

1661742806 maxresdefault

Saya melancong ke Indonesia! Saya datang ke sini untuk memahami apa perbezaan dan persamaan antara kedua-dua negara Malaysia dan Indonesia. Ini vlong pertama di Indonesia!! Ah mantap!ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー 【Recommended Videos】 ●Reasons why Japanese love Malaysia🇲🇾🇯🇵/Kenapa orang Jepun suka Malaysia dan Bahasa Melayu? https://youtu.be/WQuffEcO6z8 ●Buka puasa bersama wanita Jepun yang kahwin dengan orang Malaysia https://youtu.be/ETMMiUq0fiE ●Terasa mcm saya jadi ahli keluarga Malaysia ketika berbuka di rumah https://youtu.be/ZCh8ZfUKlGs 【SNS saya】 ◇Twitter https://twitter.com/Kouji_Jepun ◇Instagram https://www.instagram.com/kouji_Jepun/ ◇Tiktok https://www.tiktok.com/@kouji_jepun_ #malaysia #Japanese #indonesia # orangjepang #jakarta

source

24 thoughts on “Melancong ke Indonesia! Negara yang mana 🇲🇾🇮🇩saya lebih suka?

  1. Jaka Iskandar

    Jika anda dari bandara soekarno-hatta naik kereta api seharusnya turun di pusat kota (jakarta downtown) di stasiun BNI city bukan Duri, dari sana lebih mudah kemana2 di Jakarta.
    Dan sebaiknya jangan ragu utk bertanya kepada petugas atau penduduk lokal utk suatu hal, kami akan senang hati membantu

  2. Syahrul Ramdhan

    Sy orang indonesia tidak apa2 meliput apa saja , mau baik mau buruk silahkan saja , saran saya jika mau mendapat subscriber yg banyak di indonesia coba jg liput yg bagus2 di indonesia ..pasti tak sia2 subscriber bisa bertambah 100 ribu dalam seminggu…youtuber malaysia rusdi rusli contohnya…""

  3. Maina Rabiyan

    Indonesia Kaya dgn pebagai budaya,bahasa,makanan Dan tempat2 yg menarik utk pelancong. Saya ingin kesana. Tq bro share yg bermanafaat.👍👍😍😍🇲🇾🇲🇾🇲🇾

  4. prima ratu72

    Saya org Malaysia 🇲🇾 yg sgt sayang Indonesia 🇮🇩..mereka saudara Kita…
    Diharapkan suatu hari saya juga akan sampai ke Indonesia 🇮🇩❤️
    Love Bakso Love All People
    Love Malaysia 🇲🇾 Love Indonesia 🇮🇩
    TQ Kouji San,my love Brother ❤️🙏🙏🙏

  5. Muhamadtoha

    why come to that country? isn't there the worst option out of the list of countries?.. philippines, vietnam can also be visited.. come on lahh.. Negara tu teruk,..

  6. Nabiha Md Noh

    Satu kelebihan utk kouji, boleh berbahasa melayu kemudian berlibur ke indonesia, bahasanya masih boleh difahami oleh masyarakat indonesia.. tahniah!!

  7. PRO INDONESIA

    Orang ini mau provokator. Kebanyakan yutuber seluruh dunia di Indonesia pasti berjaya kamu Jagan belagu di sini. Belum kenal netizen Indonesia kamu. Banyak yutuber Jepang sukses di sini🤔🙄

  8. Thai Khonn

    Kouji cuma berkata jujur..tiada yang salah.cuma kouji elak kan membuat perbandingan.kerana memang berbeza. Kouji cerita dan kongsikan je pengalaman disana,tiada masalah..harap kouji enjoy..👍

  9. F R

    Kouji … please do not compare malaysia and indonesia … coz so many small minded Indonesian will be triggered and felt attack ..

  10. Beatrix

    Never been to Jakarta, but i did go to other places of Indonesia, the difference is lots of gunung berapi in Indonesia… N very beautiful. Haha..

  11. Maria Maarof

    Tahniah Kouji, sudah sampai ke indonesia. Satu lagi negara yang menggunakan bahasa melayu adalah di brunei. Boleh lawat tiga2 negara dan lihat bagaimana bahasa percakapan mereka dan perbezaan budaya.

    Singapore lebih banyak menggunakan Bahasa inggeris utk pertuturan. Tp boleh juga kalau nak lawat.😁

Comments are closed.