Manzoor Azwira mahu Pulau Pinang FC mengekalkan konsistensi
Berita

Manzoor Azwira mahu Pulau Pinang FC mengekalkan konsistensi

5/5 - (1 vote)

SELEPAS melepasi ujian sulung dengan menewaskan Selangor pada final Piala Harapan 2023, kredibiliti pemain Pulau Pinang FC sekali lagi teruji apabila pengurus pasukan, Manzoor Azwira Abdul Wahid tanpa pengurus pasukan ketika Liga Super bermula musim ini.

Ketiadaan Manzoor Azwira bersama pasukan itu berikutan dia ke Eropah untuk menjalani Kursus Kejurulatihan Diploma Profesional AFC/FAM 2022/2023.

Mengikut jadual pertandingan yang dikeluarkan Liga Bola Sepak Malaysia (MFL), Penang FC akan berkunjung ke Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur untuk bertemu naib juara Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC), KL City FC pada 25 Februari ini.

Walaupun keadaan itu agak mengganggu persiapan pasukan, Manzoor Azwira tetap positif dan menaruh kepercayaan kepada barisan kejurulatihan yang lain dalam merancang perancangan pasukan.

“Memang ada perasaan sedih tetapi ini juga antara tugas, jadi saya akan cuba berkomunikasi dengan barisan kejurulatihan yang lain supaya program pasukan dapat dijalankan dengan baik.

“Kursus ini adalah proses pembelajaran dan ia dapat membantu pasukan apabila saya pulang nanti. Saya mungkin tidak mempunyai masa untuk perlawanan pertama kerana saya baru pulang, tetapi komunikasi antara saya dan barisan kejurulatihan akan memastikan pasukan berada dalam trek yang betul untuk perlawanan pertama,” katanya.

Manzoor Azwira adalah antara 19 jurulatih yang sudah berlepas ke Croatia dan Hungary untuk menamatkan kursus tiga minggu itu.

Pada aksi Piala Harapan di Stadium Negeri Pulau Pinang yang berlangsung Sabtu lalu, Penang FC telah dinobatkan sebagai juara selepas menewaskan Selangor 2-1 dan kejayaan itu melengkapkan detik terbaik Harimau Kumbang pada pramusim ini.

“Konsistensi sangat penting, jika kami boleh bermain seperti ini dalam liga, kami perlu mengekalkannya atau pun cuba untuk beraksi lebih baik,” katanya.[ad_2]

BACA SUMBER ARTIKEL

Related posts

Pelajar beralih kepada bercerita untuk menggalakkan persekitaran yang mampan

info

Ting meletakkan penghargaan untuk Lions dalam rekod

info

Polimiksin disenaraikan sebagai bahan terlarang dalam perubatan veterinar

info

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy