EP sulung kumpulan tempatan Brookes menyoroti perjalanan kumpulan itu

EP sulung kumpulan tempatan Brookes menyoroti perjalanan kumpulan itu

5/5 - (1 vote)

kch 040323 mgg BrookesBand p2

Ezmir mengeluarkan ‘Swell’, salah satu daripada enam lagu dari EP sulung mereka. Menyertai kumpulan itu dalam membuat persembahan di HAUS KCH ialah ahli sesi jemputan Muhd ​​Arif Daniel Hamzah (kiri).

KUCHING (4 Mac): Kumpulan tempatan Brookes baru sahaja mengeluarkan EP sulung mereka, ‘Modern Antics’, yang terdiri daripada enam lagu yang menyerlahkan kedua-dua bunyi mereka secara keseluruhan, dan juga keperibadian setiap ahli.

Menurut penyanyi utama Ezmir Sadriq Suhardi, 25, album itu mewakili gabungan alunan dan irama yang disumbangkan oleh setiap mereka.

“Ia mewakili gabungan indie, pop dan muzik funk sekali-sekala.

“Selain itu, kami mahu EP itu membawa pendengar dalam perjalanan melalui pengaruh muzik dan pengalaman peribadi kumpulan itu.

“Kami sudah lama mengusahakannya dan kami sangat teruja kerana akhirnya dapat berkongsi dengan dunia,” katanya semasa sidang media pelancaran ‘Modern Antics’ di HAUS KCH di City Square di sini. malam semalam.

kch 040323 mgg BrookesBand p1

Ezmir menjawab soalan yang dikemukakan oleh wartawan semasa sidang media. Bersamanya ialah (dari kiri) Tenchi, Denzel dan Jibby.

Ditubuhkan pada penghujung 2020, kumpulan itu dianggotai oleh Ezmir, Denzel Martin Gustaf, 26 (gitar utama), Nur Asri ‘Tenchi’ Bujang, 25 (pemain bes), dan Mohd Azib ‘Jibby’ Junih, 25 (drummer).

“Masih dalam tempoh PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) apabila idea untuk menubuhkan sebuah kumpulan muzik tercetus. Jadi Denzel dan Jibby, yang merupakan rakan universiti saya, telah menyertainya.

“Kemudian lelaki ini (menunjuk Tenchi), saya kenal dia sejak sekolah menengah (Kolej Abdillah), jadi dia pun masuk.

“Pada mulanya, ia adalah mengenai mengisi masa kami, tetapi seiring dengan berlalunya masa, kami mula mengenali citarasa masing-masing dan dengan sekatan PKP ditarik balik secara beransur-ansur, kami dapat membuat persembahan dalam banyak gig.

“Kami telah memulakan ini, jadi secara semula jadi, kami merasakan bahawa kami perlu meneruskannya,” kata Ezmir, yang baru menamatkan pengajian dari Universiti Teknologi Swinburne Kampus Sarawak.

Dihasilkan oleh AOK Records yang melibatkan susunan Farouk Kamil dan Louis Ling, lagu-lagu ‘Modern Antics’ ialah ‘Signals’, ‘Swell’, ‘Familiar’, ‘Clown’ dan ‘SOS’, serta versi akustik ‘SOS’. ‘.

Band ini berada di Facebook di http://facebook.com/brookesmyband/ dan Instagram di https://www.instagram.com/brookesband/.

EP sulung mereka kini tersedia untuk penstriman melalui Spotify, Apple Music, YouTube Music dan Amazon.

Acara pelancaran itu turut menampilkan persembahan tetamu oleh Steff Fleur, DRT, Viceroyz dan nth.


KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL