tempat menarik di sarawak

Related posts

TEMPAT MENARIK DI TOKYO

Lurima Travel

KAMI PASTI RINDU MALAYSIA!πŸ‡²πŸ‡Ύ | Belanja dan Makanan pada hari terakhir kami #kualalumpur #malaysia #travel

Roam with Joe

CADANGAN HOTEL MURAH DI SOLO 4 BINTANG || REVIEW HOTEL ASTON SOLO, MEMANG MURAH!!

Ery Khairiyah

30 comments

KONAHO BABU BELANDA September 8, 2023 at 1:08 am

rindu kuching…dari 1993 hingga 2003 dok kuching..sekarang udah balik kpg kalimatan barat…

fizie Boy September 8, 2023 at 1:08 am

Sik wujud alu ka pengangkutan awam kat kuching….teruk alu jak rupa

Kusuma Negara September 8, 2023 at 1:08 am

Hadir Singkawang, borneo barat

Izdihar Izzat September 8, 2023 at 1:08 am

Tq…..

Maria Mengan Joshua September 8, 2023 at 1:08 am

Cantik

baind88 medic Zam88 September 8, 2023 at 1:08 am

Looking good brother
Thank youπŸ‘βœŒοΈ

Khansas September 8, 2023 at 1:08 am

Mantaaap…

Abd ghaffar Ismail September 8, 2023 at 1:08 am

Salam,,,,tahun 1994 -95 pernah keja kat kuching,,,terlalu jauh beza macam langit dengan bumi, masa dulu electra house,riverside majestic je,,,paling best muzium atas padang merdeka,,ada rangka buaya tersangat besar,,,,kg gita pon ok beli kayu jati,,,itu semua hanya tinggal kenangan,,sekarang kat kuantan menghabiskan sisa hidup yang ada,,,terima kasih

Bahagia Itu Sederhana September 8, 2023 at 1:08 am

Saya orang Perak belum pernah sampai di Sarawak. Menonton video tuan selama 14min, terasa macam kaki dah jejak ke sana πŸ˜‚ Tq tuan bawa saya jalanΒ² area Kuching

Wandi Wandi September 8, 2023 at 1:08 am

Kerja proyek 2 tjn lebih.

Wandi Wandi September 8, 2023 at 1:08 am

Salam manis kota kucimg. 20 tthm yg lalo aku permaj kerja di kora ini.

Kang Bayu September 8, 2023 at 1:08 am

Mom's Laksa sudah ditukar kepada King's Laksa…

Media media September 8, 2023 at 1:08 am

Kota kucing Serawak Malaysia sangatlah indah sekali pemandangan kota

redmi9a nio September 8, 2023 at 1:08 am

Cakap ja Bandaraya Kuching lebih wajar kerana itu Bahasa Malaysia dan Sarawak merupakan sebahagian daripada Malaysia. Lagipun status Kuching sudah lama dinaik taraf kepada status Bandaraya. Untuk info, status Bandaraya dan Kota ada bezanya.

Rahimaharif Arif September 8, 2023 at 1:08 am

Tima kasih bawa kami jln2 di Kuching Sarawak…cantik bandar Kuching πŸ‘πŸ‘

sekilatpisau September 8, 2023 at 1:08 am

Pernah pi kuching, tgh bndaraya kuching smoga dihiasi bungaaan warna warni spt Bunga Voganvila atau pokok Bunga Kertas, pasti akn lebih menarik. Sy perati view pokok asal sekitar bdaun hijau tua, justeru pokok renek landscap haruslah bwarna cerah atau bwarna hijau muda/putih kuning agar mnyerlahkan/ mnceriakan lagi laman persiaran bndar nya.

Martin Subus September 8, 2023 at 1:08 am

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ˜‚πŸ˜‚ terbaik hidup sarawak

Danur Aja September 8, 2023 at 1:08 am

Bahasa Indonesia akan menjadi bahasa Asean … Selamat

Oo1 September 8, 2023 at 1:08 am

Bandaraya BorneoπŸŽ‰β€

awg_dillah September 8, 2023 at 1:08 am

Semoga channel kitak semakin maju jaya

Oren Ren September 8, 2023 at 1:08 am

Sebelum Vivacity ada The Spring dan ST3 Shopping Mall. Depan Vivacity ada Milan Square. Kehadapan lagi sebelum Samarahan Expressway ada TT3 Northbank . Sekarang sudah jadi kawasan elit dekat sana. Selepas Jambatan Kuap ada La Promenade Shopping Mall.

RED XY September 8, 2023 at 1:08 am

Pertama kali sy tengok kuching membangun dgn pesat setelah dapat ambil semua duit Sumber minyak dr putra Jaya. Dulu sy Sgt kecewa dgn pembangunan kuching dan kota kinabalu. Skrg bru nampk sikit Perkembangan.

Abdul Rahman September 8, 2023 at 1:08 am

Video yg Terbaik dan indah utk masarakat mengatahuwi perubahan dari masa dahulu ke masa sekarang dlm pembangunan di Kuching mahupun di seluruh negeri Sarawak agar Pelancung luar Negara dpt Dtg dan kenal menikmati suasana keindahan di Negeri Bumi Kenyalang ini, Saya org Swk amat Bangga , Syabas dan Terima kasih utk video serperti Ini .

Cyber Warrior September 8, 2023 at 1:08 am

Sy sbagai org KL sy tengok Kuching ni jauh lg maju dan cantik dari Geogrtown,JB,Alor Setar,Ipoh,Kuantan & bandar2 yg lain

Ally Reba September 8, 2023 at 1:08 am

Sangat infomatif. Sudah lama saya tak singgah kat kuching . Touch down terus balik kampung . Begitu juga balik terus ke airport. Bila tgk video ni buat sy rindu dan bagus juga tuan ceritakan serba sikit mengenai setiap tempat dan juga bangunan lama di ubahsuai dan bangunan yang baru di bina. Teruskan usaha Tuan utk menberi informasi berguna

Jamilul Usop September 8, 2023 at 1:08 am

Terbaikkk

Leslie Tolley September 8, 2023 at 1:08 am

I πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“KUCHING have been quite a few times as I know someone who is from KUCHING so that’s why I ❀ KUCHING
Loved the tour made me miss KUCHING even more β€β€β€β€πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

IsmyL IfBraHim September 8, 2023 at 1:08 am

Jalanpun nampak luas

Funs D Channel September 8, 2023 at 1:08 am

Great video,I'm a new fan of your channel

ren jonk September 8, 2023 at 1:08 am

Syabas Tuan, documentari menarik.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy