Kuching City FC mengintai kedudukan lima teratas Liga Super
Berita

Kuching City FC mengintai kedudukan lima teratas Liga Super

5/5 - (1 vote)

OK BACKPAGE LEAD KCFC target 190223

Menteri Belia, Sukan dan Pembangunan Usahawan Dato Sri Abdul Karim Rahman Hamzah (tiga kiri) menerima cenderahati daripada Fazzrudin (dua kanan) sebagai (dari kanan) Presiden Persatuan Bola Sepak Sarawak Abang Zulkarnain Abang Abdul Rahman, Ketua Pegawai Eksekutif KCFC Aswandi Ali Hassan dan pasukan pengurus Kamaludin Akil melihat semasa majlis pelancaran jersi pasukan. – Foto oleh Chimon Upon

KUCHING (18 Feb): Kelab Bola Sepak Bandaraya Kuching akan membuat penampilan sulungnya dalam Liga Super musim ini dan meletakkan sasarannya untuk menamatkan saingan dalam kelompok lima terbaik walaupun menyedari cabaran di hadapan dalam beraksi dalam liga divisyen teratas Malaysia.

“Kami tahu ia akan menjadi sangat sukar… (tetapi) saya menaruh harapan yang tinggi untuk pasukan itu bermain dengan baik dan bukannya menjadi pasukan yang hanya membuat angka dalam liga,” kata pengerusi KCFC Fazzrudin Abdul Rahman.

“Ini adalah kali pertama pasukan itu beraksi dalam saingan bola sepak terkemuka negara… Kami mencipta sejarah dengan mara ke Liga Super secara merit dengan menduduki tempat ketiga dalam Liga Perdana musim lalu.

“Sekiranya kami dapat menamatkan saingan dalam kalangan lima pasukan terbaik Liga Super pada musim pertama kami, saya fikir ia adalah satu pencapaian yang baik,” katanya kepada pemberita pada majlis pelancaran jersi KCFC di Kuching Waterfront pada petang Jumaat.

Fazzrudin yang juga ADUN Tupong melahirkan harapan rakyat Kuching dan Sarawak akan terus menyokong padu kempen pasukan itu dalam Liga Super.

Ketua setiausaha politik Perdana Menteri Sarawak itu juga mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih kepada penaja terutamanya Lea Sports Center atas sokongan yang diberikan kepada KCFC selama ini.

Penaja lain termasuk Agym Nutrition Sdn Bhd, Catapult Sport, Malaysia Airlines, Khaimal Borneo, Kuckreja & Co, Mutiara Technology Centre Sdn Bhd, Capsule Sport Rehab, Grab & Go Burger, Cats FM dan Premier Echo Sound & Light System.

Pengurus pasukan ialah Kamaludin Akil yang dibantu oleh Ismail Hamdan. Irfan Bakti Abu Salim merupakan ketua jurulatih dan dibantu oleh Sulaiman Hussin (penolong ketua jurulatih), Mohd Azley Abdullah (penjaga gol), Mohd Adil Idham Fadzil Halmi dan Firdaus Morshidi (kecergasan). Pakar fisioterapi pasukan ialah Ferdinand Lisa Satu dan Mohd Khairul Nizam Suhaimi dan lelaki kit ialah Mohammad Hysham Adenan dan Azarul Nazrin Bolhi.

Barisan pasukan termasuk Joseph Kalung Tie, Abu Kamara, Abdallah Sudi (penyerang); Yuki Tanigawa, Mohd Qayyum Marjoni Sabil, Aylton Ferreira Ananias, Celio Ferreira Dos Santos, Mihailo Jovanovic, Arham Khussyairi Ab Wahab, Mohd Badrul Affendy Mohd Fadzli, Rames Lai Ban Huat, Muhammad Adam Shreen Tambi dan Mohd Badrul Hisham Mohamad Hussien (pembela); Irwan Syazmin Wahab, Sirojiddin Kuziev, Ahmad Azriddin Rosli, Wan Muhammad Faiz Wan Sulaiman, Amir Amri Salleh, Mohamad Amirul Shafik Che Soh, Mohammad Hidhir Idris, Mohamad Alif Hassan, Rafiezan Razali, Zahrul Nizwan Joe Kifli dan Ujian Diego Baggie (pemain tengah); dan Shaiful Wazizi Mohammad, Julian Garcia Schwarzer, Norazlan Razali, Wan Muhammad Azraie Wan Teh dan Andy Nicholas Nipen (penjaga gol).
[ad_2]

KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL

Related posts

Fadillah berharap dapat menubuhkan pusat latihan kepimpinan belia di Petra Jaya

info

Lebih banyak insiden tembakan di AS, pelajar mati di kawasan sekolah

info

Terengganu tidak berminat dengan Akhyar

info

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy