Kuala Lumpur - Tempat BEST & MENARIK di area KL yang jarang orang pergi!
HOTEL

Kuala Lumpur – Tempat BEST & MENARIK di area KL yang jarang orang pergi!

5/5 - (1 vote)



Ramai orang kata Kuala Lumpur ni membosankan, tiada tempat untuk berjalan-jalan di hujung minggu. Tapi sebenarnya banyak tempat best kat area KL ni tapi jarang orang pergi. Izinkan saya senaraikan beberapa aktiviti yang boleh anda lakukan semasa melancong di sekitar Kuala Lumpur. Lihat Pek Perjalanan Hurix di sini: https://invol.co/clarney – 0:00 – Selamat datang ke Kuala Lumpur! 00:33 – Skybridge Menara Berkembar Petronas 03:33 – Gerai Teh Roti Canai Mansion 06:38 – Batu Caves (anda perlu menanggalkan kasut anda di sini! tetapi kami tidak tahu ) 11:25 – Kwai Chai Hong Street Art 12:40 – Park Tugu 16:00 – Tugu Negara 17:16 – Heli Lounge Bar 21:49 – Jalan Alor Food Street 25:56 – Saloma Link Bridge 27:23 – Dataran Merdeka – Lagu & Muzik yang saya gunakan dalam ini video: https:/ /share.epidemicsound.com/fikrizamri Peralatan kamera & barang perjalanan yang saya gunakan semasa melancong: https://fikrizamri.com/gear Untuk kerjasama / jemputan / hanya ingin bertanya khabar? E-mel: contact@fikrizamri.com Facebook: https://www.facebook.com/fikrizamri.films Instagram: https://www.instagram.com/fikri_zamri Ingin menaja vlog perjalanan ini? jangan ragu untuk menemui rancangan perjalanan saya yang akan datang: https://fikrizamri.com/ #KualaLumpur #KLCity #MalaysiaTrulyAsia

SILA LIHAT SUMBER VIDEO. CREDIT TO THIS CHANNEL

Related posts

HOTEL 4STAR MURAH DI KL ! WP HOTEL KUALA LUMPUR RIVIEW . SAMPAI HOTEL BARU BAYAR ?

Cik Someone

MONORAIL yang menarik untuk membeli-belah di pusat membeli-belah di Kuala Lumpur

Binavibe

14 hari kuarintin di hotel tanahmas sibu 28/8-10/9 2021

Jazzlee91

48 comments

Nurhadi Beseri May 28, 2023 at 10:46 am

1:30 okay sapa tak pernah naik KLCC cepat mengaku? Menarik woo belajaq mengenai KLCC. Utk pengetahuan semua, video KL ni ada scene yg shoot wktu sebelum bulan puasa. Kami posa penuh tau!

Aslan Aslan May 28, 2023 at 10:46 am

Assalamualaikum kk minta tolong kk, saya punya sodarah ada di negara kk saya bingung mau minta tolong sm kk nyh🙏🙏🙏 say dari Indonesia kk😭😭 saya mau minta tolong kk🙏🙏

Surl Sooky May 28, 2023 at 10:46 am

Mansion Tea Stall a.k.a Al Amnah ni kt area Masjid India la… Bukan pudu… 😂😂😂

AZRI BIN MD KHAIDZI May 28, 2023 at 10:46 am

Hadir

Jefery Mokhtarudin May 28, 2023 at 10:46 am

Saya orang Malaysia 🇲🇾😊🙂🌆👍

semut kepak May 28, 2023 at 10:46 am

Bagus video ni. Tak lah klau cerita pasal KL, asyik2 Bukit Bintang dn Pavillion je. Mall2 besar ni klau dh selalu pergi, muak juga kan. So sesekali layan tempat2 yg tenang dan nyaman. Yg penting, free dan tidak terlalu menyentuh poket anda 😊. Klau ade part II utk area lain (asalkan bukan Bt Bintang atau Pavillion), cth naik Bas ronda2 KL dll.,pasti gempak Bro.

Yusuf TV kenarei May 28, 2023 at 10:46 am

Sempoi abg punya video😁

kim ramadan May 28, 2023 at 10:46 am

Jakartan viewer here!
The video so goodd buatku rindu ingin visit ke KL lagi

Fitri HISYAM May 28, 2023 at 10:46 am

FACE MASK VERY STUPID!!!!

Channel Bobe-Bobe May 28, 2023 at 10:46 am

Kali pertama tgk ada apa dlm batu caves..

Yasmin Tomin May 28, 2023 at 10:46 am

aduhaiii hahhahha mantap part marketing travel pack hurix tu terhibur kejap

Mas ud May 28, 2023 at 10:46 am

Kuala lumpur itu cantik saya pernah ke sana KLCC ada taman yang luas indah dan nyaman untuk di kunjungi, tempat elitnya ada di kawasan bukit bintang sangat modern,… saya ingin pergi lagi satu hari nanti insyaallah

Azmi Habibie May 28, 2023 at 10:46 am

Abang boleh bantu buat itinerary ke Kuala lumpur…

Bayu Pranata May 28, 2023 at 10:46 am

best bang, insyaallah bln depan saya nak ke KL lagi, salam dari Medan Indonesia

Neo Captures May 28, 2023 at 10:46 am

Nice one bro, I really wanted to make this type of content while staying here in Malaysia. I love to share to my friends how beautiful this country, I know that Malaysia has lot to offer but this one alone man completes everything.

Denof Walking Around May 28, 2023 at 10:46 am

Sudah sering ke KL tapi belum pernah naik ke KLCC Bridge best view👍, teh tarek tak ada lawan, batu cave amazing, thankyou for sharing bro

Dream_travels May 28, 2023 at 10:46 am

Backus…

Leon Kituyi May 28, 2023 at 10:46 am

This is so interesting going on top of the building and seeing the view through the microscope

Rawedeng Uye May 28, 2023 at 10:46 am

Malaysia memang best,aq dulu di sana sampai nggak terasa 10 thn berlalu,,,,

ko thích bị kiểm soát May 28, 2023 at 10:46 am

nice country

Mr. A May 28, 2023 at 10:46 am

Done like

Debarlys Shop May 28, 2023 at 10:46 am

I masuk tiket Rm 98??di skybridge

Fernando siXtynine May 28, 2023 at 10:46 am

Saya kerja dkt heli lounge tu

HANA ANN May 28, 2023 at 10:46 am

Mo pi kehel stelah skian lama ni, trimakasih vdeo ni jd panduan🥰🥰

mutalib alib May 28, 2023 at 10:46 am

aku boleh cakap semua yang fikri zamri ni shoot memang padu angle semua cantik klau tengok video dia ni jenis xbosan angle semua padu tahniah

Edgar Batista May 28, 2023 at 10:46 am

I will go to Maladya soon, and this was the best video i’ve seen.
So well flmed and put together.
For curiosity, what focal lenght did you use to make this videos?
Amd did you use a gimball or it was hand held?
Congratulation, you are a great videographer

Muhammad Altamis May 28, 2023 at 10:46 am

Saya ada dakat Malaysia

Gregorygreg May 28, 2023 at 10:46 am

best nya ada member cmniii harap 1 day dapat pusing satu kl sampai habis

King Comrade May 28, 2023 at 10:46 am

Love from India ❤❤❤❤ within two days i il be n Malaysia ❤❤

Rudiansyah waldin1006 May 28, 2023 at 10:46 am

Keren abg
Salam dari medan indonesia

Abis lebaran lah nak main ke kuala lumpur😊

A & Z Siblings May 28, 2023 at 10:46 am

Assalamualaikum saudara,
Apakah harus ijin dulu sebelum menerbangkan drone diarea" wisata itu?

Ali Samion May 28, 2023 at 10:46 am

Indonesia kenak contoh ibukota Kuala lumpur Malaysia

Traveler Jakarta May 28, 2023 at 10:46 am

Aii..Rase nak pergi sekarang juga
Pernah pergi tapi tak taupun boleh naik KLCC, haduh
Thank you so much dah bagi banyak referensi tempat best kat KL, dak susun agenda dan pergi cuti kat sana
Best best

Mohammad Azhar May 28, 2023 at 10:46 am

iklan ubat nyamuk menggunakan konsep perfume..nice nice

chan kokseng May 28, 2023 at 10:46 am

I really respect your work, it really brings out the colors of Malaysia,
content terbaek boss !

Anne Aniem May 28, 2023 at 10:46 am

Great vlog. KL ni kalau improve public transport confirm lagi best.
Banyak tempat public transport tak lalu. Naik teksi or grab pulak mahal sangat harga nya.
Last-last ulang pergi tempat sama.

SantaiBanget May 28, 2023 at 10:46 am

keren mas broe tempat wisatanya..salam dari indonesia..

QUSAIRI RASHID May 28, 2023 at 10:46 am

Tugu negara tu kalau pergi time tugu negara nak tutup boleh tengok askar turun kan bendera sambil tiup trompet

Saloma link bersambung dengan tanah perkuburan jalan ampang..di mana ramai tokoh2 besar di kebumikan dekat situ..antara nya tan sri p ramlee, puan sri saloma, ar tompel, norizan, nasir p ramlee, mariani, mustapha maarof, roseyatiemah, ibrahim din, hj sm salim, tun ismail mohamed ali (gabenor kedua bank negara malaysia), za,ba(pendeta bahasa malaysia), tan sri abdul rahman hashim (ketua polis negara mati syahid dibunuh komunis)

Ammar Darwisy May 28, 2023 at 10:46 am

abang tempat kuala lumpur abang pergi jalan-jalan kuala lumpur

Perfect Stranger May 28, 2023 at 10:46 am

@VLUQ kembar ke?😄😄

cciy May 28, 2023 at 10:46 am

Pengen jalan2 sndiri ke KLCC tapi takut la, pengen bgt pergi, pengen ada yg bikin tutorial pergi dekat KLCC dri Johor transport apa je yg kena naik ,brpa money kira kita kena keluarkan😑

dh91 May 28, 2023 at 10:46 am

Bro, lain kalo nak buat video pasal tempat2 menarik kat KL yg BETOL2 JARANG org pergi, tunjuk la tempat2 mcm Memorial P Ramlee, Memorial Tunku Abdul Rahman, Abdul Razak, Negarawan sumer tu.. pastu Muzium Bank Negara, Muzium Diraja, Tekstil, Kompleks Kraf, Rumah Penghulu Abu Seman.. itu baru betol2 tempat menarik yg X RAMAI org pergi… ini pergi tunjuk KLCC ngan Batu Caves… sah2 la org buta pown boleh nampak tempat2 tu BERLAMBAK ORG DATANG… aper da!!

dh91 May 28, 2023 at 10:46 am

Aku rasalah majoriti attraction yg dipaparkan dalam video ni adalah common attractions yg ramai org pergi… contoh KLCC, Batu Caves, Jalan Alor, Dataran Merdeka tu mmg sumer tempat yg berlambak giler org pergi.. celah mana tempat2 ni "JARANG ORANG PERGI'?? so, video ni memaparkan fakta yg salah

Rakun Biru May 28, 2023 at 10:46 am

Ada 11 daerah di Kuala Lumpur..kenapa macam sikit giler yg menarik..kebanyakan yg di sorot cuma di pusat KL saja?…apa ini saja yg menarik?

IBNU MEDIA May 28, 2023 at 10:46 am

Assalammualaikum.. terbaik semua konten² Tuan Fikri Zamri! Apa kata datang JB lepas ni, dkt JB ada galeri Satu²nya di Benua Asia.. cuba la search.. ada barang² peninggalan nabi Muhammad SAW yg asli

nomandland May 28, 2023 at 10:46 am

Saya dah pernah naik kepuncak KLCC tahun 2017, tahun 2010 cuma bisa foto diseberang jalan. Salam dari Indonesia. Tahun ini nak coba jalan ke genting

Adi Siswoyo May 28, 2023 at 10:46 am

Tmpt zaman remaja kegemilangan dahulu kala hahah

Sofa Biru May 28, 2023 at 10:46 am

🚽👙

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy