tempat menarik di australia
Melancong

Kampung Melayu di Katanning, Australia Barat

5/5 - (1 vote)



Siapa yang boleh menolak perkahwinan tradisional? bukan kita. Perjalanan ke pedalaman melangkaui pantai popular Australia Barat dan anda mungkin akan temui Katanning – sebuah pekan kecil tiga jam pemanduan dari Perth dan rumah kepada penduduk Melayu yang ramai. Komuniti kuat seramai 400 orang ini masih meneruskan tradisi Melayu, termasuk beberapa yang unik untuk Krismas dan Pulau Cocos di mana kebanyakan mereka berasal. Jika anda bernasib baik, anda mungkin berpeluang untuk menikmati beberapa jamuan yang sangat lazat yang diadakan oleh bapa saudara di bandar! Ketahui lebih lanjut tentang #WesternAustralia: The Daily Grind Cafe 90 Clive Street 6317 Katanning, Australia Barat LANGGAN KAMI! Video ini adalah sebahagian daripada siri Jiran kami. Kami berjalan melepasi mereka setiap hari, tidak menyedari bahawa walaupun orang yang paling biasa mempunyai cerita yang luar biasa untuk diceritakan. Dengarkan mereka bercakap. Cari #Kisah Atuk Kita di mana-mana sahaja! Instagram: Facebook: Twitter:

Kumpulan Facebook: Telegram: TripAdvisor: Untuk tawaran media, acara dan jemputan: press@ourgrandfatherstory.com Untuk pertanyaan perniagaan: limkopi@ourgrandfatherstory.com

Video source

Related posts

15 March 2023

Jennavias

Amerika Syarikat mencadangkan Tidak Jauh dari Indonesia

Bumi Peta

Tips melancong Pulau Perhentian & tempat menarik yang WAJIB anda tahu

Fikri ZamRi

26 comments

OGS 25/07/2023 at 3:19 AM

Some of your favorite stories will now be available in Bahasa Melayu as well! Follow us to discover more stories from across Southeast Asia!
http://bit.ly/OGS_MY

Fg D 25/07/2023 at 3:19 AM

Malaysingapore migrate here. Ielieemostfrm sigapore

Madara 25/07/2023 at 3:19 AM

Yang klakar nye..ade ngara, mnclaim pnduduk cocos bkn melayu…tpi bgsa mreka kata nye..yg pling xleh blah tu.puak tu kata.siaran tv di ccos jgak bkn dri mlysiq tpi dari ngara puak dia😂😂😂..info tu dri media puak tu.. tpi xde plak bukti vdeos puak dia brade di ccos…tpi dlam chenal ni siap ade bkti lgi kwin pon ikut cre melayu..yg brckap dlm yt ni pon bhasa melayu dn bhasa inggris😂😂😂😂..paham2 la puak2 tu. Main tmbak je wlau pon xde bukti😂😂😂..

Chief Runner 25/07/2023 at 3:19 AM

The Malay Muslims are used to living among other cultures.KUALA LUMPUR is a blend of cultures .Malay Muslims have living with Chinese and Indians that are non Muslims in Kuala Lumpur for years ,and all get along

Chief Runner 25/07/2023 at 3:19 AM

Since there is such a large Malay community Mr Mydie should opem a large Malay grocery store .Either import the vegetables and products from Malaysia or Indonesia or grow them there in Australia .What ever is cheaper .

Michael Hong 25/07/2023 at 3:19 AM

That's it i really want to visit Katanning

wan rony 25/07/2023 at 3:19 AM

Wah i feel like migrating! So happier

wan rony 25/07/2023 at 3:19 AM

Malay culture is austonesian! Polynesia

Mohd Afandi Bin Lajis 25/07/2023 at 3:19 AM

Saya mahu kerja di kataning tapi tak tahu MCM mana

Rizal Ejei 25/07/2023 at 3:19 AM

Beza org Melayu dan org Indonesia. Org Melayu walau sudah bergenerasi tinggal di luar negara tapi masih memegang teguh dgn ajaran islam. Kita boleh lihat di dlm video org lelaki tidak bersalaman dgn perempuan. Tetapi org Indonesia walau duduk di negara sendiri mereka bebas bersentuhan dgn wanita. Islamnya pula bercampur campur. sehingga ada Pesantren ajaran sesat yg menyembah Soekarno. Semoga Allah melindungi orang Melayu di indonesia agar tidak terikut ikut dengan budaya yg terpesong di Indonesia.Pertama berpegang teguhlah dgn Islam yg sebenar dan yg kedua baru melestarikan adat. Adat jatuh no 2 bagi kita org Melayu.

TheDyNa 25/07/2023 at 3:19 AM

Looks like a nice area to be redeveloped & re-planned as residential & commercial premises

warkah harian 25/07/2023 at 3:19 AM

Terbaik mantap

world beatbox 25/07/2023 at 3:19 AM

Salam dari melayu riauu untuk saudaraku di cocos island
Takan melayu hilang di bumi

Bunga Ros Mastura 25/07/2023 at 3:19 AM

i am Malay from Malaysia…

Dunia Sementara 25/07/2023 at 3:19 AM

Takkan hilang melayu di dunia salam dari Kelantan

Mr Head Buff 25/07/2023 at 3:19 AM

Kampung melayu bak hang

Reuben Sher 25/07/2023 at 3:19 AM

looks like a good spot for UMNO's lanuns to settle…trouble is they will sell Katanning too..

Mdnor Ibrahim 25/07/2023 at 3:19 AM

Hi am i able to come from Malaysia to say hello is their accomadation Mdnor

Azmi Sulaiman 25/07/2023 at 3:19 AM

Please jadi macam cina dan hindu di Tanah Melayu kekalkan Bahasa Melayu. Jangan hilang…..

tujuan 25/07/2023 at 3:19 AM

Sallallahu ala Muhammad

Shina 25/07/2023 at 3:19 AM

Proud to be Melayu culture 🥰
Greetings from Langkawi island Malaysia 🇲🇾

Kromazone 25/07/2023 at 3:19 AM

Just remember that the claude family is & was the first family to bring all these malayu families to Katanning.

CLAUDE ARKAM

Is & the one who brought the malayu to Katanning!

Never forgot that mr bytol.

chicken soup 25/07/2023 at 3:19 AM

People choosing to live in urban claiming "Malaysia doesn't practice traditions anymore" shut up you don't speak for all of us. You chose to abandon culture, not the nation. You.

Explicit Content_ 25/07/2023 at 3:19 AM

Bruh is this even Australia 💀

Mulyana Hajah Jamilah Haji Abdullah 25/07/2023 at 3:19 AM

Wow bestnye terigin nk g sini …

kiLLRoy 25/07/2023 at 3:19 AM

Tak kan hilang Melayu didunia selagi hidup berpandukan agama Islam

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy