JALAN JALAN THAILAND DENGAN KERETA SENDIRI 2022 | VLOG Kembara | Hatyai Songkla Padang Besar Malaysia

JALAN JALAN THAILAND DENGAN KERETA SENDIRI 2022 |  VLOG Kembara |  Hatyai Songkla Padang Besar Malaysia

KALI NI KAMI BUKAN CAMPING, TAPI KAMI JALAN JALAN THAILAND… Baru ni kebetulan kami balik kampung di Perlis kebetulan jugak Kementerian Kesihatan Thailand announced yang nak masuk ke sana tak perlu buat PCR test dan quarantine dah. Banyak kebetulan disitu… Kami pun terus try buat documentation untuk masuk ke Thailand sebab kebetulan grant kereta ada dalam kereta dah… Alhamdulillah semua berjalan lancar dan kami berjaya masuk. Harap hampa enjoy video ni dan dapat banyak info daripada edisi #travelvlog kami kali ni. Kalau ada soalan dan cadangan jemput comment dibawah. Selamat menonton ! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tempat tempat yang sempat kami singgah kali ni: Pasar Malam Greenway: https://g. halaman/GreenwayNightMarket?kongsi Hotel Grand Plaza: https://goo.gl/maps/51QZs8zQTHnwTP6j6 Pasar Kim Yong: https://goo.gl/maps/tomrtoR5mCN3kHyz6 Pantai Samila: https://goo.gl/maps/L3cMCiosYj4bUti Taman Perbandaran: https://goo.gl/maps/mSt69qty4opth5ug6 Central Festival Mall: https://goo.gl/maps/nUyfWXwbqYjGUTE79 ASEAN Nigh Bazaar: https://goo.gl/maps/Hi4DQwa5Z1KiiEjb7 Medi: https:// www.instagram.com/hamdietr/ Fafa: https://www.instagram.com/fafathonah/ E-mel: mhamdi.rahim@gmail.com ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ Peralatan camping: From Lazada / Shopee Quechua Fresh&Black 2 Seconds : https://invol.co/cl9aa8i Flysheet 300cm x 600cm Bluefield : https://invol.co/cl9aalh Groundsheet : https://invol.co/cl9aanz Meja camping + kerusi : https://invol.co/cl9aaq1 Kerusi camping decathlon : https://invol.co/cl9aasd Meja lipat aluminium : https://invol.co/cl9ab5x Pole flysheet : https ://invol.co/cl9aav9 Lampu Naturehike : https://invol.co/cl9aaxt Tilam angin Naturehike: https://invol.co/cl9abhz Lampu LED : https://invol.co/cl9aaze Lampu kelip2 : https: //invol.co/cl9abcf Wagon Naturehike : https://invol.co/cl9ab0q Penyangkut perkhemahan luar : https://invol.co/cl9abap Stove : https://invol.co/cl9abdp Dapur mini : https:// invol.co/cl9abe1 Bekas air minuman : https://invol.co/cl9ad31 Video peralatan: Zhiyun Smooth XS Gimbal : https://invol.co/cl9abql Zity Phone Tripod Stand: https://invol.co/cl9abui Lavalier Wireless Microphone : https://invol.co/cl9abtb ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Terima kasih kerana sentiasa menonton dan jumpa lagi di video seterusnya. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ #travel #vlog #thailand #hatyai #malaysia #cuticutimalaysia #campingmalaysia

SUMBER VIDEO. CREDIT TO THE YOUTUBE CHANNEL

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

18 thoughts on “JALAN JALAN THAILAND DENGAN KERETA SENDIRI 2022 | VLOG Kembara | Hatyai Songkla Padang Besar Malaysia

  1. Aminah Khairiah

    Apa nama kedai makan daging bakar tu ya? Kalau dari segi petrol kereta, encik isi full tank di Msia sebelum masuk Thai ya? Harga petrol di Msia atau di Hatyai lebih mahal?

  2. NurAin Fasihah

    Encik nak tanya, bila parking kereta untuk kawasan lee garden depan hotel ada prosedur ke? Mcm kupon parking ke kan, atau encik parking je ikut petak??

  3. pinksakura321

    Assalamualaikum, hai nak tanya.. Boleh tak share from A-Z mcm mana procedure utk bawa masuk kereta sendri masuk Thailand terkini (julai 2022). Memandangkan test pcr,kuarantin dan insuran tak di mandatori kan lagi. Saya gerak dari KL.. Tq..

Comments are closed.