Hannah Yeoh - Ranking pasukan bola sepak Malaysia di peringkat Asia Tenggara, Asia dan FIFA

Hannah Yeoh – Ranking pasukan bola sepak Malaysia di peringkat Asia Tenggara, Asia dan FIFA

5/5 - (1 vote)

SUMBER VIDEO INI

11 comments

  1. Ayo kita sama2 mengada pertandingan bola sepak di antara daerah dan kampong2 untuk mencari bakat2 "ala Ronaldino,Ronaldo,Messi dan Maradona, yg berusia bawah 16 tahun ,bawah 20 tahun dan bawah 25 tahun..talent scout.

  2. Setuju sangat2.Terrrbaik sabak bernam…banyak sangat bakat terpendam di seluruh Malaysia…tau2 di Malaysia terdapat juga permain kepunyaan skill seperti di Brazil, Argentina dan dari negara2 agak miskin di Africa tetapi punya bakat luar biasa….kita boleh!!!

  3. idea dari yb sabak benam tu .. yang kata bola sepak ada kan di daerah .. tu idea bagus .. harap yb menteri belia sukan tu bincang dgn fam

  4. Kebetulanya Malaysia masih jauh tinggalan, fifa ranking 145, Asia 25, Asean 3, apa bangga nya sangat. Dalam masa 10 tahun ini baru naik tangga 15 anak tangga ranking dunia. Lain lain negara sudah jauh pintas kita. Bayangkanlah nak capai dlm 100, kena tuggu 40 tahun lagi. Ini lah cerita sebenar bolasepak Malaysia. Sedih nya sungguh? Itu pun Malaysia sering kali hanya menang tipis team laos, myanmar, philipin dan singapura. Pencapain seperti ini menunjukan Malaysia umbang, ambik. Menteri ini mana tahu sejarah bola. Siapa pun tak bolih kelentong seperti saya. Saya adalah peminat bola tulen. Cerita pasal bola pasukan merata dunia semenjak 50 tahun dalam poket saya.

  5. Ni cara pandangan rakyat biasa ni, team bola sepak Malaysia ni kalau boleh kaum cina dan kaum India join sekali dengn team kebangsaan..ramai kaum cina boleh main bola,ramai jugak kaum India pandai main bola..try buat satu team bola sepak berbilang kaum tengok,mukin boleh p lagi jauh..Malaysia satuยฒnya negara ada team bola sepak berbilang kaum dalam dunia..ni FAM kira ambik permain luar jadi permain kebangsaan..

Comments are closed.