Gerakan eyes one Parliament, seven state seats in N. Sembilan in GE15, says president
BeritaUncategorized

Gerakan eyes one Parliament, seven state seats in N. Sembilan in GE15, says president

Rate info.4d5d6d.com

gerakan dominic lau hoe chai

Presiden Gerakan Datuk Dominic Lau Hoe Chai bercakap semasa sidang media di Kuala Lumpur pada 4 Disember 2021. — foto Malay Mail

SEREMBAN (28 Ogos): Gerakan berharap untuk bertanding satu kerusi parlimen dan tujuh kerusi DUN di Negri Sembilan pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15), kata presidennya Datuk Dominic Lau Hoe Chai.

Lau said these seats are the Rasah parliamentary constituency and state seats of Temiang, Bahau, Bukit Kepayang, Rahang, Seremban Jaya, Lukut and Repah.

“Kami tahu terdapat banyak kerusi yang boleh kami tandingi terutama di kawasan majoriti Cina tetapi kami mahu fokus kepada kawasan yang berpotensi untuk menang.

“Pemimpin mesti pergi ke kawasan mereka dan meraih sokongan rakyat dengan membuat persiapan awal.

“Prestasi calon (bakal) akan dipantau oleh Gerakan negeri sebelum senarai itu dihantar ke peringkat pusat untuk keputusan muktamad,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan Gerakan Negeri Sembilan ke-47 dan persidangan perwakilan Wanita dan Pemuda ke-35 di sini. hari ini.

Sementara itu, Ketua Gerakan Negeri Sembilan Choong Vee Hing berkata Perikatan Nasional (PN) negeri telah bersetuju dengan formula 4-3-1 bagi peruntukan kerusi parlimen.

“Berdasarkan perbincangan awal pembahagian kerusi parlimen, ia adalah empat untuk Bersatu, tiga untuk PAS dan satu untuk Gerakan, tetapi kawasan sebenar untuk parti masih belum dimuktamadkan,” katanya. – Dinamakan


Sumber Artikel

Related posts

Kementerian Kesihatan meneliti kajian penyahkriminalisasian bunuh diri oleh AGC

Meraikan hari lahir anak lelaki saya yang berusia 5 tahun di Dubai, berjumpa dengan Salt Bae

How to buy cheap AirAsia MAS Malindo Firefly flight tickets

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy