Faedah ledakan teknologi digital - Raja Muda Perlis
Berita

Faedah ledakan teknologi digital – Raja Muda Perlis

Rate info.4d5d6d.com

KANGAR: Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail menitahkan agar semua pihak memanfaatkan ledakan teknologi digital ke arah mengukuhkan lagi kedudukan ekonomi negara.

Titah baginda, pendigitalan terkini seperti analisis data besar (BDA), kecerdasan buatan (AI), internet untuk segala-galanya (IoT) dan pengkomputeran boleh meningkatkan kecekapan perniagaan dan industri.

“Ia akan menjadikan sasaran kos efektif itu dapat dicapai,” titah Baginda selepas berkenan berangkat menerima doa selamat di hadapan Pengerusi Cement Industries of Malaysia (CIMA) Berhad, Datuk Zaiviji Ismail dan Pengarah Urusannya, Sharuddin Omar Hashim sempena majlis itu. Program Ziarah Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) badan korporat di Perlis hari ini.

Baginda turut meluangkan masa mendengar maklumat berkaitan perkembangan terkini CIMA selain dibentangkan mengenai kesan ekonomi loji simen dan konkrit di Perlis yang telah ditubuhkan sejak 1972.

Sementara itu, Sharuddin berkata, CIMA amat berbangga kerana dalam separuh abad ini, pelbagai kejayaan dicapai selain telah memberikan sumbangan besar kepada pembangunan fizikal negeri dan negara.

“CIMA telah membuktikan keupayaannya dalam pembangunan negara dengan membekalkan bahan berkaitan simen kepada projek mega utama di Malaysia termasuk Jambatan Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Lebuhraya Utara-Selatan, Nusajaya, Iskandar Malaysia, MRT Lembah Klang dan Jambatan Dwi Elektrik. Projek (EDTP).

“Semua ini menjadikan CIMA sentiasa relevan sehingga kini,” katanya.- UTUSAN[ad_2]

BACA SUMBER ARTIKEL

Related posts

Singapura mempunyai 250,000 Jutawan & 26 Billionaire

info

WHO menggesa kewaspadaan tetapi tiada penggera terhadap selesema burung

info

Mereka yang terlepas melihat Musytari perlu menunggu 107 tahun lagi

info

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy