Daging Lada Hitam Setia Ku Berkorban |  Menu Raya Aidiladha
Resepi

Daging Lada Hitam Setia Ku Berkorban | Menu Raya Aidiladha

5/5 - (1 vote)



Hai Semua, memandangkan kita dah nak dekat Hari Raya Aidilfitri, jadi Che Nom nak kongsikan resepi berasaskan daging iaitu Daging Masak Lada Hitam. //Bahan Perapan Bahasa Melayu: ½ kilo daging 5 ulas bawang putih – tumbuk halus 4 biji bawang merah – tumbuk halus 2 inci halia – tumbuk halus 2 sudu besar sos tiram 2 sudu besar kicap manis sedikit serbuk lada hitam Bahan-bahan lain : 2 sudu kecil serbuk lada hitam Kicap secukupnya 1 sudu besar tepung jagung Sedikit air 2 biji ubi, goreng sedikit capsicum hijau 2 biji cili merah 3 biji cili api 1 biji bawang Holland Sedikit bawang besar ———- ————————————————- ——————– //Bahan Inggeris: ½ kilo daging lembu 5 ulas bawang putih – kisar halus 4 biji bawang besar – kisar halus 2 inci halia – kisar halus 2 sudu besar kicap manis 2 sudu besar sos tiram Bahan-bahan lain: 2 sudu besar serbuk lada hitam Kicap 1 sudu besar tepung jagung Sedikit air 2 biji kentang, goreng capsicum hijau 2 biji cili merah 3 biji cili api 1 biji bawang besar/bawang besar Holland Instagram: https:// bit.ly/CheNom Instagram Facebook: https://bit.ly/Ch eNomFacebook

SILA LIHAT SUMBER VIDEO

Related posts

TAK PERCAYA…Kedai Kecil Tapi Ada Lebih 10 Jenis Sambal JARANG…SAMBAL GOMBAK SARIMAH

Malaysia, An Evening Walk @ Bangkok Lane Mee Goreng, 4 Mei 2022

茶粑粑——biarkan ahli keluarga kembali ke 童少商 biasa dengan makanan lazat【滇西小哥】

33 comments

Amirul Amirul March 16, 2023 at 5:42 am

Salam Dan ALHAMDULILLAH

Farhan Nazhan March 16, 2023 at 5:42 am

Saya selalu ikut resepi chenom..apa² masakan yg saya x reti masak..saya akan cari resepi Dr chenom.. alhamdulillah smua menjadi..yg paling penting anak dn suami suka 🥰

Siti Maryam March 16, 2023 at 5:42 am

Okay… Nak masak satgi buat berbuka. Terima kasih Che Nom

Amisa Arsa March 16, 2023 at 5:42 am

senamg mo hafal menu che Nom❤️

Muhammad Afnan March 16, 2023 at 5:42 am

che nom, assalamualaikum saya x pasti video mana satu. ada nampak muka che nom. lawaa che nom ayu je. apa2 pun terima kasih ilmunya.

Deq Zie March 16, 2023 at 5:42 am

Minat dgn resepi che nom, harini nak masak resepi nie pulak, sedap² belaka ! Thanks che nom🤍

Shela E. March 16, 2023 at 5:42 am

Dah cuba hari ni, Alhamdulillah sedap

Rafinah Rafinah March 16, 2023 at 5:42 am

Memang sedap ciknom daging masak Black pepper anak perempuan dan lelaki dgn menantu dan suami saya suka kl sekilo tk cukup kurang2 saya nk beli dlm tiga klio anak perempuan dan menantu dan suami semua suka masak nk kena lebih bungkusnya lain anak perempuan suka terima ksih cik nom lainkali tujuk masa k yg sedap ok 👌

Jibril Mikhail March 16, 2023 at 5:42 am

👎👎👎👎👎👎

Nurul Izzati March 16, 2023 at 5:42 am

saya suka resepi che nom…mudah dan confirm jadi 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

mazlah abu March 16, 2023 at 5:42 am

Hadiah che nom dh hbis ke

mazlah abu March 16, 2023 at 5:42 am

Yeah….sng

zurina arifin March 16, 2023 at 5:42 am

Terimakasih utk resepi yg sedap ni

Sulis Slamet March 16, 2023 at 5:42 am

Banyak kali masak resipi cik nom, memang terbaik

Tuanciktai Tuancik March 16, 2023 at 5:42 am

Dh makan, tahniah.. Sedap

DanielAziz_Official March 16, 2023 at 5:42 am

Lawak jugak cik nom ni 😂

DanielAziz_Official March 16, 2023 at 5:42 am

Nyamnyam 😋

Sue Mirza March 16, 2023 at 5:42 am

Alahai…terlepas sedah….tq utk sume resepi che nom

Norlia Othman March 16, 2023 at 5:42 am

Dah cuba sdp sgt😋😋

Intan Nasuha March 16, 2023 at 5:42 am

Untuk resepi ni boleh masukkan sudu dlm masakan ke che nom ? Untuk daging cepat empuk.

ZANG March 16, 2023 at 5:42 am

Setelah byk dging dalam peti ais, kembali lagi kita ke resepi che nom 😂😂

Azmi Azmizana March 16, 2023 at 5:42 am

Terima kasih chik nom selalu sediakan resepi ..memang terbaik resepi chik nom 👍😉

NUR FADILAH NUR FADILAH March 16, 2023 at 5:42 am

Kot kot la ada yg tak kenal ubi kentang 🤣🤣🤣 lawak la Che nom…

Salamah Abd.Wahid March 16, 2023 at 5:42 am

Share tq

Mas yuni March 16, 2023 at 5:42 am

Raya haji 2022 hadir

Nursyahriani Afendi March 16, 2023 at 5:42 am

Sedap y…klu daging kambing bahan2 sama jgk ke…kjp lgi nk msk dgg kmbg

Tengku Nurulhuda March 16, 2023 at 5:42 am

Sy nk tanya masih ada lagi ke peraduan ni ?cik Nom…

Junainah Amin March 16, 2023 at 5:42 am

Che nom Sya cuma ada wasap je 😭😭😭

Lyana Zack March 16, 2023 at 5:42 am

Dah banyak kali try resepi ni. Sedap gilaaaa hahaha

Zahrah Ahmad March 16, 2023 at 5:42 am

tq resepi..

Astaghfirullah March 16, 2023 at 5:42 am

T.kasih Cik Nom ats resepi yg diberi, mudah je bila tgk..hihi jap lg nk msklh utk tghri.

Yatty Suratman March 16, 2023 at 5:42 am

Brp harga pan shogun tu…?

Dea Lukita March 16, 2023 at 5:42 am

Assalamu'alaikum sis klo daging direbus dulu boleh tak,

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy