Konsortium untuk pembeli pembangunan Pacific City
Berita

Konsortium untuk pembeli pembangunan Pacific City

5/5 - (1 vote)

satta

Wee, Liaw dan Tan semasa sidang media pada hari Sabtu.

KOTA KINABALU (18 Feb): Pengerusi Persatuan Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Sabah (SATTA) Datuk Seri Winston Liaw mahu membentuk konsortium untuk pembeli pembangunan Pacific City.

Konsortium itu akan berfungsi sebagai platform untuk komunikasi antara pembeli dan pemaju, kata Liaw.

Bercakap kepada pemberita di sini pada Sabtu, Liaw berkata beliau bercakap atas kapasitinya sebagai pengerusi SATTA kerana Bandaraya Pasifik berpotensi menjadi tarikan pelancong untuk bandar itu.

“Pembangunan itu akan terdiri daripada pusat beli-belah, hotel dan kondominium dan boleh menarik pelancong tetapi projek itu kini tertangguh dan kami pemiliknya tidak tahu apa yang berlaku,” katanya.

“Sebab itu saya menawarkan khidmat saya untuk membentuk konsortium itu supaya kita boleh berhubung dengan pemaju, kerajaan, Dewan Bandaraya dan semua yang berkaitan dengan projek itu,” kata Liaw yang telah membeli seunit kondominium di situ.

Menurutnya, beliau berhasrat melantik peguam bagi meneliti isu menjejaskan kemajuan pembangunan bercampur itu yang digembar-gemburkan sebagai terbesar di ibu negeri.

Liaw dan rakan pembeli Desmond Tan dan Wee Yen Tang turut menggesa pemaju supaya tidak menolak tawaran ‘white knight’ yang dikatakan berminat untuk membantu dalam perkara itu.

Mereka seterusnya menggesa Dewan Bandaraya mengeluarkan OC bagi bangunan kondominium itu kerana menurut pemaju tanpa OC, mereka tidak boleh mengubah suai semua unit yang telah dijual sebagai perabot lengkap.

“Saya mahu membantu pembeli seperti apa yang kami lakukan untuk pemilik Ming Garden di mana kami berjaya menyelesaikan masalah tiga tahun yang mereka hadapi. Jadi saya harap pemilik Pacific City boleh menerima tawaran saya untuk membentuk konsortium itu.

“Mereka yang berminat boleh WhatsApp saya di 010844888 untuk maklumat lanjut,” kata Liaw.


KREDIT UNTUK SUMBER ARTIKEL. SILA KE LAMAN WEB ARTIKEL

Related posts

25 individu ditahan kerana penyalahgunaan dadah di Petra Jaya

Projek khas Sofyank, Paul Rudd hero Ant-Man

STPM masih relevan, memansuhkan ia akan merugikan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy